Decembermys

Idag är det den sista dagen i November. Den sista dagen på hösten. Rent tekniskt sätt börjar vintern imorgon. Vintern har alltid förknippats med snö, varma kläder och mysiga kvällar med glögg och levande ljus. Jag tror inte att vi får se någon snö imorgon, vi skåningar. Den kommer väl lagom till Sportlovet som den brukar. Men en mysig tisdagskväll kanske man kan ordna.

Idag blir det inte mysig alls. Det är fortfarande November så idag ska jag plugga, träna och se på Ullared. Hur mysigt är det på en skala?

Klubbrekord på första advent


Dags att tända första ljuset

Idag var jag tillbaka på Atleticum för att delta i vinterns första tävling: Stafettkarnevalen. 4x200m stod på programet, och jag tilldelades 4:e och sista sträckan. Hela laget (Emmy, Erika, Swärd och jag) sprang jättebra. Så bra att vi faktiskt slog klubbrekordet! Härligt att börja inomhussäsongen så.

Nu har jag lite smått panik eftersom jag har prov (internationell ekonomi) imorgon och jag har fortfarande inte läst det sista kapitlet. Men det ska nog gå bra ändå.

Hoppas ni har haft en mysig första advent!
Ful-äcklig-gubbe!

Malin och jag satt och fikade på Mimmas när en ful äcklig gubbe kom fram till oss:

Ful-äcklig-gubbe: *Sjunger* "Ska vi gå hem till mig?"
Jag: Tror inte det va!
Ful-äcklig-gubbe: *Sjunger vidare* "Eller hem till dig?"
Malin: Jag tror att du ska gå hem nu.
Ful-äcklig-gubbe: Har ni köpt julgran?
Malin och jag: Nej! Gå här ifrån nu.
Ful-äcklig-gubbe: Jag säljer julgranar. Jag bor i boden.
Malin och jag: ...
Ful-äcklig-gubbe: Ni har inte ångrat er?
Jag: Absolut inte.
Ful-äcklig-gubbe: Okej, men om ni ångar er vet ni var jag finns.

Sen gick han.

Var det äckligt eller var det äckligt!!!
Det finns många skumma människor man helst inte vill träffa.
Stay away!

Avslöjad

Jullovet hade gärna fått börja imorgon om det hade velat. Inget mig emot! Fast jag vet inte om julafton kommer bli någon vidare överraskning nu när mamma råkade berätta en sak jag ska få i julklapp. Hon sa inte det direkt till mig förstås men hon trodde inte att jag var hemma, så hon sa det ganska högt till mig syster, och jag var bara en bit där ifrån. Jaja, det var något jag verkligen ville ha så det gör inte så mycket.

Jag behöver vila upp mig, ge mig jullov!

Backstagebiljetter

Oh my god! Inte nog med att idolerna var helt fantasktiska, vi hade bra platser och att stämningen var på topp! Jag får chansen att uppleva samma sak (om inte ännu bättre) imorgon igen när den riktiga finalen är. Jag vann nämligen två backstage-biljetter till fredagens show. Sjukt roligt!


Förväntansfulla idolälskare!


Brossan ser ju lite... inga kommentarer


Tindra och jag


Vi smög fram till scenen och fotade


Sen smög vi backstage och fick ett foto på tre av de fyra idolerna!


Scenen!


5000 personer i publiken. Imorgon kommer 12000!


Dags att möta idolerna!

Ikväll är det Idol2009-genrep på Malmö arena och gissa vem som kommer vara där mitt framför Erik, Tove, Mariette och Calle? Japp, det är jag.
Kameran är med förståss så jag berättar med ikväll när jag har varit där.

Ha det bra sålänge!

Tillfällig header

Ja, det blev en ny header här på kvällskvisten. Det är Frida som har gjort den. (Visst är den fin?!) Men den är bara tillfällig, tills jag och Daniel får tummarna loss och gör färdigt den "permanenta" headern.

The funniest cat jump ever!

