Skidskytte

Jag sitter och tittar på skidskytte på TV. Jag tycker att det är jätteroligt att följa den sporten. Eller egentligen all skidsport, både utförsåkning och längdskidor. Svenskarna brukar ju vara så duktiga också! Men skidskytte är speciellt, för när man är som tröttast ska man lägga sig eller stå och få ner pulsen, samtidigt som att det ska gå fort och koncentrera sig på att skjuta fem skott mitt i prick. Det kräver fokus!

Jag längtar till det blir ett mästerskap. Då sitter jag fastklistrad framför tv:n och efter några dagar känner jag mig som expertkommentatorerna själv. Jag kan allt om alla.


Fokus!

Adventskalender

Imorgon är det den första december och juletiden börjar. Vad är julen utan en adventskalender?! Imorgon kör jag igång min egen adeventskalender med tema CITAT. Låter det spännande? Ni får se imorgon... och 24 dagar fram!

Ingen succé

Tidigare idag gjorde jag ett försök att baka nyttiga muffins. Alltså muffins utan socker, vitt mjöl och andra onyttigheter. På receptet jag hittade hade man istället jättelite sirap, fullkornsmjöl och en massa frukt. Det blev ingen hit! Det var nog bland det äckligaste jag har smakat så testa inte att göra sådana här muffins.



Antingen äter man kakor som är fulla med onyttigheter eller så struntar man i det, tycker jag.

Aldrig lagom

Antingen har man för mycket att göra eller för lite. Varför kan det aldrig bli lagom?

Denna veckan är det lätt vecka med träningen (alltså ingen träning idag). Perfekt, tänkte jag. Då kan jag ju jobba hela dagen idag utan at behöva stressa till träningen några timmar försent sen. Men självklart behöver de ingen hjälp på jobbet denna tisdag så nu har jag varken träning eller jobb. Oflyt!


Lussebak

Ikväll invigde jag och Philip julen på riktigt med lussebullar! Ååå, så gott det är!

Vi lyckades inte riktigt med smeten för den vägrade att jäsa men de blev lika goda för det! Nu blir det mys.


God natt

God natt, säger jag och koalan.


Första advent





Då var det första advent och julens första tid har startat. Jag älskar julen. Det är en så mysig tid då man får vara med sina vänner och familj och alla är glada. Det blir mysigare i husen också. Denna helgen måste vara den helgen under hela året som flest personer gör samma sak: sätter upp adventsljusstakar och stjärnor. MYS!

Pissväder!

God morgon!

Jag vaknade i Lund, gick upp, tittade ut genom fönstret och sen gick jag och la mig igen. Fy, vilket tråkigt väder det är! Dessutom har jag ont i halsen och är trött så det blev ingen träning idag. Jag får vila upp mig till imorgon istället.

Nu blir det en mysförmiddag med Philip istället. Mycket härligare!


Det blev en annan

Det blev som jag trodde. En annan outfit!


I-landsproblem

Jag ska på en fest idag och funderar lite på vad jag ska ha på mig. Eller rättare sagt, hur jag ska ha på mig det. Vad tycker ni? Ska jag ha linnet utanpå kjolen såhär:



Eller istoppat såhär:




Det kommer säkert sluta med att jag tar något helt annat. Vi får se...

Finally!

Nu har jag äntligen fått mitt jobbschema för december och det var helt okej. Det kunde varit bättre men det kunde definitivt varit sämre också. Det blir mycket jobb kring jul i alla fall, dock inte julafton och nyårsafton och det tackar jag för!

Ikväll blir det mys med tjejgänget inklusive pojkvänner. Vi ska spöa dem i "Med andra ord". Jag kan redan höra oss sjunga "Segern är vår, segern är vår..."

Julstrumpor

Igår var det min sista dag med klass 2B för deras lärare kom tillbaka idag. Det är helt otroligt hur snabbt man blir fäst vid barn. Jag ville inte lämna dem och de verkade inte vilja lämna mig heller. Vi hade en pysseltimme igår och när alla hade gjort varsin julstrumpa fick jag en egen av tre tjejer i klassen. Sen var det en annan tjej som gav mig ett tyghjärta. Så himla gulligt!


Rekord!

Det behövs inga ord. Kolla mitt nya rekord!!!


På jobbet

Jag sitter i klassrummet och rättar gårdagens matteläxa. Ibland är det svårare än vad man tror att förklara olika matteuppgifter för barnen. För mig är det förståss inga problem men när man tycker att man har förklarat så bra man kan på 100 olika sätt och barnet fortfarande inte förstår... då är det lite klurigt. Men man lär sig nog efter hand. Nu ska jag snart ringa in barnen. Halvklass med räknesagor. Det blir lugnt och skönt.

