Bilder ifrån igår
Några bilder ifrån gårdagens tävling.
Alla bilder tillhör min träningskompis Louise Arvidsson. Ni hittar hennes blogg här.

Är man beroende så är manJag är förmodligen världens största nörd, men jag kan inte slita mig ifrån det här spelet. Nu har jag vunnit 100 gånger. Lite stolt ändå.

11.79...

... är mitt nya personliga rekord i tresteg!!!
Jag kände redan igår att det skulle bli långt idag, och det blev det ju. Pers med över 20 cm och en 3:e-plats på Pallas-spelen. Inte illa!

Nu är det bara 4 cm till klubbrekordet och 21 cm till dröm-12. Det dröjer nog inte länge...

Fredag

Det har varit en helt underbar fredag hittills men jag kan inte sätta fingert på varför. Är det på grund av de nya kurserna, Jasmines galna sällskap eller Philips och min mysfika? Kanske är det alltihop.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ikväll är det semifinal i handbolls-VM. Sverige mot Frankrike. Kåldolmarna mot Grodlåren. (Jag vet, kåldolmar kommer egentligen inte från Sverige, men ändå.)
Jag tror faktiskt att Sverige vinner. Inte bara för att jag hejar på Sverige (Hur kan man heja på ett land som äter winerbröd till frukost och sniglar till middag?) utan för att de har visat att de kan vinna under press. Och press lär det bli ikväll. Jag kommer att sitta spikad framför tv:n klockan 17.30.

Vårterminen har börjat

Nu är skolan igång som vanligt igen. Vi hade några dagars uppehåll mellan terminerna. Nu är termin nr. 2 igång och det blev en del förändringar i schemat.

Avslutade kurser:
Psykologi A
Svenska B
Estetisk verksamhet

Kurser som fortsätter:
Naturkunskap B
Matte D
Pedagogiskt ledarskap
Projektarbetet

Nya kurser:
Engelska B
Filosofi A
Svenska C
Information & layout A

Detta är de sista kurserna jag kommer att läsa för att till sommaren tar jag studenten. Så nu är det bara att kämpa på de sista månaderna!

En dag i skidbacken


Jag och Hanna precis före vi kastade oss ut i backarna


Bästa vännerna


Frida och jag provade en ny åkstil. Rolighetsfaktor: 5 av 5 stjärnor

På VallåsenNu är jag på Vallåsen och åker skidor. Härligt härligt.
Jag har med kameran så jag kanske kan visa lite bilder ikväll.
Ha det bra så länge!


Oxe? Vattuman? Lejon?

Jag är förmodligen den sista personen i världen att ha upptäckt att vi tydligen har fått nya stjärntecken. Eller nya och nya. De gamla finns kvar, de har bara bytat datum. Var man fisk förr och har lite otur, så är man vatuman idag. För min del blev det dock ingen förändring alls. Jag är oxe, precis som jag alltid har varit.

Här kan du ta reda på ditt nya stjärntecken och varför förändringen har skett.


Jag är stark som en oxe

Så nära, men ändå inte

Plankan var inte min bästa vän denna helg. Tre snabba övertramp på längdhoppet. På tresteget kände jag hela tiden att det skulle komma något bra. I sista hoppet gjorde det det. I sista hoppet blev det övertramp.

Ifrån denna tävlingen tar jag med mig en massa bra saker. Jag sänkte mitt pers på 60m med 2 tiondelar vilket betyder att jag har blivit mycket snabbare (det gynnar min hoppning). Formen från förra veckan finns kvar och den kan bara bli bättre.

Imorgon ska jag ut i backen och åka skidor. Se upp säger jag bara!

Snurrig i skallen

Min och Louise Arvidssons chatt på facebook:

Arvidsson: Hej
 
Jag: Hejhej :):)
 
Arvidsson: När ska du träna idag? :):)

Jag: Jag ska inte träna idag. Ska tävla i tre grenar i helgen så jag behöver vila haha ;);)
dd?
 
Arvidsson: Okej, jag ska träna idag, vid fyra :P:P

Jag: Jaha, ja, i vanliga fall hade jag ju tränat då. Synd att du ska träna sent den enda gången jag inte tränar på en fredag :P:P
 
Arvidsson: Eller hur!
Fast de e väl fortfarande torsdag?


Ojsan...

Jag var helt säker på att det var fredag. Det kan vara för att vi har studiedag imorgon. Tänk så yr man kan bli!

"Hej, jag läser din blogg!"