Jag må ha tråkig/dålig humor, och den enda som har samma sjuka humor är min bästa vän Frida. Ibland kan jag i och för sig erkänna att en del saker som jag håller på att dö av skratt av, egentligen inte är så roliga. Men sån är jag! Jag har i alla fall hittat youtubes (enligt mig) roligaste klipp någonsin. Just i detta fallet tyckte inte Frida samma som jag. Jag är inte en lika stor djurvän som hon.

Titta och dö av skratt!


I symbios med cykeln

Man förstår vad som är betydelsefullt först när man bli av med det.

Kunde inte sagt det bättre själv. Min älskade cykel är sönder! Okej, den har alltid varit lite sönder på alla möjliga ställe, men nu går det faktiskt inte att cykla på den. Nu inser jag att jag lever med min cykel. Lite i symbios kanske. Jag måste i alla fall komma på ett sätt att ta mig fram tills pappa har varit snäll och lagat den. Det kan tyvärr inte ske förrän på fredag för han är bortrest. Tills dess kan jag:

- Tjata på mamma att hon kör mig var jag vill när jag vill. (Inte så troligt)
- GÅ till träningen, GÅ till skolan, GÅ över allt och antagligen komma 20 min försent varje gång. (Ni anar inte hur lång tid det tar att gå 3 km)
- Ta på inlines och rulla fram, och även riskera träningsvärk i baksidorna, men det är ju a piece of cake.


Det får bli inlines ett tag!


Inte antagen

Jag fick brev idag:

"Pliktverket bedömer att du inte kan tjänstgöra i Försvarsmakten"

Tack gode gud! Jag hade definitivt inte velat "tjänstgöra i Försvarsmakten". Det hade bara kännts
som ett års slöseri på tid. Tänk så mycket man hinner göra på ett år! Självklart måste någon göra det, men den personen är inte jag. Jag är inte alls rätt person för ett sådant jobb. Jag vill skriva om krig, inte vara den man skriver om. Visst, som journalist kommer man väl ganska nära, men man är i alla fall inte den som håller i vapnet och skjuter. Tur att jag inte blev antagen. Man vet aldrig hur det hade kunnat sluta...


Period 2Imorgon börjar period 2 och det innebär:
- Nytt schema
- Philip och jag börjar i samma klass (han gick ju natur innan)
- Engelska B och Svenska B börjar
- Företagsekonomi A avslutas.

Period 2 kommer bli en bra period. Det vet jag.

Bara sport

Det ösregnade, det var kallt, det var dags för ett träningspass.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Här gäller det att ha tungan rätt i mun.
Idrottsgalan för några år sedan.


Me voy a desperto

Zzzöndag...
Varför är söndagar alltid så tråkiga?
Nu blir det en massa plugg innan träningen kl 16.
Jag har spanskprov på onsdag så det är dags att vakna nu, och ser man på,
"att vakna" är en av glosorna vi ska lära oss. Så passande!


Man ska lära av den bästa!

För exakt en vecka sedan var jag på en föreläsning som hölls av Stefan Holm, en av tidernas bästa hödhoppare. Han föreläste om sitt liv fram till OS-guldet 2004 i Aten. Hans med och motgångar, bra och dåliga beslut. Jag satt helt lyrisk och sög åt mig allt han sa. Är någon man ska lyssna på är det ju Stefan Holm. Man är ju säker på att det funkar! Detta lärde jag mig:

"En ny tanke - en ny inställning"
Låter nästan som min "Nya mål, nya framgångar". Det finns alltid något att förbättra, och en förbättring leder till framgång som tar en till en högre nivå. Man måste våga förändra, och inte köra på i samma spår, år efter år.

"Människan är fri att förändras i varje ögonblick"
Vi har en egen vilja och vi styr själva över vårt agerande. Vi väljer den vi är!

"Välj framtid - jobba för den"
Vill man bli bäst i världen måste man bestämma sig för det, och sen göra allt för att det ska bli så. Det går inte att göra något halvdant. Det går heller inte att bestämma sig och sen hoppas att det kommer av sig själv. Man måste kämpa, annars kommer man ingenstans.

