Lucka 31 - Årskrönikan

Årets höjdpunkter: Körkortet
Årets nergångar: Stulna cyklar


Januari ♥♥♥♥
Januari var en riktig biomånad. Jag såg säkert tre filmen. Tävlingarna gick sådär, medan skolan gick jättebra! Det mest spektakulära som hände var att jag lärde mig att spela gitarr. Jag har inte ens tyckt om att spela tidigare, men när jag fick Philip gamla gitarr vände det.

Februari ♥♥♥♥♥
I februari skrev jag mitt första CV och skickade till Ica i Vellinge, dock utan resultat. Men jobbet kom ändå, och jag fick börja som tränare för ett fotbollslag. Jag tappade mina vantar i en toalett, hade långa naglar och var bäst när det gällde på IJSM. Efter tävlingarna stack jag och älskling till Paris och hade fyra underbara dagar där. Det var en riktigt bra månad.

Mars ♥♥♥
Mars som alltid innebär hårdträning 24-7 blev inte riktigt som planerat för min del. Jag drabbades av förkylningar och ont i halsen. När det väl försvann stack jag till Thailand i 17 dagar. Men jag fick i alla fall ökat träningsbidrag sedan förra året. Den 7:e mars var en av de värsta dagarna i mitt liv. Jag fick beskedet om att jag inte skulle få följa med till Sydafrika, trots att jag var den första som blev uttagen. Denna månade räddades av Thailandresan. Den bästa resan jag har gjort.

April ♥♥
Början av April var väldig jobbig, eftersom Philip och jag träffade varandra i 2 timmar på en hel månad. Det var inte bara Philip som var borta. Mina vänner avlöste varandra och jag kände mig ganska ensam. Den löste jag genom att sätta upp ett nytt mål. Jag skulle ta grönt kort i golf!

Maj ♥♥♥♥♥
Maj var en knäpp, händelserik månad. Den började med ett 5 timmar långt SAT-prov, som följdes av ett konstaterande av mitt spelberoende. Vi hade ett konstigt miniläger och jag tvingades lyssna på "skrikmusik" i två timmar. Månadens största händelse var när jag fyllde 18 år. Hela dagen var helt perfekt och avslutades med en stor fest på kvällen. Sen var det full fokus på körkortet.

Juni ♥
I juni var jag helt vilsen. Det kändes som att allt gick emot mig. Tävlingarna gick inte som jag ville, körkortet var kämpigt, min cykel blev stulen. Det var skönt med sol och värme i alla fall.

Juli ♥♥♥♥♥
Juli var en rolig månad. Jag bytte tränare och blev mer motiverad. Jag, Malin och Hanna åkte till Kanarieöarna och hade en sjukt rolig vecka! Jag klarade körkortet den 21 juli, och Philip och jag hade vår 1:årsdag. Juli var kanske årets bästa månad.

Augusti ♥♥♥♥
Tävlingarna rullade på, och jag åkte till Göteborg med pojkvännen och han föräldrar. Mysigt! JSM gick jättebra. En femteplats och bara 4 cm från perset. Dessutom var jag för första gången bäst bland 92:orna. Jag gjorde en ny design på bloggen och läsarna ökade. Dessutom började jag 3:an på gymnasiet. Detta var en bra månad detta med.

September ♥♥♥
I september började jag gå ner i vikt (medvetet). Jag lyckades väl delvis. Fick ett silver på skol-SM och såg MFF vinna över HIF på hemmaplan. Någon stal min nya cykel på skolan, IGEN! Jag köpte ett par jättesyra skor och röstade för första gången i riksdagsvalet.

Oktober ♥♥♥♥
November betydde tre saker:
1. Jag köpte en Iphone
2. Jag uppträdde på Malmö Arena
3. Jag och Philip åkte till Turkiet

November ♥♥♥♥
I november var jag på sensation white. Nedräkningsfesterna började och 80-tal var kvällens tema. Träningen gick superbra och var jätterolig och jag var på den bästa konserten i mitt liv (U2 var lika bra) LADY GAGA! Det var en magisk kväll.  Jag renoverade även på mitt rum.

December ♥♥♥
December var ganska krävande. Jag började spela röj på datorn. Skolan tog mycket tid, liksom alla julklappar och träningar. Men tillslut fick jag ändå lite belöningar i form av ett VG på matteprovet och en andraplats i volleybollturneringen. Julen var supermysig!