Första dagen som lärare

Första dagen på jobbet var hur kul som helst! Jag fick ansvaret för en hel klass och de var jättesnälla. Det bästa är att jag ska jobba där både imorgon och på onsdag och sen ska jag ha hand om mammas klass på torsdag så jag har fullt upp de kommande dagarna. Härligt!!!


Here we go again... eller?

Måndag. Ny vecka.

Jag har fortfarande inte börjat jobba även om jag hoppas att de ska ringa varje morgon och säga att någon är sjuk. Inte för att jag vill att någon ska vara sjuk, men för att jag vill jobba.

Denna veckan ska jag i alla fall försöka hålla mig mer sysselsatt. Annars kommer jag snart att krypa på väggarna. Första projektet blir nog att göra årets julkort. Man kan aldrig börja för tidigt!

----

Texten ovan var det jag hade tänkt att lägga ut på bloggen idag MEN... under kan ju ske! Igår ringde de och frågade om jag kunde vikariera i en 2:a-klass och givetvis kunde jag det! Så nu ska jag iväg och vara lärare för första gången. Nervöst, men så kul det ska bli!

Wordfeud

Jag älskar "Wordfeud" men vem gör inte det? Alla jag ser spelar det! På bussen, framför tv:n, i kön på Ica.
Jag förstår egentligen inte varför det har blivit så populärt. Ingen jag känner sitter hemma och spelar Alfapet varje kväll.

Teknikens under! Så fort gamla saker blir elektroniska så blir det också modernt och populärt.

Själv har jag bara spelat Wordfeud i två veckor. Innan dess hade jag inte tillgång till internet så ofta. Mitt rekord är 54 poäng. Sådär bra, men det räckte till en vinst mot pappa.

P.S. Om någon vill spela mot mig så är det bara att lägga till mig. Mitt användarnamn väldigt enkelt: louisenyberg


Från egen erfarenhet

"Man blir kanske inte lyckligare för att man har pengar men man blir garanterat olyckligare utan"

- Louise Nyberg


Julklappsshopping

Nästa helg är det första advent. Så himla mysigt! Äntligen är julen här.

Idag fick jag smygstarta julen genom att köpa min egen julklapp från mamma och pappa. Perfekt! Nu vet jag precis vad jag kommer få och jag älskar dem! Ett par nya bruna moccaboots från Nilsons. De kommer användas flitigt nästa år.


Rising star



Den här tjejen och den här låter är så grymt bra! Jag hoppas verkligen att Moa vinner Idol för hon kan inte bara sjunga. Hon kan även skriva väldigt bra låtar.

Lyssna och njut.

Moa Lignell - When I held ya

God morgon!

Det blev en ganska tidig morgon idag. Jag har precis avslutat min frukost. Lite makrill, lite yoghurt som alltid.

Snart ska jag lämna Lund och åka in till Malmö för att få reda på mitt jobbschema för december. Äntligen ska jag börja jobba! Sen blir det träning men det visste ni ju redan.

Hoppas ni får en bra dag.


Nöjd premiärtittare!

Var Breaking dawn bra eller var den sjukt, helt otroligt jäkla bra?

Jag älskade filmen och nu hade jag egentligen velat berätta om alla scener och hur bra de var men det kan ju vara lite taskigt mot dem som inte sett filmen än. Hur som helst, SE DEN (!) om ni har gillat de andra filmerna.


Breaking dawn - PREMIÄR!

Idag är det inte vilken dag som helst utan idag är det premiären för den fjärde filmen i "The twilight saga". Breaking dawn visas för första gången på biograferna idag och jag och Philip ska se den!

"I'm so excited!" som The Pointer Sisters sjöng, för jag har ingen aning om vad som ska hända.

Tidigare när jag har sett filmerna har jag alltid läst böckerna först, men inte denna gången. Jag är totalt ovetandes om vad som kommer att ske. Jag har dock lånat hem boken nu så att jag kan läsa den mellan filmens del 1 och 2.



Hur kan det mest komplicerade förhållandet på jorden vara så underbart?

Titta jag kan!



Nu har jag varit hemma i en vecka och kommit in i rutinerna igen. Härligt! Det är lättare nu att tänka tillbaka på vad som var det bästa under resan och surflägret var absolut en av de bästa händelserna. Svårt men så roligt!

