GOTT NYTT 2010!


Klänningen är på, håret är stylat av syrran och smyckena är på.
Nu är jag definitivt redo för det nya året!


TVÅ NOLL NOLL NIO

Såhär 10,5 timmar innan det nya året, passar det ganska bra att samfatta året som har gått. År 2009 har varit en riktigt berg-och-dal-bana. 100 gånger värre än Balder på Liseberg.


Årets höjdpunkter: Philip och USM-silvert

Årets nergångar: Tiden och Amanda <3


Januari ♥♥♥♥
Januari började med en resa till Kanarieöarna med hela träningsgänget. Kunde året börjat bättre? Tävlingarna gick väldigt bra och jag hittade på en massa roliga saker med tiden som blev över.

Februari ♥♥♥♥
I februari började ansatsen i längd och tresteg krångla, men jag lyckades ändå göra hyfsade resultat. Någon sa att jag var lik Blondinbella. Positivt eller negativ? Håret blev ljusare, halva girlpowergänget stack till Tjeckien (dock inte jag), brossan fyllde år och jag spenderade mycket tid med Erika. Jag började även övningsköra och det var ett stort plus.
Jag blev årets Finishare och fick mycket i träningsbidrag. Friidrotten fyllde den största delen av mitt liv. Inte mig emot.

Mars ♥♥♥♥♥
Det var i mars som jag insåg hur otroligt klumig jag är. Men det störde inte mig på JSM. Då tog jag brons i tresteg och höjde mig ännu ett snäpp inom friidrottseliten. I skolan gick det jättebra, jag hade mycket energi och var glad nästan alltid. Mars var även månaden då mina kompisar började kalla mig Lollo igen. Det var en riktigt bra månad!

April ♥♥♥
April 2009 stavas ROM! Jag älskar Rom, det finns inget dåligt med den staden, och resan var underbar. Pappa och jag började jogga varje söndag. Det var en stressig månad, och jag hade väldigt mycket att göra hela tiden. Syrran komfirmarades och jag gick med i Star for life-projektet.

Maj ♥♥♥
Maj är ju min månad. Jag fyller ju år den 18:e. Månaden började bra med en lite vårflört, och slog även sovrekord med 14 timmars sömn i sträck. Den 11 maj tog jag årets första dopp i havet. Girlpowergänget bestämde sig för att starta upp bandet igen, och vi övade och övade och övade. Efter halva månaden gick det inte riktigt som jag ville. Jag fick gå till naprapaten och andra saker började strula. Jag blev bestulen på en massa saker och kläder, men den dagen räddades av en överraskningsfest. Inledningstävlingen i längd visade sig bli sommarens bästa tävling.

Juni ♥♥
Studenter, spelning, sommarlov. Betygen var strålande. Det blev två superroliga resor, en till vildmarken och en till Göteborg. Jag fick en Bonnie Tyler-röst och hade friidrottsskolan samtidigt. Ingen lyckad kombination. Friidrottsresultaten gjorde mig mer besviken än någonsin.

Juli ♥♥♥♥
I juli hade jag världens fulaste bonna-bränna, men den solades bort i Spanien. Jag lovade mig själv att jag skulle lära mig stå på händer i 8 sekunder, men lyckade inte. Jag lyckades heller inte på tävlingarna, hur mycket jag än försökte. Lussebullebak och U2-konserten höll humöret uppe. Månadens bästa var att Philip blev en del i mitt liv. 27/7 <3<3<3

Augusti ♥♥♥♥♥
Augusti var årets bästa månad, och det beror endast på en sak. Jag tog USM-silver i tresteg trots att jag inte hadegjort ett enda bra resultat på hela sommaren och självförtroendet var i botten. Man jag lyckades. Lyckades vara bäst när det gällde.

September ♥
I september hände det som inte fick hända. Min vän Amanda lämnade världen. Hon blev bara 16 år gammal. Det var en väldigt jobbig tid.:(

Oktober ♥♥
Uppbyggnadsträningen gick väldigt bra i oktober. Framtiden spådde att det skulle bli en bra period men allt slog inte in precis. Det blev lite motgångar. Småsaker som bara inte fungerade, och efter 30 träningspass på 26 dagar var jag helt slut. Det hände roliga saker, men det var ändå jobbigt på något sätt.

November ♥♥♥♥
I november tog TV:n över mitt liv. Jag kommer inte ihåg hur många program och serier jag följde men många var det. Jag tog grissprutan och det gick ju bra (jag har ju inte dött än), och gick på min första audition, som gick mindre bra. Det blev ett träningspass med Stefan Holm, och jag lyssnade alltid på musik, var jag än befann mig. Jag vann även biljetter till Idol-delfinalen i Malmö. Det var en inspererande månad.