"Om man är idrottsman är man det 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 52 dagar om året"
Många tror att när man har tränat två timmar på kvällen är man klar för dagen. Men det är tiden i mellan träningarna som är avgörande. Man måste tänka på att ha rätt vila och att äta rätt för att kroppen ska kunna återhämta sig. Vila är a och o för att lyckas. Vilar man inte tar kroppen inte åt sig träningen utan bryter ner den istället.

"Bry dig inte om saker du inte kan påverka"
Är fuktionären långsam? Var det någon som flyttade på ditt ansatsmärke? Är det någon som skriker lite för högt i publiken? Sådana saker kan man inte påverka, därför ska man bara acceptera det och fokusera på något annat. Annars kommer all energi gå åt till att man bli irriterad och tävlingen kommer gå åt skogen. Det gäller att stänga ute omgivningen och när det väl gäller, när man ska prestera är det full fokus på det man ska göra. Inget ska kunna störa en då.

"Försöker man inte kan man inte lyckas, men gör bara misstagen en gång!"
Våga! Vågar man inte för att man är rädd att misslyckas kan man ju heller inte lyckas. Då blir man varken bättre eller sämre. Vågar man får man också svar på om det fungerar eller inte. Fungerar det bra har man kommit ett steg längre fram, och skulle det bli ett fjasko vet man att man har något att jobba på. Men gör bara misstagen EN gång! Det är inte okej att göra samma misstag om och om igen.

"Var mentalt förberedd på det oförberedda"
Det finns en risk att tidtagningen slutar fungera, eller att någon skadar sig så att tävlingen fördröjs. Om man är mentalt förberedd på det oförberedda klarar man sådana här situationer utmärkt! Det är bara att sätta sig ner och ta det lugnt tills allt är fixat. Hetsar man upp sig förlorar man en massa energi.

"Då är då, nu är nu"
Ibland möter man personer som man aldrig har vunnit över, som har 100 mäktiga titlar på sin meritlista och bara tanken på att vara på samma tävlingarena får en att vilja sjunka igenom jorden. Det är dags att tänka om. Det som har hänt på tidigare tävlingar spelar ingen roll när man väl står på startlinjen. Då är då och nu är nu. Det är bara nu man kan påverka vad som ska hända i framtiden. Man kan inte leva på gamla meriter. De gör inte att man hoppar längre eller springer fortare. De skapar bara en osäkerhet hos motståndarna.

"Gör det lilla extra!"
Extra jobb och slit lönar sig. Den som vill mest och kämpar mest kommer också att lyckas bäst!Stefan och jag


Twilight New Moon

Jag har spenderat två underbara dagar med Philip som avslutades med bio. Vi såg naturligtvis Twilight - New moon som hade premiär idag! Den var verkligen jättebra! Bella var verkligare, Jacob var biffigare och Edward, ja, han kan ju inte bli bättre. Tyvärr var bion fylld med 400 twilightälskande tonårsflickor som skrek varje gång Edward syntes i bild, men sånt får man ju leva med. Filmen får i alla fall 5 stjärnor av 5 och Philip får lätt 10 stjärnor! Han är den mest underbara pojkvän som finns.


Twilight New Moon - kampen mellan liv och död, kärlek och hat.


Lugnet före stormen

Träningen flyter på, skolan flyter på, livet flyter på...

Det finns inte så mycket mer att säga än att snart händer det en massa roliga saker,
så det är ganska skönt att det är lugnt nu.

Imorgon ska jag berätta vad jag lärde mig av Stefan Holm i lördags!

God natt!


Photoshop

Jag måste fixa photoshop:

Anledning 1: Det verkar väldigt roligt!
Anledning 2: Jag kan göra serier med bilderna med hjälp av pratbubblor (är det bara jag som tycker sånt är roligt?)
Anledning 3: Jag lär mig något nytt
Anledning 4: Jag testar mitt tålamod (för jag har ingen aning om hur man gör och det lär ta tid!)

När pappa kommer hem ska jag be honom hjälpa mig med det direkt!