Det hände något jätteroligt på tävlingen i Karlskrona. När jag och Josse värmde upp så såg jag att det var en kvinnlig tränare som sökte ögonkontakt med mig. Jag hade aldrig sett henne tidigare så jag trodde inte att det var mig hon tittade på. Josse och jag fortsatte att jogga som vanligt, men när vi kom lite närmre sa tillslut tränaren:

"Hej! Jag läser din blogg!"

Jag blev chockad eftersom jag inte var riktigt beredd på det, men jag tyckte såklart bara att det var roligt. Jag kände mig lite som en halv-kändis där för ett tag. Tränaren hade läst att jag skulle på samma tävling som hon själv och frågade om jag var laddad och så.

Tänk så underligt! Tyvärr vet jag inte ens vilken klubb hon kom ifrån, men det var kul att hon kom fram och sa hej. Det är alltid roligt att veta vem som läser ens blogg.

Så om ni skulle stöta på mig någonstans så var inte rädda för att säga hej!

Nr. 10 är helt klart helgens nummer! Det b...

img_3702 (MMS)

Nr. 10 är helt klart helgens nummer! Det blev pers idag igen, denna gången i tresteg. Gissa med hur många centimeter... 10!!! Precis som igår. 11.57 blev resultatet och jag kammade hem ett silver. Jag har aldrig någonsin börjat en säsong så här bra. Det kommer att bli ett bra år! Mitt år!


Pers direkt!

Det var en glad Louise som kom hem efter en heldag i Karlskrona. Jag hoppade 5,22 i längd och det innebar ett nytt personligt rekord och en välförtjänt bronsplats. Mitt tidigare rekord var 5,12 så det var en bra förbättring.
Jag är jätteglad att det kom redan i första tävlingen. Nu ska jag bara öka!
I morgon ska jag tillbaka till Karlskrona för att hoppa tresteg. Blir det ytterligare ett pers kanske? Jag hoppas det!

Dags för tävling!

Det är ÄNTLIGEN dags för årets första tävling. Imorgon bär det av till Karlskrona. Längd står på schemat och på söndag är det tresteg som gäller. Jag kan erkänna att jag faktiskt inte varit tiktigt så taggad som jag brukar vara inför tävlingar denna veckan. Det kan ju bero på att jag har varit sjuk. Men när plockade fram tävlingskläderna kom den rätta Louise fram. GUD VAD LADDAD JAG ÄR!!!
Detta kommer bli den bästa säsongen hittills!


Nya tävlingskläder. Jag tävlar numera för Öresund FK (tidigare IK Finish)

Laddad!

Jag bara älskar den nya tävlingsfärgen! Passar perfekt!


Tips vid sjukdom

När jag blir sjuk brukar jag alltid göra allt vad jag kan för att bli frisk. Här kommer några tips:

(Tipsen gäller vid lättare sjukdomar som feber och förkyldningar)

1. Svettas! Det låter äckligt men på något sätt har jag fått för mig att man kan svettas bort febern.

2. Drick vatten! På samma sätt tror jag att man kan kissa ut sin sjukdom. Dessutom renar vatten och är bra vid alla sjukdomar.

3. Sov! När man är sjuk behöver kroppen vila. Sov en hel dag och du är nästan garanterat frisk dagen efter.

4. Lev som vanligt! Detta är mitt bäst tips som alltid fungerar på mig. När jag har varit hemma i en eller två dagar är jag trött på att leka soffpotatis och tycka synd om mig själv. Jag pallrar mig iväg till skolan ändå och försöker leva livet precis som jag brukar. För det första tänker man inte på att man är sjuk och för det andra så känns det som att man lurar kroppen till att tro att allt är som vanligt.
Detta kan man ju dock bara göra om man har en sjukdom som inte smittar på 10 meters avstånd.

Ny resa!

Jag ska på träningsläger, och inte vilket träningsläger som helst! Det är i Nerja (Spanien) i 10 dagar i maj!
Värme, sol, bad och träning! Hur härligt är inte det?!

Jag är helt överlycklig just nu!


Nerja eller paradiset?

På bättringsvägen

Jag mår mycket bättre idag. Febern är borta så imorgon ska jag definitivt till skolan och träningen. Det är så tråkigt när man är för sjuk för att gå till skolan, men för frisk för att stanna hemma. Det finns absolut ingenting att göra. Först zappar man igenom alla tvkanaler för att tillslut inse att där är inte något vettigt över huvud taget. Sen spelar man lite på datorn, uppdaterar facebook var tionde minut och tittar på startlistan till helgens tävling för tredje gången.

Jaja, imorgon är det som vanligt igen. eller nästan i alla fall. Helt vanligt blir det inte förrän om 42 timmar då jag får träffa Philip igen efter två veckor väntan!