December ♥♥♥♥♥
I december kom motivationen tillbaka. Jag var väldigt motiverad på träningen, i skolan, hemma. Överallt! Julstämningen spred sig snabbt, och det var en väldigt mysig tid. Julafton blev en annorlunda sådan.
Månadens höjdpunkt var självklart att vi bokade en resa till Thailand.


Det enda som har varit riktigt stabilt detta året är mina underbara vänner.
Tack för att ni finns! <3



Jag ska till Thailand!!!


Thailand, here I come!
19/3 - 4/4 2010


Sista träningspasset

Då blir det ingen mer träning detta året. Det var sista passet idag, och det gick väldigt bra. De trestegshoppen jag gjorde idag var bättre än alla hopp jag gjorde under hela sommaren. Det säger en del. Det kommer bli en bra inomhusäsong.


Nyårslöfte

Då har jag målat naglarna för andra gången på samma vecka. Det känns lite ovant, men fint är det ju.
Faktum är att det var ett av mina nyårslöften förra året. Jag lovade att alltid ha nagellack på naglarna i ett helt år. Ja, det gick ju inte så bra. Kanske får försöka nästa år igen då.

Jag har kommit på ett annat nyårslöfte också: Jag ska alltid komma i tid! 2009 var inget bra år för tidsoptimisten Louise, men 2010 ska bli.

Har ni också nyårslöfte eller ni kanske inte håller på med sånt trams?


Ett livslöfte är i alla fall att aldrig skaffa glasögon. Här är the reason why!


Halvkass

Det är inte min dag idag.
Jag mår inte toppen och har träningsvärk i hela kroppen. Jag vet inte var detta kom ifrån. Igår mådde jag ju hur bra som helst? Jag kanske bara behöver vila lite.
Nu har jag i alla fall tittat på fyra avsnitt av vänner och ätit lite glass, och det är ju trots allt den bästa medicinen.
Det som stör mig mest är att jag antagligen inte kan träna idag. Åå, jag som var så sugen på att hoppa tresteg.

Någon som har något uppiggande tips?

How am I supposed to live without you

Somliga människor betyder allt. Man kan inte leva utan dem. De gör en hel, och får saker och ting att fungera. De får en att kämpa, att vilja, att inte ge upp. Livet är underbart med dem. Man bara hoppas och önskar att de stannar föralltid.




Philip och jag har haft fem underbara månader tillsammans idag. På tisdag åker han till Egypten. How am I supposed to live without him?

Rea - you must love it!

Efter att ha krigat om de bästa reavarorna i sex och en halv timme känner jag mig ganska slut, så ikväll ska jag bara vara hemma och mysa och ta det lugnt. Jag, pappsen och brossan ska väl spela lite rockband och så ska jag prova alla kläder jag köpte idag. Sen ska jag bara sova, för det var väldigt längesedan jag sov ordentligt.
Jag har faktiskt sovmorgon till kl 10 imorgon (!!!) och då ska jag träna.

Kan ni tänka er att jag inte har tränat friidrott på 10 dagar!? Det är nog nytt rekord, och det enda rekordet man inte vill slå. Det bli härligt att leka lite i sandlådan imorgon. Ska nog ta med spann och spade.

Julklappar

 

 












Fick den här härliga skjortan igår av mammsen och pappsen.
Me like!

Jag fick även 750 kr i presentkort på Gina Tricot, så gissa var jag kommer befinna mig imorgon på rean.

P.S. Spikmattor är för mesar, det är spikskor som gäller!


En annorlunda julafton

Det blev en ganska konstig julafton. Hela släkten träffades hemma hos mina kusiner. När vi kom fick vi reda på att TV:n hade slutat fungera, så det blev varken Kalle eller Anna Anka. Julmaten var desamma som alla år, thank god, och den var lika god som vanligt. Vid maten sjöngs det otroligt mycket, (Jag menar, räcker det inte med två sånger?), men jag bara och lyssnade. Efter maten spelade jag, pappa, Jonas och brossan rock band, innan det var dags för gröten. Men mitt i gröten kom Tomten helt plötsligt, och då passade busiga Louise på att fuska lite med mandlarna, så där låg fyra mandlar i gröten. Julklappsutdelningen gick bra utom att min 2-åriga kusin fösökte ta hans syster paket. Precis som att han inte redan fick mest av alla? Men det var kul i alla fall.