Tripple jump in my heart

Efter två träningspass och tre duschar idag har jag äntligen slagit mig till ro framför tvn och Ullared. Det programmet förgyller min dag.
Träningen gick bra. Jag hoppade tresteg (eller jag gjorde lite trestegsövningar) för första gången idag på 2 månader, och det kändes underbart! Nu kom motivationen tillbaka och jag förstod varför jag håller på med friidrott över huvud taget. Det är ju så ofantligt roligt! Konstigt, eller hur? Att man älskar att hoppa tre steg ut i sandgrop. Men så är det, och alla borde prova någon gång!

Imorgon har jag sovmorgon! Det är också underbart!


Brons på IUSM förra vintern


Facebook om 48 år?

Då är måndagens skoldag avklarad. Nu väntar bara träningen ikväll. Vi hade spinning på idrotten i skolan så egentligen har jag ju redan tränat idag, men det lär bli ett pass till ikväll.

Tråkigt är att jag har blivit beroende av facebook, och mycket av min lediga tid spenderas tyvärr där. Men det går väl över snart förhoppningsvis. Det är lite illa om jag om 48 år som pensionär fortfarande är fastklistrad framför facebook. Det är inte bra alls då...

Träning med Stefan HolmJag har precis tränat med självaste Stefan Holm. Ni vet, han som har vunnit både OS, VM och EM-guld. 22 SM-guld har han också lyckats skrapa ihop. Jag tränade i alla fall med honom för en stund sedan. Mer detaljer senare...


Busstrubbel

Det är egentligen alldeles för sent för att blogga men jag måste bara berätta vad som hände när jag satt på bussen på väg hem från Philip.

Jag tog bussen 22.15 från Beddinge och var i Trelleborg 22.45. Där fick jag vänta i en halvtimme på att den andra bussen mot Vellinge skulle komma. Vad gör man i en halvtimme helt själv i Trelleborg kl 23 en fredag? Absolut ingenting!
När jag väl satt på bussen lyssnade jag på musik och var i min egen värld. Helt plötsligt känner jag igen mig väldigt mycket av omgivningen och inser att det är min hållplats, Vellinge ängar. Men på skylten stod det att det var Stavstensudde, så jag trodde inte att jag skulle av.
Men tillslut insåg jag att jag skulle av där, och bussen saktade in trots att ingen hade tryckt. Men precis innan busschauffören ska öppna dörrarna börjar han köra igen! Då trycker jag på knappen, men han kör bara vidare. Så jag ruser fram till honom och halvskriker att JAG SKA FAKTISKT AV HÄR.

Busschaffis: *Tvärbromsar mitt på motorvägen* - varför tryckte du inte på knappen då?
Jag: - För att det stod Stavstensudde på skylten
Busschaffis: - Men du kan ju inte lita på den. Du får ju ha koll!
Jag: - Men det är väl inte mitt fel att den inte funkar!

Sen fick jag gå av och gå 150m tillbaka PÅ motorvägen innan jag kunde ta min cykel och cykla hem.

Det var i alla fall en jättemysig kväll hos Philip <3

Längtan

Jag längtar för mycket. Jag längtar till fredag, jag längtar till periodsbytet (nästa fredag + att det är TWILIGHTPREMIÄR), jag längtar till jul, jag längtar till studenten, jag längtar till jag är en superkänd journalist som få fram de bästa nyheterna. Snart längtar jag väl till min egen begravning? Nä, jag måste sluta längta, och bara "va". Men jag har lite svårt för det...

 

Tidig tävlingsstart


Jag älskar clementiner!
Det bästa är att skala dem, fast det är såklart jättedoga också.


Mer än halva skolveckan har gått och jag har inga fler läxor denna veckan. Är det superskönt eller är det superskönt? Men jag ska vara lite smart och börja på några större projekt som kommer om några veckor.

Nu är det bestämt att min första tävling för inomhussäsongen börjar mycket tidigare än den någonsin har gjort. Vanligtvis brukar den ligga i mitten av januari, men i år ska jag, Erika, Swärd och Emmy vara med på stafettkarnivalen den 29 november och springa 4x200m. Stafetter är så himla kul. Jag längtar redan.