Feber

Det är väl typiskt. Det går först ett helt jullov och sen samma dag som skolan börjar igen så får man feber. Först tänkte jag kämpa mig iväg ändå. Det är så träkigt att bara vara hemma. Men sen isåg jag att det inte skulle bli så roligt att gå i skolan och må dåligt. Måndagar är dessutom vår längsta dag.

 Så idag blir det en dag framför tv:n. Jag ska vila upp mig riktigt så att jag är fit for fight imorgon.

En termin kvar

Imorgon börjar skolan igen. Nu är det bara en termin kvar och sen är gymnasietiden över. Skönt, tycker jag faktiskt. Gymnasiet blev inte allt som jag hade förväntat mig och jag är superladdad på att gå vidare till större äventyr.

Den sista terminen på gymnasiet borde dessutom vara den roligaste med tanke på allt som händer. Skidåkning, balen, projektarbetet bara för att nämna några.3 dagar kvar...


En gång är ingen gång...

... men två gånger är en gång för mycket.

Jag sitter och tittar på Tour the ski på tv. I förmiddags körde herrarna 20 km klassisk stil och det gick helt värdelöst. Mycket på grund av att vallningen på skidorna inte var bra. Motståndarna åkte ifrån svenskarna i varje nedförbacke och Hellner som låg 2:a inför loppet ligger nu 11:a inför den sista etappen imorgon.

Det intressanta är hur det svenska vallteamet agerar till damernas lopp som gick några timmar senare. Man tycker att de borde kunna bättra på vallningen så att glidet blir bättre, men inte. Svenskorna med Charlotte Kalla på 4:e plats fick otroligt dåliga skidor och det ser riktigt mörkt ut inför imorgon.

Varför håller vallningsteamet på sin heder och skyller på fel skidor istället för att erkänna misstaget och reparera det till nästa lopp? Man gör inte misstag två gånger.

Väntedagar

Dagarna som kommer nu är "väntedagar". Det är egentligen helt onödiga dagar eftersom man bara går och väntar på att det vanliga livet ska sätta igång. Nästa vecka händer en hel del faktiskt:

- Skolan börjar. Nu är det bara en enda termin kvar till studenten. Skönt!

- Philip kommer hem. På torsdag är två veckors lidande över ör då får jag äntligen träffa min älskling igen.

- Tävlingssäsongen startar... förhoppningsvis. Kan jag bara fixa så att jag kommer dit så löser det sig.

Men väntedagar kommer inte innebära slöande i soffan framför tv:n. Nä, jag ska gå på bio, träffa kompisar, skriva projektarbete och träna. Jag håller mig nog sysselsatt.

Bowling

Jag har spelat bowling två gången den senaste veckan. Det blev vinst båda gångerna faktiskt. Första gången var med kompisgänget, och jag gjorde min dröm-bowling-runda! I 9/10 omgångar slog jag en strike eller spärr. Det resulterade i ett resultat på 194 poäng!!! Slå det om ni kan.

Två dagar senare var det dags igen. Denna gången med familjen. Jag vann igen, men denna gången "bara" på 145 poäng. Det roligaste var ändå när mamma skulle slå. Hon slängde upp det bakre benet så att huvudet var längre ner än foten. Jag var tvyngen att filma, och här nedan ser ni hur det såg ut. Hon han en ganska rolig stil, men det är ingen jag har ärvt.


Vinterns tävlingsprogram

Nu är det nästan klart hur mina tävlingar kommer att se ut i vinter:

De första fyra är klara. Därefter är det osäkert med grenar och så. Men jag kommer i alla fall tävla då.

Sunna open 15-16 januari (Karlskrona)
Lördag: Längd
Söndag: Tresteg

NCC-spelen 22-23 januari (Malmö)
Lördag: 60m & Längd
Söndag: Tresteg

Pallasspelen 29-30 januari (Malmö)
Lördag: Tresteg
Söndag: Längd

Vellinge indoor 5 februari (Vellinge)
Lördag: 60m & Längd

Road to Göteborg 2013 (Göteborg) eller Atleticumspelen 12-13 februari (Malmö)

IJSM 19-20 februari (Sätra)Hur långt blir det i vinter?

Gott nytt år alla läsare!

img_1805 (MMS)

Gott nytt år alla läsare! Hoppas alla hade en trevlig nyårsafton. Det hade verkligen jag! Nu sitter jag och myser i mina nya supersköna strumpor. Nyårsdag är ändå en ganska mysig dag även om man är lite trött. Det är bra att man får en dag att vila upp sig på så att man är redo att ta sig an det nya året.


RSS 2.0