Lucka 30

My favorite song.
Min favoritlåt

Det finns många bra låtar, och musik är ju en "modefråga" och vad som är populärt just nu.
Men en låt jag alltid kan lyssna på är How am I supposed to live without you med Michael Bolton.

Det väcker alltid starka minnen och känslor.

Lucka 29

In this past month, what have I learned?
Vad har jag lärt mig de senaste månaderna?

Luckorna blir djupare och djupare tycker jag, men för att inte göra det för seriöst, ska jag berätta saker som jag faktiskt har lärt mig. Inte djupa, dolda saker utan rent teoretiska saker man lär sig på gymnasiet.

- I Matte D får man lära sig om sinus och cosinus. Lärorikt men kanske inte så användbart.
- Psykologi handlar om att man ser saker utifrån olika perspektiv. Tex. Freud tror/trodde att vi har något dolt inom oss som styr oss.
- Från att genom hela högstadiet hata allt som har med gitarrer och göra, har jag nu vid 18 års ålder faktisk lärt mig att spela. Och jag tycker att det är kul!
- Det bästa jag har lärt mig är att det ibland faktiskt är viktigast att delta, inte att vinna.

Lucka 28

A picture of me last year and now, how have I changed since then?
En bild på mig från förra året och nu. Hur har jag förändrats?


2009                                               2010

Hur har jag förändrats på ett år?
Om man tittar på bilderna ser man nog ingen större skillnad, men det yttre spelar ju heller inte så stor roll. Det inre Louise har förändrats massor!
En positiv förändring är att bryr mig mindre om vad andra, och mer om vad jag själv tycker. Jag har insett att det finns många människor runt om en som vill forma en som de vill. Det gäller att inte falla och stå fast vid den man är. Det har jag klarat av bra!

En negativ förändring är att jag inte är lika glad längre. Alla har alltid sagt genom alla år att jag älltid är glad. Så är det inte längre. Det är inte så att jag går runt och är sur hela tiden, men nu är jag precis som alla andra. Glad ibland, sur ibland. Förr var jag nästan alltid glad.
Det ska bli mitt nyårslöfte. Att vara gladare. Inte vara så lättirriterad, precis som den gamla Louise var.

Lucka 27

Why am I doing this 30 day challenge?
Varför gör jag denna 30-dagarsutmaning?

Detta är förmodligen den tråkigaste luckan i hela kalendern. Listan jag tog och gjorde om är inte gjord för att vara en kalender. Hade den det hade förmodligen detta inlägg aldrig funnits. Jag gör denna "utmaning" för att jag tyckte att det var kul med en kalender, och att ni läsare skulle få lära känna mig lite bättre. Svårare än så är det inte.

...

No matter what I do
All I think about is you
Even when I’m with my Boo
You know I’m crazy over you

Ha så kul på Kanarieöarna, Philip!
Du kommer att vara saknad.


Lucka 26

My favorite time of the year
Min favorittid på året


Sommar + Havet + Louise = Sant


Lucka 25

What you would find in my bag
Vad kan man hitta i min väska

Jag är en av de få som inte bär runt på plånboken i väskan var jag än går. Det kanns ganska onödigt att t.ex. ha den i skolan faktiskt. Risken finns ju att den blir stulen. Saker som jag alltid har med mig är:

- Mobil
- Nycklar
- Busskort

Inget märkvärdigt alls.

Idag när jag var på julrean kunde man dock hitta lite andra saker som jag hade köpt: Ett par jeans, en tröja, en adidasväska och två linnen. Det är underbart med rea!


Bästa köpet!


Lucka 24

Something I crave for a lot
Något jag längtar/trånar efter

Något jag verkligen längtar efter är våren. Jag orkar inte med snön längre. Allt tar så mycket längre tid när det ligger snö på marken, och nu är julen i princip slut så då kan snön och försvinna, enlig mig. Det enda man gör under vintern är att sitta inomhus. Det finns ingenting att göra! Jag vill vara ute och åka inlines, spela golf eller värma mig i solen.

Våren är välkommen när som helst!

Julklappar

Då var julafton över för det här året.
Det blev en rolig kväll och allt gick som förväntat.

Först samlas alla runt tv:n för att titta på Kalle. Efter 15 min är bara hälften kvar. Efter en halvtimme var det bara jag och mina syskon kvar. De gamla har ju sett det så många gånger att de tycker att är tråkigt.
När Kalle är slut är det dags att äta, och sen äter man fram till gästerna har gått. Det betyder ett konstant intag i ca sju timmar, med en liten paus vid julklappsutdelningen.

