No surprise, jag har träningsvärk!


Nä, det är ingen pussmun. Det är jag som pustar ut efter gårdagens träning.
Dessutom lite tankar jag hade innan, under och efter passet.
Härligt!

Upp igen



Förra veckan var ingen bra viktvecka. De +0,9 kg kan bero på helgen festligheter, så jag deppar inte. Det är bara att köra på!

Imorgon börjar perioden då man verkligen får känna att man lever

Jag vet inte om jag har nämnt det tidigare, men jag har inte tränat på två veckor pga. att vi har vila. Efter tävlingssäsongen har man alltid ett par veckors vila innan hårdträningen börjar.

Förra året var jag jätterastlös under viloperioden, och jag for fram och tillbaka mellan simhallen och gymmet. I år har det varit precis tvärt om. Jag har njutit av vilan, och verkligen sett till att kroppen har fått återhämta sig och ladda inför den tuffa utmaning som snart kommer. Första viloveckan var jag bara ute och powerwalkade en gång. Denna veckan har jag dock varit mer aktiv. Ett simpass i tisdags och "afro power dance" i torsdags. Man kan ju inte slöa ihop helt!

Imorgon börjar alltså uppbyggnadsperioden/köttarträningen/mardrömspassen. Det är som att kasta sig rakt in i träningsvärkens helvete. Det är bara att gilla läget.


Nu blir det inget trestegshoppande på ett par månader...

Foto: Emelie Nyberg

Love

"I need you in my arms, need you to hold,
You're my world, my heart, my soul,
If you ever leave,
Baby you would take away everything good in my life"


Det är lördag och det laddas för fest hemma hos en viss Simon Persson.
Min älskling kommer om 2 timmar så jag ska nog snart börja göra mig i ordning.
Texten ovan är förresten till honom.
Det är ur en av mina favortilåtar: How do I live without you


Även en vissen blomma lever







Girls night out



Laddar för utgång med 9 underbara tjejer.
Det var längesedan vi gjorde något sånt här så det kommer bli så himla roligt!


Lite trött

Jag är trött. Inte för att jag har gjort något speciellt eller så, jag är bara trött.
Men det hindrar inte mig från att se Idol och sedan Superstars (jag vet, de går samtidigt men man spelar ju in).

IMORGON HAR JAG STUDIEDAG!


I will walk a mile in my shoes

Jag köpte nya skor idag och jag älskar dem!
De kommer absolut användas flitit.

Nilson 999:- om någon undrar.




Såhär dyra skor har aldrig suttit på Louises fötter.
Men gud så snygga de är!

Ännu inget bakslag


Ännu en vecka har gått och än så länge går allt i rätt riktning. -0.4 kg denna veckan innebär att jag är nere på 67,2 kg. Det roliga är att jag verkligen klarar att inte äta onyttigt i veckorna för att sen unna mig godis och annat gott på helgen. Det fungerar ju.


Alla leende hos SD

Valet är över, Fredrik Reinfeldt är stadsminister i 4 år till och SD är inne i riksdagen.
Det är väl så man enklast samanfattar gårdagens händelse.

Det verkar inte riktigt som att någon är nöjd, förutom Jimmy Åkesson förståss. Nu är den stora frågan, ska alliansen sammarbeta med Miljöpartiet eller Sverigedemokraterna? Efter Peter Erikssons och Maria Wetterstrands uttalande igår verkar det sistnämnda mest trovärdigt.

Jaja, life goes on.

Kalle Anka-skola på gång?

Jag har precis läst två bloggar som har röstat på de röd-gröna för att de tror att alliansen kommer att styra skolpolitiken genom är sänka skatterna! De tyckte också att alliansen hade dålig skolpolitik.

Ursäkta? Alliansen kan faktisk mer än att sänka skatterna och jo, de har jättebra skolpolitik. Hellre betyg från årskurs 6 än att det ska bli förbud på läxor och betyg! Det hade ju blivit rena Kalle Anka-skolan.

Jag förstår inte hur vissa tänker, men å andra sidan, så förstår väl inte andra hur jag tänker som lägger upp ett youtube-klipp där Mona Sahlin inte får fram sin bästa sida precis.

Valdagen

Idag är det val. Det är faktiskt ett litet tecken på att man är vuxen när man får rösta. Kul!

Min pojkvän visade mig detta youtube-klipp igår. Kanske inte det bästa för Socialdemokraterna att denna kommer ut, men, som man bäddar får man ligga. Sköter man sig har man ju inget att oroa sig för.



Jag ska vänta några timmar att rösta. Har massor att göra innan det.