Efter regn kommer sol

Postivit tänkande.
Det är vad man behöver för att komma någonstans. Det är tankarna som för oss framåt, och tänker vi positivt är chanserna mycket större att det blir så.
Det är mycket lättare att vara negativ, det är lätt att falla in i den banan. Men vem har sagt att den lätta vägen är den rätta? Livet är inte alltid en dans på rosor, men man måste ändå kämpa. Det gäller att alltid hålla modet uppe så att man inte gräver ner sig och fastnar i en negativ sprial.
Efter regn kommer alltid sol. Alltid.


Frihet

Idag är det 20 år sedan Berlinmuren revs. Frihet.
Inte för att jag känner någon extra frihet idag precis. Kvar i samma gamla mönster som innan. Vakna-Skola-Plugg-Träning-Tv-Sova. Min dag i stora drag. Men det är ett ganska bra mönster när man tänker efter. Får väl fortsatta med det.


Too much love will kill you - Queen


Queen var ju egentligen för bra!
Jag älskar denna låten!


The man of the day

Idag är det Fars dag och pappa fick det klassiska: Strumpor och tre trisslotter. Tyvärr vann han ingenting, men spänningen fanns där i alla fall, och det är tanken som räknas. Han kunde ju ha vunnit en miljon.
Jag tog en liten joggingtur med syrran och nu ska jag hoppa in i duschen innan vi ska iväg till Staffanstorp och äta gås med halva släkten.
Pratade precis med Philip<3 och han har drabbats lite värre av sprutan än jag. Jag har bara jätetont i armen, medan han är yr och mår allmänt dåligt. Hoppas han blir bättre till imorgon!


The man of the day<3


Lucia-audition, "hiss eller diss"

Idag var det Luciaaudition på Kvällspostenredaktionen. Jag kom dit 12.50 och fick ordningsnummer 28 av 35. Så innan jag fick visa mina "talanger" tog det 2,5 timmar. Lite drygt kanske, men det var tur att Ida var där så att jag hade någon att prata med. Intervjun gick jättebra, sången helt ok (jag var ju jättenervös). Jag darrade lite på rösten, men jag är nöjd med min insats. Nu sitter jag och väntar på ett telefonsamtal som ska säga att den insatsen räckte. Ringer det ingen före kl 19 är jag ute, tyvärr. Men det kommer inte göra så mycket. Det var kul att jag gick dit och vågade! Jag har aldrig varit på en audition förut.

Nu står det kinamat på bordet. Mums!


Svinvaccin

Idag tog jag sprutan mot svininfluensan i skolan. Jag trodde att det skulle göra jätteont, men det kändes ingenting, och nu fyra timmar senare, mår jag och min arm hur bra som helst. Många har ju fått ont i armen, så onte att de inte ens kan lyfta den, man jag känner ingenting. Antar att jag är lyckligt lottad.

En barnlek

Jag är mitt i uppbyggnadssäsongen men ändå känns det bättre än någonsin. Idag skulle det ha varit det jobbigaste träningspasset på hela perioden, mn det kändes som en barnlek. Det är härligt!

Men nu blir det inte lika härligt längre. För nu ska jag sticka näsan i geografiboken och plugga hela kvällen. Jag har bestämt mig för att jag ska kunna ALLT imorgon på provet, så jag har några trevliga timmar framför mig.

Imorgon är det fredag. Det är helt sjukt att det redan har gått en hel skolvecka. Kan man pausa livet så att man hinner med det?

Uttagen till "Kvällspostens Lucia 2009"

Jag fick precis ett brev av Kvällsposten, där det stod att jag är en av de utvalda som har chans att bli "Kvällspostens Lucia 2009". Auditionen är redan på lördag klockan 13, så nu måste jag ju komma på något att sjunga ganska snabbt. Jag är redan nervös, men det kommer bli jätteroligt, så det spelar inte så stor roll hur det går. Nu kommer jag gå hela veckan och längta till lördag (precis som att man inte gör det en vanlig vecka ändå).