Klockan 20 fungerade fortfarande inte TV:n så det blev inget Svensson Svensson heller. Istället satte vi oss och spelade Kinaschack och åt julgodis. Det var mysigt. Klockan 22 var alla jättetrötta och nöjda för dagen och vi åkte hem.

Jag blev jätetglad för mina julklappar och jag fick allt jag hade önskat mig och lite till. 

Det blev en mysig julafton, lite annorlunda, men ändå mysig. 


Kalle Anka vs. Anna Anka



Då är det snart dags att bege sig av till släkten. Klockan 15 börjar Kalle Anka och man måste ju paxa de bästa plasterna i soffan, annars kanske man får stå! Även om det är precis samma film varje år kan man ju inte missa det. Eller är det någon som struntar i Kalle och tittar på Anna Anka istället?

Hela dagen har varit underbar än sålänge. Kvällsposten (ja, jag jobbar alla udda dagar) gick strålande, och när jag kom hem fick jag den första julklappen. 1000 kr av farmor och farfar. Tack!

 


Santa claus is comin' to town





Hoppas alla får en underbar julafton!


Hellre snö än tö

SKÅNE HAR FÅTT PLUSGRADER (!)...

...och snön smälter.

Så nu töar det för fullt och lilla Vellinge kan snart kalla sig "Sveriges slaskigaste kommun".
Men sålänge inte allt försvinner till imorgon så är det HELT OK för min del.


Love is all around

Vi åkte inte till Danmark i går. Snön förstörde allt och jag kan erkänna att jag blev ganska besviken. Vem vill inte gå runt och mysa med sin pojkvän i Köpenhamn på julen liksom?
Men Philip räddade dagen, och det blev en mysig dag i Malmö istället. Jag förstår knappt hur jag har kunnat träffa en sådan underbar människa. Det finns ingen bättre! <3

Vi gav varandra julklappar igår och min nyfikenhet tog över så vi öppnade dem direkt. Jag fick en parfym som luktade underbart.


21 december 2009

Julafton närmar sig snabbt! Imorgon är det skolavslutning, och sen är det bara lillejulafton kvar.

Idag åkte jag in till stan med ett helt gäng underbara flickor och fikade. Efter det började jag och Frida jakten på en julklapp och en nyårsklänning. Det slutade med bra resultat.

Det ska bli skönt med jullov så att man kan vila upp sig efter en tuff höst med hård träning och mycket skolarbete.


What's new?

Det har hänt så mycket det senaste dagarna att jag inte vet var jag ska börja. Let the pictures speak!


Philip och jag fick våra halsband. De är så himla fina!
Det står:
P (på hans står det L såklart)
27/7-09


Där efter blev det bowling med klassen.










Sen lekte Philip x2 lite vid Dj-bordet på Entré


Idag blev det minijulafton med bästa vännerna. Det blev bak, skratt, julklappar och spel.
En stackars kille drabbades av våra galenskaper, men kom tillslut undan på grund av ett mildare skrattanfall.
Inga närmre detaljer.


Världens snyggaste

Jag säger bara:
Världens snyggaste geografiarbete är klart
Världens snyggaste hårfärg har attackerat mina hårstå




Snön har hittat hit



Snön har hittat till Skåne och Vellinge.
Snö är bland det mysigaste som finns.
Jag älskar snö!
Hoppas den stannar till julafton.
Nu blev min helg ännu bättre.
Det är en glad Louise som ska snart gå och lägga sig.


Man orkar alltid kämpa om det finns något eller någon att kämpa för

Jag har varit flitig idag. Jag har både hunnit att träna, räkna matte, göra julkort och tränat på spanskredovisningen. Egentligen borde jag göra lite på geografiarbetet också, men jag känner att jag är värd en liten paus. Så nu ska jag slänga mig framför TV:n och titta klart på filmen "La misma luna" som vi såg på spansklektionen. Jag missade sista delen för jag var basketdomare, så jag fick låna hem den.

Nu är det bara tre jobbiga dagar kvar i skolan sen är jag fri! Då är läxorna slut och jullovet närmre än någonsin! Helgens evenemang gör att man håller motivationen uppe och kämpar på i tre dagar till!

Fredag 18/12:
- Fredagar är fredagar. De är alltid underbara
- Philip och jag ska hämta våra halsband på guldfynd
- Bowling med klassen
- Brysseltöserna är hemma!

Lördag 19/12:
- Philip och jag ska till Danmark och vara där hela dagen.

Söndag 20/12:
- Minijulafton med bästa vännerna

Kan denna helgen bli bättre?

