Sommarfeeling!

Det är sommarlov, men jag saknar ledigheten. Sommar för mig är att vakna kl 9 av att solen skiner igenom persiennerna. Jag hör från köket att mamma redan håller på att förbereda maten inför strandutflykten. När jag går ner för trappan känner man lukten av stranden, havet, sommaren. 15 mackor ligger uppradare, färdiga att bre smör och ost på. Tre till oss var.
Hela familjen äter frukost samtidigt som vi packar ner de sista handdukarna och vattenflaskorna. Fem solstolar ska också in i bilen innan vi kör iväg mot stranden. Bilen är kokhet. Alla skriker på pappa att han ska sätta på luftkonditioneringen och rulla ner rutorna och here we go!

Det kallar jag sommar!


Fyra år utan sovmorgon

I fyra år har jag sålt kvällsposten. I FYRA ÅR! Förstår ni hur lång tid det är?
Det innebär att jag i princip inte haft en enda sovmorgon (förutom på loven) på fyra år. Inte ens nyårsdag, midsommardagen och alla andra "sova-hela-dagen-för-att-man-har-varit-uppe-hela-natten"-dagar är jag ledig. Så, varför utsätter man sig något sådant? Svaret är pengar, och vilken ungdom idag är inte i behov av pengar?

Det känns som att fyra år är min gräns, för jag orkar inte längre. Det är ett superbra ungdomsjobb, men slutar jag inte snart kanske jag fastnar där. Och hur kul är det som 50åring att gå runt och sälja tidningar till folk som knappt ger någon dricks. (Gäller dock inte alla, för somliga ger väldigt mycket dricks. Tack för att ni finns!)
Jag MÅSTE hitta ett annat jobb! Men tills dess får jag ju fortsätta, annars kommer jag bli fattig innan någon hinner säga "Bankrutt!"


Kvällspostenpengarna i fina rör + lite av min....


... snygga outfit!!!

Senaste nytt!

Det är väldigt dålig uppdatering just nu, men så blir det när man jobbar på dagarna och tränar på kvällarna.
Sommarlovet har i alla fall börjat underbart.

Latest update:
- Bra säsongstart i både längd och tresteg. Nu när jag har bytt tränare och allt känns det ännu mer sporrande att åka till Världsungdomsspelen i Göteborg nästa helg.

- Jag fick hem mina betyg idag, och det hade faktiskt inte kunnat gå bättre. MVG i allt! Det bådar gott för ett bra snitt till nästa år.

- Solen skiner som aldrig förr och i tre dagar lyckades jag undvika fula "bonna-bränna"-märken. Men idag kom jag inte undan och har därför tydliga hudfärgskillnader. Det bli säker jättesnyggt tillsammans med en fin midsommarklänning imorgon. NOT!

Bröllopsfeber!


Idag är det fest i hela Sverige. Bröllopsfest!
Jag tittade lite på tv:n och jag måste säga att Kronprinsessans klänning var bedårande vacker. Daniel
såg också stilig ut. Klänningarna är en stor anledning till varför jag tittade på bröllopet. Man kan verkligen snacka om prinsessklänningar. Tänk att få bära en sådan för en kväll. Det skulle jag jättegärna vilja göra. Det närmaste jag kommer är väl klänningen jag ska ha på studentbalen nästa år. Vi får väl se.

Stort grattis till brudparet i alla fall!


Solen skiner så gissa var jag befinner mig...

dsc00124 (MMS)

Solen skiner så gissa var jag befinner mig. Najs!


Vamos a la playa!


Det har varit riktigt fint väder nu i ett par dagar, och att ligga på stranden och sola är förståss första prioritet.
Jag har faktiskt också tagit årets första dopp i havet i svenskt vatten. Kallt, men ändå skönt!


Njutning på högsta nivå!

Träningsändringar

Människor är bekväma varelser. Många har svårt för förändringar och lever hellre kvar i något som är lite sämre men där man vet hur allt fungerar. Man vet vem, var, hur och när. Allt flyter på i samma mönster. Det är fegt och kanske lite svenskt. Vi svenskar är ju kända för att inte våga förändra och ta ställning. Vi nöjer oss med lagom.

Nu har jag bestämt mig för att en förändring ska ske. Jag nöjer mig inte med bra. Jag vill bli bäst!
Så från och med nu ska jag få en ny tränare, och ska börja i en ny träningsgrupp. Även om jag såklart komma sakna vännerna från den gamla gruppen oerhört mycket känns detta ändå som ett steg i rätt riktning.