Igår när jag öppnade mina julklappar tänkte jag på hur roligt det var. Att få presenter, att undra över vad som skulle vara i dem och att se min familj öppna de julklappar jag hade köpt till dem. Det vad gårdagens höjdpunkt.
Det blir mer och mer vanligt att folk inte ger varandra julklappar. Att de tycker att man bara byter pengar och att det är onödigt. Stackars dem! Tänk vad de går miste om.

Självklart handlar inte julen bara om att få saker. Gemenskapen, glädjen och stämningen är mycket viktigare. Men som sagt. Igår var det riktigt roligt att få öppna julklapparna, och jag hoppas att alla kände så. En julklapp är ju inte bara pengar. En julklapp är kärlek, omtanke och värme och vem behöver inte det i det här kalla vädret.


En bild på mina julklappar.
Bland annat en kofta, kudde, smink, fotoramar, bodylotion...

Lucka 23

A picture of every season of the year
En bild på varje årstid


Vinter i Paris


Vår i Thailand


Sommar på Kanarieöarna


Höst i Turkiet

Lucka 22

What makes you different from everyone else
Vad skiljer mig från andra

Det är svårt att säga vad som skiljer mig från alla andra, så jag tänkte snarare berätta vad som kanske är mina mest utmärkande egenskaper.

Vem är Louise?
- Jag är en otroligt tävlingsinriktad människa, och det kan alla jag känner skriva under på. Tävlingar är kul!
- Jag är absolut inte långsint. Skulle jag bli ovän med någon vill jag lösa det direkt.
- Den mesta tiden av min fritid spenderar jag i träningskläder på Atleticum. Någon som många inte förstår varför, eller hade klarat av.
- För mig är det viktigare att ha en par nära vänner, än 20 halvbra.
- Jag säger tack till komplimanger istället för att förneka dem.

God jul!
Min julklänning


Jag hoppas att ni alla får en underbar dag!

Lucka 21

A picture of something that makes happy
En bild på någonting som gör mig glad


Jag och syrran i Varberg för några år sedan


Lucka 20

Someone I can't live without
Någon jag inte kan leva utan

För 2,5 år sedan, började jag gymnasiet i klass IDR1. Samma dag, i samma klass började även Philip. Då visste vi inte, att vi ett år senare skulle träffas mer kära än någonsin.

Nu har vi varit tillsammans i 1,5 år. 17 månader. 514 dagar, och jag blir fortfarande lika lycklig när vi träffas. Philip är någon jag verkligen inte kan leva utan. Med honom känner jag mig trygg. Han är charmig, smart och framför allt en av mina bästa vänner.Louise ♥ Philip

Tre glada nyheter...

1. Idag börjar jullovet!

2. Vi fick en fin silverplats igår på turneringen!
Givetvis satsade vi på guld, men med tre forna volleybollsspelare i motståndarlaget blev det lite för tufft.

3. Jag fick VG på matte D-provet! Jag trodde aldrig att jag skulle bli glad för ett VG, någonsin. Men det här var riktigt roligt, med tanke på hur det gick förra gången.


Perfect timing

Yes! Det går bra nu!
Jag hittade en jättesnygg klänning i garderoben (som jag inte visste att jag hade) som är perfekt till julafton och nyår. (Ja, jag kör samma klänning för den är så fin!) För er som undrar hur den ser ut får ni vänta till på fredag.
Nu slipper jag alltså åka in till stan och svettas i alla omklädningsrum för att hitta en.

Denna dagen kan bara sluta på ett sätt... bäst!


Lucka 19

Nicknames I have; why I have them
Mina smeknamn och varför jag har dem.

Jag har ett smeknamn... LOLLO!
Enda sedan jag började ettan (på grundskolan) har jag blivit kallad det. Jag tror att det var min bästa vän Frida som började med det, men jag är inte säker. När jag började högstadiet slutade folk att kalla mig för Lollo, då var det bara Louise som gällde. Det var i princip bara min bror och min barndomskompis Sofie som fortsatte.
Så jag trodde att Lollo-tiden var slut, men tänk så fel jag hade.
På gymnasiet kom det tillbaka, och nu börjar jag nästan fundera på om jag ska byta namn. Skämt och sido.

För de som heter Louise är Lollo ett ganska vanligt smeknamn. Tur det för jag gillar det!

Lucka 18

Plans/dreams/goals I have
Planer, drömmar och mål jag har

Något jag verkligen skulle vilja göra är att hoppa fallskärm. Jag skulle säkert vara livrädd, men samtidigt få en enorm kick av det. Det är en dröm som kommer att gå i uppfyllelse, frågan är bara när?