Man kan inte veta hur det känns, om man står utanför och tittar på

Det är kallt idag. Riktigt kallt. Så ni kan ju säkert lista ut att cykelturen på 3 km hem från skolan, i snö, blåst och kyla, inte var en trevlig tur. Men jag kom hem i alla fall, och nu sitter jag i värmen och gottar mig. När man är inne, är det här ruskiga vädert hur mysigt som helst.

Träningen är inställd ikväll på grund av att det ska hållas en minitävling för åldrarna 9-12 i vår träningshall, och att träna ute är inget alternativ idag. Men jag ska ändå dit och hjälpa till. (Konstigt att när man för en gångs skull har en ledig kväll, åker man ändå till träningshallen som man spenderar 12 timmar/vecka i). Men det blir kul.


Tv-kväll

Det är stor skilnad på att titta på TV själv och göra det med sina kompisar. Speciellt när man inte ens tittar på samma program, utan på två olika TV-apparater fast i samma rum. Helt meningslöst. Då är det ju mycket roligare att göra något tillsammans.
Oavsett så är det min TV-dag idag. På tisdagar visas ju både Ugly Betty, Desperate Housewives och House. Det får man ju inte missa.


Dokumentär Ullared

Jag har sett det sjukaste programmet på väldigt länge, och nej, det är inte Desperate housewives. Jag pratar om den nya dokumentärserien om Ullared. Ni vet, det största varuhuset i Sverige där allting är "gratis" och folk åker dit på sin semester för att göra av med lite (läs mycket) pengar.
Jag har själv varit där, och är faktiskt roligt. Man köper en massa onödiga prylar man aldrig kommer titta på igen, men just för stunden känns det väldigt viktigt att köpa just den saken. Men att lägga hela sommarsemstern på att campa utanför Ullared i två veckor? Nä, där går gränsen. Jag förstår inte hur folk tänker.

Jag fick mig ett gott skratt i alla fall, och tycker verkligen att ni ska titta på det! Det går varje måndag kl 20.00 på kanal 5. Här är första avsnittet:

http://www.kanal5play.se/program/play/ullared-s01e01

Rätt energi!

Vilken träning!
Det gick grymt bra, både hoppen och loppen.
Trots att jag är helt slut i kroppen är jag hur pigg som helst i huvudet.
Det var exakt det jag behövde för att orka fortsätta på geografiprovet.


Nya tag!

Nu är höstlovet slut och jag kom precis hem efter första skoldagen. Det kändes riktigt bra, för jag har hittat motivationen igen, verkar det som i alla fall, så nu ska det blir bra.
Vi hade handboll på idrotten (Jihoo), så det gjorde ju dagen ännu bättre.

Nu ska jag plugga till geografiprovet, sen blir det träning:

Jogging 30 min, stretching
5x5 5-steg
8x70m
3x60+60m

Love it!


Welcome to life

Jag har varit vaken i 13 timmar men det känns inte som att jag har hunnit med något av det jag skulle göra. Jag sålde kvällsposten, sålde pins på MFF-matchen, träffade släkten hos mormor och såg Parlamentet. Men hur blev det med pluggandet? Hur blev det med att träffa Brysseltöserna en sista gång innan de åkte tillbaka?
Jag fick i alla fall träffa Frida 10 min, men Hanna hann jag inte träffa. Ibland tänker jag att jag inte hinner med livet, men det är ju detta som ÄR livet! Underbart!

Jag ville inte att de skulle åka tillbaka. Jag vill att de ska vara här hemma, som de alltid har varit. Det är till och med så att ögonen fylls med tårar bara jag tänker på att de ska vara borta i 6 veckor innan jag träffar dem igen. Men det ska nog gå bra, det är trots allt "bara" 6 veckor. Det kommer gå fort.

Nu håller jag nästan på att somna här vid datorn. Jag ska gå och lägga mig snart. Det behöver jag. Ordentlig sömn och nya tag när skolan börjar imorgon igen. Japp jag är så redo man bara kan bli. Nu ska det satsas!

God natt!

RSS 2.0