Den som inte vågar, kommer inte misslyckas, med heller aldrig lyckas!

I believe - R. KellyDenna låten är allt jag behöver ikväll. Så underbart fin!


Sjung om studentens...

Studentsången, låten man lär sig en timme före man springer ut och glömmer ungefär när halva låten har gått.
Men vem bryr sig? Man är förmodligen så glad att man inte vet om man ska skratta eller gråta. Vi får väl se hur det går för mig nästa år. Det är faktisk bara ett år kvar innan jag springer ut. I can hardly wait!

Här är lite bilder från årets studenter.
Grattis Sebastian, Theresa, Annelie, Johan, Marcus och alla andra som har tragit studenten!Fotbolls-VM

Det är väl ingen som har missat att det var premiär för fotbolls-VM idag? De första som spelade på stadion i Johannesburg var värdlandet Sydafrika och Mexico. Stefan Holm har ordnat en tävling som handlar om att man ska gissa alla matcher i VM och den som kommer närmast vinner. Jag tror att Holland/Nederländerna kommer att vinna. Jag har absolut inga bra argument varför, jag går på magkänsla.

I dagens matcher (grupp A) trodde jag följande:

Sydafrika - Mexico: 1-1
Slutresultat: 1-1

Frankrike - Uruguay: 3-0
Slutresultat: 0-0

I första matchen gissade jag alltså helt rätt medan Frankrike blev en stor besvikelse i andra. Inte ett enda mål på ett lag som Uruguay! Kanske inte det bästa formbeskedet för fransmännen.

Imorgon gör Lagerbäck premiär då Nigeria möter Argentina.


Sydafrika är det första afrikanska landet som arrangerar ett fotbolls-VM någonsin.

Bildkälla


Tid är pengar, så ge f*n i min cykel!

Jag tycker inte om att gå. Det går liksom för långsamt och det känns som att man inte kommer någonstans. Jag springer hellre, men det går inte så bra om man har en massa väskor att bära på. Däremot älskar jag att cykla, eller åka inlines. Då händer det saker. Det är mer fart och håret blåser så härligt i vinden. Dessutom kan man ta sig dit man vill snabbare, och då sparar man tid. "Tid är pengar", så på något sätt borde man bli rikare om man har en cykel.

Tyvärr ville något förstöra detta för mig genom att stjäla min fina cykel, så nu förtiden GÅR jag överallt. Jag hoppas verkligen inte att det ska bli någon vana att sno mina saker varje vår. Förra året tog ju någon min skolväska och gympaväska med mobil och plånbok i.

Jag kommer antingen dö av fattigdom eller tristess om jag inte hittar en ny cykel snart...

Trelleborgsspelen...

... och utomhussäsongen är igång!!!

Ååå, vad jag har längtat efter detta. Flera månader av hård träning har övergått till lätt träning med mycket snabbhet och hopp, det jag älskar.
Igår var den premiär i Trelleborg. Längd stod på programmet och det kunde inte slutat bättre. 5.21 i tyvärr lite för mycket medvind gav en fin andraplats. Så bra har jag aldrig öppnat en säsong tidigare. Det bådar gott.


Medaljtjejerna i KS Längd!
Från vänster: Louise Nyberg, Josefin Olsson & Mathilda Olsson


Erika hoppade också bra och vann F17-klassen på 5.14

Säsongsstart

Säsongsöppningen blir i Trelleborg (istället för Danmark som planerat) IDAG!
Längd står på programmet. Så nu är det bara att köra!


Det blev en dag på stranden

Det gick från 13 till 23 grader på två dagar och nu är sommaren här!
Inte mig emot. Att ligga och steka på stranden är väl bland det bästa som finns.
Det finns trots allt två nackdelar med sommaren.

1. Småkrypen invaderar. Sommar och värme innebär öppna dörrar och fönster och självklart passar
alla spindlar och myror på att komma in. En eller två på väggen är väl okej, men inga husdjur i sängen tack!

2. Sömnproblem. Jag har oturen att ha mitt sovrumsfönster mot väster, dvs. den sidan solen går ner på.
Mitt rum förvandlas alltså till en bastu och ingen levande varelse klarar av att sova där. Inte ens spindlarna!Men självklart finns det mest positiva saker med sommaren. Idag hade jag en supermysig dag på stranden med min pojkvän. Första stranddagen för i år faktiskt om man inte räknar med Thailand.
Solen tar mer än vad man tror här i Sverige. Jag fick faktiskt mycket färg idag. You gotta love it!


RSS 2.0