Detta är kanske jag till sommaren

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Mina planer för dagen är
1. Jag ska handla julklappar. Jag vet att jag inte är ute i så god tid, men så länge julklapparna ligger under granen på fredag så är det lugnt.

2. Spela volleybollturnering. Idag är det dags för semifinal och förhoppningsvis final. Jag har laddat i en vecka nu så det ska nog gå bra.

3. Träffa Philip. Det kommer att bli en rolig middag idag.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag har lite olika mål. När det gäller skolan, vill jag gå ut med 22,5 i snitt, alltså det högst man kan få. När jag började ettan trodde jag aldrig att jag skulle kunna få det, men än så länge är jag på rätt väg.

Mål inom friidrotten har jag nog redan berättat en gång. 12 m i tresteg är det starkaste.

Det närmsta (och kanske svåraste) målet är att göra nyår till en toppenkväll. Men jag tror faktiskt att det kommer blir ganska kul i år.

Lucka 17

Someone I would want to switch lives with for one day and why
Någon jag skulle vilja byta liv med för en dag och varför

Jag skulle vilja byta liv med någon känd artist, t.ex. Lady Gaga. Jag skulle vilja uppleva hur det är att stå på en scen i en stor arena, omringad av fans som älskar en. Jag skulle vilja bli intervjuad av journalister, läsa om mig själv i tidningarna och mingla med andra kändisar.

Många skulle nog säga att det inte är så kul att leva det livet alltid, men en dag skulle väl alla stå ut.

Lucka 16

Nu är det dags att komma ikapp lite med min kalender. Så nu blir det lucka nummer 16:

My school life
Mitt skolliv

Det finns både positiva och negativa sidor med min tid på gymnasiet. På ett sätt längtar jag ihjäl mig efter studenten (bara 6 månader kvar!), men det är trots allt ganska skönt att gå i skolan.

Fem positiva saker om mitt skolliv:
- Jag har världens bästa mentor (Ing-ulf) som löser alla problem man stöter på.
- Jag har fått MVG i alla kurser jag har läst, och jag har ändå ett liv.
- Det är perfekt att jag kan träna friidrott på skoltid (och få betyg i det).
- Skolan ordnar många idrottsdagar, som jag för övrigt älskar!
- Mina bästa vänner (utom Malin) och min pojkvän går på skolan.

Fem negativa saker om mitt skolliv:
- Klassen jag går i har inte så bra sammanhållning. I hela årskurs ett önskade jag att jag gick i naturklassen för att de alltid verkade ha så kul.
- Malin går inte på skolan.
- Maten var supergod i ettan men har försämrats med tiden.
- Vi har väl inte haft världens bästa schema direkt.
- Trots att man engagerar sig i skolan projekt får man ingen belöning.

Lucka 15

Put your iPod on shuffle: First 10 songs that play
De första 10 låtarna som slumpmässigt spelas upp på min spellista.

Vad döljer sig i min spellista egentligen?

1. Over my shoulder -  Mike and the Mechanics

2. About you now - Sugarbabes

3. Umbrella - The Baseballs

4. Round it goes - Hoffmaestro

5. For the first time - The Script

6. When you look me in the eyes - Jonas Brothers

7. Pack up - Eliza Doolittle

8. Just the way you are - Bruno Mars

9. All I need is you - Idol All stars

10. I have nothing - Whitney Houston

Klicka på titlarna för att höra låtarna.

Besviken

Jag känner mig lurad, sviken, förrådd...

Att lova någonting har tydligen en helt annan betydelse nu förtiden.


Lucka 14

A picture of me and my family
En bild på mig och min familjJag satt och gjorde familjens julkort innan. Här är resultatet!
Små förändringar kan nog ske innan det skickas ut.
Vad tycker ni? Ganska fint va?


Lucka 13

A picture of my room
En bild på mitt rum

Bara för att jag är så snäll, får ni tre bilder!

Lucia

Idag är det Lucia.

För många är det en stor ära att få vara Lucia. Stå längst fram i luciatåget med ljus i håret. Även om det inte är så stor skilnad från att vara tärna så känner man sig nog ganska speciell. Jag har tyvärr aldrig varit Lucia så jag vet inte. Nu när jag dessutom är så här "gammal" inser jag att jag nog aldrig heller kommer att få vara det. Livet går vidare, men visst hade det varit roligt.