3 saker jag hade velat veta innan jag åkte till Australien

1. Man behöver ingen backpackerväska!
Jag hade en stor ryggsäck istället för en vanlig resväska som man rullar efter sig för att jag trodde att det inte skulle gå att rulla den på de flesta ställena. FEL! Jag hade kunnat rulla väskan precis överallt så det hade absolut varit värt att slippa gå och bära på 20 kg plus en massa småväskor hela tiden. Men det är klart. Det är ju mer backpackerkänsla på att ha en ryggsäck.

2. Ta med två handukar!
Jag tog bara med en stor handduk till Australien men nu efteråt vet jag att man behöver två. När man har legat på stranden hela dagen är handduken lagom sandig och fuktig och inte det mysigaste att torka sig med efter en skön dusch på hostlet.

3. Spara pengar till shopping!
Det finns hur många roliga affärer och småbutiker som helst i Sydney och jag hade kunnat köpa ett helt lager. Det är jättekul att shoppa på nya ställen! Tyvärr är det väldigt dyrt så spara lite extra pengar till det.

Slappt schema

Det spelar ingen roll om det är helg eller vardag, mina dagar ser ändå lika dana ut. Det enda jag har på schemat är:

10.30 - ca. 12.30
TRÄNING

De resterande 22 timmarna är jag helt ledig. Det är en märklig känsla för en som hela livet alltid haft ett fullt schema.
Nä, det är dags att hitta ett jobb!


11/11-11

Den är den 11/11 2011. En jäkla massa 1:or! Folk gifter sig och hoppas att deras barn ska födas till höger och vänster för att skapa spänning eller något speciellt i deras liv. Själv har jag inte lyckats göra något speciellt eller annorlunda. Eller jo, om att titta på Idol för första gången denna hösten räknas så kan jag också räknas till kategorin "vi som gjorde den 111111 till en speciell dag".

P.S. Moa och Amanda F är jättebra!


Jetlag

Nu har jag varit hemma i 3 dagar men jag har fortfarande inte kommit in i rytmen än. Klockan fem på kvällarna blir jag alltid dödstrött. Jag nästan står och somnar. Men skam den som ger sig. Jag håller mig ändå vaken till klockan tio ungefär för att kunna vakna i normal tid vid åtta eller nio. Problemet är att när jag väl sover så vill min kropp inte sova längre än till halv sju på morgonen. Då är jag jättepigg! Ja, vad ska man göra. Det är ju bara att gå upp. Förhoppningsvis är jag tillbaka i normal rytm snart igen.


Var ni inte med från början?

Nu är ju min Australienresa slut men jag hoppas att ni inte lämnar bloggen för det. Det kommer massa spännande och intressant läsning!

Ni som inte var med från början kan hitta alla inlägg om Australienresan under "Australien" i kategorilistan här till vänster. Har ni frågor får ni gärna ställa dem i kommentarsfältet så svarar jag på dem så fort jag kan.

Hej Sverige!



Jag kom hem till Sverige igår och vad hittar jag på sängen? En hälsning från mormor med ett Marabou Daim. Hon är så söt min mormor. Jag blev jätteglad, tack!

Det känns jättebra att vara hemma. Det är skönt att komma tillbaka in i rutinerna. Jag var och tränade idag och då insåg jag hur mycket jag har saknat det. En annan sak jag har saknat är att cykla. Jag cyklade till bussen innan jag och kom på mig själv att tycka om lukten av höstigt Vellinge. På vägen tillbaka blev jag påminnd om att det blåser en hel del här. Då njöt jag inte lika mycket.

Snart kommer tjejgänget hit, förutom Malin som bor för många mil här ifrån. Det ska bli så kul att träffa dem igen!


Sydney by night


Hejdå Australien!

NU ÅKER JAG!!!


Nu går planet från Sydney till Köpenhamn, med två stopp där emellan såklart. Nästa gång ni hör från mig är jag i kalla Sverige. Härligt!

Detta har varit den bästa resan i mitt liv och jag har så många bra och roliga minnen här ifrån. Australien är ett fantastiskt land och jag hoppas att jag kommer tillbaka någon gång.

Tack för den här gången Aussieland.

(Det går fortfarande inte att ladda upp bilder. Ni får se operahuset i nattversion när jag kommer hem.)


Rasmus Seebach - I Mine Øjne



En av mina favoritlåtar just nu!

Lucka 6 - Mode

"Man kan vara omodern på två olika sätt och av olika orsaker. Antingen är man för sent ute eller för tidigt."

