En riktig jul...

Tänk att det är julafton imorgon. Det känns verkligen inte så.

På julafton ska det vara fullt med snö på hustaken. Tyst och stilla. Hemma ordnar familjerna med de sista julförberedelserna. Julskinkan är uppskuren, sillen är inlagd och köttbullarna bränns nästan vid på stekjärnet. I sterion hör man för 20:e gången "Whams!" juldänga: Last christmas. Lillebror springer runt, och är helt uppjagad av att Tomten ska komma. Men han får vänta några timmar. Storasyster har försovit sig och lockar håret för fullt 10 min innan gärsterna kommer. I soffan sitter pappa med glöggen i högsta hugg och väntar på att Kalle Anka ska visas, som alltid, kl. 15.00.
Mamma är den som har fixat alla julklappar och maten. Hon är jättestressad eftersom hon glömt att köpa digestivekex och Aladinpaketen är halvt uppäten.
Men så fort gästerna har kommit och alla sitter bänkade framför TV:n är allt lugnt. En härlig julkänsla sprider sig genom hela släkten, och det är de här tillfällena som gör att vi älskar julen. Sen blir dagen något vi bara njuter av. Barnen får julklappar och alla äter god mat och gröt med mandel i.
En riktig jul...

Kommentarer
Postat av: Liene

sv: Tack:D ritade ju denna teckning för länge sen så kul att höra sånt.Låter så härligt! vill bar vara bland er när jag läser det här, hihi.

2008-12-23 @ 20:37:02
URL: http://lienes.blogg.se/

Kommentera inlägget här!

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du någon mailadress? (publiceras ej)

Din blogg eller annan hemsida:

Lämna en kommentar:

Trackback
RSS 2.0