Puss och kram och heja alliansen!

Veckans tabbe

Igår hade jag tjejkväll hemma hos mig. När vi skulle välja film bestämde vi oss för en på 5:an eftersom Frida sa att Mel Gibson var med i den. Jag hade ingen stenkoll på vem Mel Gibson var, men en liten aning i alla fall... trodde jag.

I första scenen stod en tjej på en balkong och jag utbrister:
"Det kan väl inte vara hon som är Mel Gibson?"

Efter 10 minuters asgarv av de andra fick jag reda på att Mel är en kille.

Ojsan.

Lite uppmuntran

Min skola uppmärksammande mitt silver på skol-SM.
Det gjorde faktiskt denna dagen lite bättre.


Klicka här för att läsa artikeln


Stöld... igen

Det är någon som driver med mig. Någon som tycker att det är j*vligt kul att stjäla mina saker. Där stod säkert totalt över 40 cyklar vid skolans igång, varför tog de just min? Det är faktiskt lite konstigt. Det är precis som att någon siktar in sig på mig. Jag menar, det stod ju hur många cyklar som helst där. De kunde tagit vilken annan som helst, som var mycket finare. Min var inte speciellt fin. Precis samma sak hände förra året, när hela klassens väskor låg i en stor hög och "tjuven" lyckades pricka just mina två, med mobil och plånbok.

Jag är inte ovän med någon så jag förstår inte varför någon skulle vilja göra såhär mot mig.


En lite ledsen Louise

Världens finaste


Jag fixade en ny bakgrundsbild till datorn.
Me like, a lot!


"Di blåe" mot SM-guld

Hahahahaha!
MFF vann, med 2-0!!!
Och visst ropade jag ett (kanske lite för högjutt) YEEES!!!, när Malmö gjorde första målet. Man måste väl få visa lite känslor även om man sitter i "fel" hejarklack.

Det var i alla fall jätterolig, riktigt härlig stämning och bra tryck!


Hoppas att du tyckte om din födelsedagspresent älskling, fastän HIF förlorade.

Taggar inför matchen



Ikväll smäller det! MFF möter HIF kl 20.00 och gissa vem som står i klacken? Jag såklart, men... i HIF-klacken! Jag förstår knappt att jag gick med på det, men vad gör man inte för sin pojkvän. Philip är HIF-are, alltså en liten förädare idag. Det roliga är att oavsett hur matchen slutar kommer det nog vara lite tryckt stämning. Jag kommer att ta en MFF-förlust bra, så stort fan är jag inte, men Philip däremot kommer INTE vara glad när HIF förlorar. (Observera att jag skrev när och inte om, hihi)

Vi hörs senare!

HEJA DI BLÅE!!!

Liiiiten minskning


Jag gick bara ner jättelite i vikt förra veckan. -0,2 kg så min nuvarande vikt är 67,6 kg. Men många bäckar små...
Det finns nog en vettig förklaring varför det blev så. Jag var sjuk och kunde inte träna tex. Hoppas att det blir lite bättre resultat nästa vecka.

Skol-SM, sammanfattning

Och så blev det ytterligare ett silver. Snart ska väl ändå guldet komma?
Men jag är supernöjd ändå! 11.49 är sommarens näst bästa resultat och under tävlingen visade jag att det fanns mer i kroppen. Även om tävlingssäsongen är över nu, och att vi efter vila ska börja kötta mer på träningen, ser jag fram emot nästa tävlingssäsong. Före skol-SM ville jag bara komma igång och träna för att ladda på nytt, men efter helgen fick jag en ny känsla. Jag fick en liten vink om att de där 12 metrarna inte är långt borta. Det gör mig ännu mer motiverad att träna på hårt under hösten, för det hade varit helt underbart att hoppa 12 meter i vinter.


Stafettlaget


We rocked!


För er som undrar hur det gick i längdhoppet kan jag meddela att jag hoppade 4.68+35 cm. Två övertramp och ett undertramp där jag förlorade 35 cm i hoppet resulterade i en besviken niondeplats. Nästa år ska jag minnsan få ansatserna att stämma.


Sminkdags

Tack för en jätterolig helg!


SILVER PÅ SKOL-SM!!!

img_0291 (MMS)

SILVER PÅ SKOL-SM!!!


Skol-SM, dag 1

Det är full fart på Skol-SM! Här är superhjältar, dalmatiner, rockstars och självaste djävulen är här. Bilder kommer!

Imorgon är det dags för mig att göra entré. Längdhopp kl 9.00 imorgon bitti och senare på eftermiddagen kl 15.30 är det 4x100m. Heja oss!