Dagens citat

Dagens bästa citat tillämpas Frida:

"Går hon Samhälle CP eller?"

Det är internt vem citatet är riktat till, men kul var det i alla fall.


I need a break

Jag sitter här och tycker synd om mig själv. Jag har helt otroligt mycket läxa den kommande veckan att jag inte vet hur jag ska reda ut det. Men det ordnar väl upp sig, det brukar det göra.

Idag har jag, mina syskon och min kusin Tilde varit hos morfar och Britt hela dagen. Vi har bakat pepparkakor, gjort pepparkakshus och smällkarameller. Det har jag gjorde sedan jag var två år, så det var 15-årsjubeleum idag, och det är lika mysigt varje år.



Mamma var jättegullig igår och köpte snygga armband till mig. Tack mamma!

Julen är här!

Nu är det jul. Det är egentligen lite svårt att veta när julen börjar men när granen är klädd är det jul. Garanterat! Jag har tomtar i hela rummet och spelar jullåtar på högsta volym.
Julkänsla till max!



Vår supersnygga gran!


Men, hur svårt kan det vara att hitta en bra version av "Santa Claus is coming to town"? Det finns minst 50 versioner på spotify och ingen av dem är bra. Tillslut hittade jag Bruce Springsteens version. Det är ju bara bäst!


"Nu tändas tusen juleljus..."

Jag och Johan måste ha slagit rekord i att vara i skolan tidigast innan lektionen börjar. 08.00 satt vi och pluggade glosor, och vi började inte förrän kl 09.15!!! Det är inte mänskligt, men vad gör man inte för att få se sin gamla skolas luciatåg. Herrestorps luciatåg var jättefint som vanligt, och det är så kul för jag kan ju alla låttexterna, eftersom jag själv var med i fyra år.

Eftersom luciadagen har bestämt sig för att ligga på en söndag i år firade vi även lucia i skolan idag. Tyvärr får inte vem som helst vara med på Sunds luciatåg, bara estetarna. Tråkigt tycker jag, bra tycker de. De har ju inte lika mycket konkurrens då om vem som ska bli lucia.


Inte världens bästa bild men dock världens finaste luciatåg.


Bekräftelse

Bekräftelse.
Alla människor har behov att få bekräftelse. Vissa mer, andra mindre.
Bekräftelsen gör att vi känner oss behövda, duktiga på det vi gör, älskade.
Alla mår bättre när de blir bekräftade.
Med det menar jag att det är mycket bättre att ge en komplimang för mycket, än en för lite.
Det vinner alla på.
Man möter glada människor och blir själv glad.

Bekräftelse.
Alla människor behöver bekräftelse.

Back on track

Jag är riktigt motiverad på skolan nu! Det är gott om tid, och jag är bra föreberedd på allt. Jag har slutat skjuta upp allt till sista dagen och det är så skönt att slippa råplugga dagen innan. Yes, den gamla Louise är tillbaka från den några månader långa semestern. Härligt!

Hittade en jättebra låt på min systers spotifylista förresten:

Russian Roulett - Rihanna


(Spola fram till 25 s om ni vill skippa introt)

Brev till Tomten

Kära Tomten.
Jag har varit jättesnäll i år så här kommer min önskelista. Läs den noga!


Spikskor (kommer uppfyllas eftersom jag provade ut dem idag)
Träningskläder
Att Frida och Hanna kommer hem och stannar föralltid
Snö
En mysig jul
MVG i alla kurser på gymnasiet
En jorden-runt-resa
Ett SM-guld
En underbar nyår
Fler timmar på dygnet och fler dagar i veckan


Hoppas att det inte blir för jobbigt för dig.

Louise

Uppdatering

Fredag, fredag, fredag, wihooo!

Fredagen den 4 december innebar:
- Basketdomare för 8:or och 9:or i Vellinge
- Säja hejdå till Kicki som flyger till Thailand (vadå avundsjuk?)
- Stan med bästa Malin
- 3 julklappar är köpta

Lördagen den 5 december innebär ännusålänge:
- Första längd och 60m-tävlingen för vintern


Pärlbrickor

Man lämnar aldrig barnet inom sig. Man kan dölja det, men det finns alltid där. Nu har dock mamma bestämt att jag och mina syskon ska plocka fram det igen, för hon vill nämligen ha en pärlbrickstavla i julklapp. Ja, ni läste rätt. PÄRLBRICKOR! Vi ska göra 70 pärlbrickor tillsammans och sen sätta ihop dem till en fin tavla. Visst, tavlan kommer bli jättesnygg, men just nu känns dagis närmre än studenten.


RSS 2.0