- Christopher Fry

För den som inte hänger med i svängarna kan mode vara riktigt svårt. Varje säsong ska det gamla ut och det nya in så man hinner knappt använda sina kläder innan de ska slängas. Eller så sparar man kläderna, väntar i 30 år och helst plötsligt är det mode igen. Det kommer alltid tillbaka!



Old or future fashion?


Världens viktigaste

Det är väldigt många ungdomar här i Australien som säger att de aldrig vill åka hem, och om de åker hem så är det bara i några veckor för att sen åka tillbaka igen. De vill lämna sitt gamla liv bakom sig och starta ett nytt här på andra sidan jordklotet.

Jag hade aldrig velat stanna här resten av mitt liv. Jag vill inte ens stanna en månad till. Jag förstår inte hur man frivilligt vill lämna sin familj och sina vänner och bara sticka och kanske aldrig komma tillbaka. Vill man inte vara med sin familj? För mig är familjen det viktigaste som finns. 

När jag var liten sa jag att jag skulle flytta till New York när jag blev stor. Jag tyckte att det lät häftigt men tänkt inte på att jag inte skulle kunna träffa min familj och mina vänner mer än två gånger om året. Efter den här resan vet jag att jag aldrig skulle kunna flytta iväg så långt. Min familj betyder alldeles för mycket för att jag skulle kunna ta det steget. 

Jag älskar att resa och jag kommer förmodligen att spendera det mesta av mina pengar på att se världen, men någon flytt till andra sidan jordklotet kommer det inte att bli. Jag vill leva med de jag älskar, mina vänner och min familj. 


(Här skulle funnits en bild på min underbara familj men just nu går det inte att ladda upp bilder)

En tanke

Innan jag somnade igår (det var väldigt svårt att somna eftersom de hade fest i lägenheten och jag var inte med för att jag skulle upp och träna tidigt på morgonen) så var det en tanke som slog mig.

Vem gör schemat för alla flygningar som görs i världen?

För det måste ju finnas ett samarbete. Tänk så mycket som ska klaffa för att det ska fungera! Det ska finnas fria landningsbanor, lediga gatear, planen ska helst inte krocka i luften och allt detta bestämms ju flera månader i förväg. HUR GÖR DEM???

Eller är det en dum fråga?

Lite senare kom jag på mig själv med att vilja ha det jobbet. Jag vill ha jobbet som schemaläggare (!), om det finns ett sådant jobb. Det hade nog passat mig. Det är lite som det spelar jag alltid spelar på min mobil (harbourmaster) och jag är grym på det spelet! Undra om det finns en turnering i harbourmaster?

Nä, nu känner jag att inlägget spårade lite.

Inspiration på Olympia Park

Som friidrottsnörd på heltid var det helt självklart för mig att besöka Olympia Park här i Sydney. För er som har glömt gick OS här år 2000. Faktum är att jag har inte bara varit här, jag har till och med fått äran att träna här med en grupp duktiga australiensare. 

Vi tränade dock inte på olympiastadion tyvärr utan på uppvärmningsarenan, men jag klagar inte. Hela området är jättehäftigt och för mig är det väldigt speciellt att ha fått träna här. 


Olympiastadion


Olympiastadion från en coolare vinkel


Man gick inte miste om var man var


Uppvärmningsarenan där jag tränade

En hemlis att avslöja

Kommer ni ihåg att jag berättade om ett spännande mail? Det är dags att berätta vad det var för någonting...

Min blogg har blivit uppmärksammad av Vellinges lokaltidning så nu finns det en artikel om mig både i tidningen och på hemsidan. Ni hittar artikeln här.

Själv tycker jag att det är jätteroligt att de tycker att min blogg är så intressant att den är värd att skriva om. Nu blir jag ju extra sugen på att skriva.


1,5 månad för tidig?

Det är den 1 november och vad hittar jag vid hissen... EN JULGRAN!!!



Någon längtar tydligen väldigt mycket till julen, men vem gör inte det? Gotta love it!

Suck

Så... jag är lite nere nu som ni kanske förstår. Det känns lite ensamt faktiskt. Vi får se vad som händer de närmsta dagarna.

Nu har jag i alla fall flyttat in i lägenheten igen. Tyvärr ska mina engelska kompisar, Libby och Heather, resa iväg imorgon, så det är bara jag och ett gäng från Frankrike kvar. Synd att jag inte läste franska som B-språk.

Nej, gud vilket deprimerande inlägg! Jag slänger in en uppmuntrande bild som kompensation.


RSS 2.0