Dan före dan före Skol-SM-dagen

Imorgon åker jag till Västerås för att vara med i mitt sista skol-SM. Det är dags för ett guld nu. Jag har tagit en fjärdeplats (2007), en andraplats (2008), en tredjeplats (2009) så det finns ju faktiskt inget annat kvar än guld.
Denna helgen är också den sista tävlingshelgen för utomhussäsongen, sen är det dags för 2 veckors vila innan uppbyggnaden börjar. Så om det ska bli något personligt rekord denna sommaren ska det bli nu.

Men det ska jag inte tänka på då. Där uppe ska jag ha kul!
Vi hörs!

Knäppt i facebook-världen

Jag uppdaterade min facebookstatus och jag kan nu förstå att folk kan tycka att jag är lite konstig när jag är förkyld.



Startade jag just krig med mina egna bakterier?


Mot 62

Jag tror bara att jag nämde det som hastigast men jag ska alltså försöka gå ner lite i vikt. Det handlar absolut inte om att jag inte trivs med mig själv eller något sådant. Jag gör detta av EN anledning, och det är för att jag tror att om jag ska kunna utvecklas ännu en nivå i längd och tresteg, som jag satsar allt på, så känner jag att det skulle underlätta om jag var några kilo lättare. Jag är trots allt en av de "tyngre" hopparna så det är inget revolutionerande eller konstigt på något sätt.

Jag tänkte att det kunde vara kul att ha en tabell att följa vecka för vecka för att se hur det går. Så här ser den ut:


Målet är 62 kg och som ni ser gav redan första veckan resultat. -1,8 kg.


Koll på läget

Jag älskar när man är långt framme i planeringen. Ingen stress, ingen panik. Man har läget under kontroll helt enkelt. Det gör att man kan koppla av på ett helt annat sätt. Man blir gladare och mer social. Man mår bra.
Även om jag är sjuk så mår jag ändå bra inombords för att jag vet att jag ligger långt framme med läxorna och dylikt så det gör inget att jag ligger och latar mig framför tv:n i ett par timmar. Kan jag ta det lugnt, återhämtar sig kroppen fortare och jag kan bli frisk på kortare tid.

Kontroll får en att må bra.


Med en bra plan hinner man mycket.

Bildkälla


Shopaholic

Palona Tunic SEK 399, Vila - NELLY.COM Mani 3/4 Tunic SEK 299, Vero Moda - NELLY.COM Tunic With Gathers SEK 499, Saint Tropez - NELLY.COM

Jag är så shoppingsugen! Jag vill ha i princip allt på H&M, Gina tricot och Vero Moda. Och nu när jag tittade in på nelly.se hittade jag mer. Här ovanför är tre favoriter.

Jag mår kass

Att vara sjuk är det värsta som finns! :(


Stafett i Västerås

Det blir ett stafettlag i alla fall på Skol-SM. Eftersom Jasmine inte skulle med saknade vi en person (man måste vara 4 st) men så hoppade Maria in och nu ska vi kötta i Västerås. Ett helt lag, utklädda till rockstjärnor kommer att springa 4x100m nästa lördag. Det är tradition att klä ut sig på Skol-SM, dock i något tävlingsvänligt.
It will be awesome!
Jag ska förståss hoppa tresteg och längd också, med samma sminkning som Kizz har. Hihi.


Detta årets utklädnad kommer bli sååå mycket bättre. Heja oss!


"Jag typ asså lixom bloggar nu"

Jag sitter och skriver ett svenskarbete om nya språk som finns i svenska språket. Tex. bloggspråket, sms-språket och chattspråket. Sjukt kul faktiskt eftersom jag själv bloggar. Då är man ju mer insatt i det. Det är så kul med tolkningar och nya ord. det gör att språket blir mer levande. Dessutom är det bra att lära sig olika sorters sätt att skriva på, framförallt om man vill bli journalist som jag.


Gräset är grönare någon annanstans

Ibland hamnar man fel. Jävligt fel. På ett ställe där man inte passar in, men måste spendera större delen av sitt liv. I alla fall i tre år. Vad gör man? Man står ut, såklart. Gör det bästa av situationen. Hittar möjligheter. Men den mesta tiden känner man sig bara som en vilsen katt som inte hittar hem. För det mesta känns det helt okej, men ibland är det jobbigt. Jävligt jobbigt.

Tack vet jag de riktiga vännerna. Fina personer som accepterar alla precis som de är. Ni är guld värda!

RSS 2.0