Det har i alla fall varit en bra dag. Vaknade hos min älskling, tittade på Luciatåget i skolan och gjorde senare på eftermiddagen ett bra träningspass.
Imorgon väntar den spännande vollbollturneringen - slutspelet.

(P.S. Lucka 13 kommer imorgon)

Lucka 12

Why did I start blogging?
Varför började jag blogga?

Jag har inget självklart svar på frågan varför jag började blogga. Det var över två år sedan jag började. Men jag kan tänka mig att jag började blogga av samma anledning som de som skriver dagbok. Det är skönt att få ner sina tankar på papper (eller på daorskärmen). För de första blir de mer verkliga, och man får en överblick om vad som är viktigt i ens liv just nu. Det är också skönt för att man slipper gå och bära på allt själv.

Bloggen är ett uttrycksmedel. Ett sätt att nå fram. Det är också en dagbok, som jag skriver bara för min skull.

Lucka 11

An old memory of me and my best friend
Ett gammalt minne med min bästa vän

Som ni vet vid det här laget är min bästa vän Frida Hansson. Vi har känns varandra i 12 år, så det finns många minnen jag skulle vilja dela med mig av.

Det som utmärker mig och Frida är att vi har gjort allt som går att göra. Vi har byggt en träkoja, lekt med Bratzdockor, uppträtt med vårt band, startat en cheerleadergrupp, tältat, lekt "Helan går"-leken i Fridas kök, gått ut med främlingars hundar, ägnat en hel dag åt att trampa på brunnar, kommit på ett eget språk... jag kan fortsätta hur länge som helst.

En sak som jag särskilt minns är när vi brukade spela Crash Bandicot (tv-spel). Vi hade alltid samma upplägg. Jag började med första banan, eftersom Frida var bäst på fjärde banan och jag var bäst på bonusbanorna. Det har ringt konstiga samtal under tiden vi spelade, och vi kom på egna namn på figurerna i spelet. Skrattade gjorde vi också i massor. Det sjukaste är att vi fortfarande, efter 12 år, inte har klarat hela spelet.


En VÄLDIGT gammal bild på mig och Frida. Tagen i 6:an.

Lucka 10

Songs I listen to when I am Happy, Sad, Bored, Charged and Mad.
Låtar jag lyssnar på när jag är glad, ledsen, uttråkad, laddad och arg.

Glad: Grenade - Bruno Mars

Ledsen: Breakeven - The Script

Uttråkad:
Over my shoulder - Mike & The Mechanics

Laddad: Here I go again - Whitesnake

Arg: Cryin' - Aerosmith

Låtarna varierar såklart, men just nu ser det ut såhär.

IdolfinalI kväll är det kvällen vi alla väntat på... IDOLFINAL!!!

Blir det Jay eller Minnah som tar hem tävlingen? Jag vet inte, och det gör ingen annan heller förrän kl 22.40 senare ikväll. Jag tycker att Jay är cool, men det blir lite sömnpiller på honom ibland när han kör rocklåt efter rocklåt efter rock...zzz...
Minnah är bra på sitt sätt, men varför är inte min storfavorit LINNEA med? Hon är den sanna idolen.

Den allra bästa i idol är helt klart Peter Jihde. Bättre programledare får man leta länge efter.

(P.S. Är Jay och Minnah ett par nu?! Skulle inte Jay gifta sig snart? Är det bara jag som är helt förvirrad?)

Lite mer jävlar anamma

Idag när jag åkte buss hem från träningen funderade jag lite över hur olika träningarna och tävlingarna är.
Jag hoppade tresteg idag för första gången för denna höst med full fart (3/4 ansats). Jag kan berätta att det inte gick så bra. Det var inte i närheten av hur bra ansatslöpningen gick i måndags. Jag vet inte vad som inte stämde men det resulterade i många genomlöpningar och avbrutna hopp.

Hade det varit tävling idag hade det varit helt annorlunda. För det första intalar jag alltid mig själv att jag är i bästa form när jag ska tävla, men det är inte det jag vill komma till. Hade det varit tävling, hade jag förmodligen inte haft ett enda avbrutet hopp.

På tävlingarna kämpar man, och oavsett om man kommer fel till plankan, får överrotation eller stämmer i foten som i höjdhopp så fullföljer man alltid hoppet. I alla fall jag.

Frågan är: ska vi inte kötta lite mer på träningarna? Hoppa oavsett hur det blir?

Kroppen måste ju vänja sig för att kunna prestera på tävling. En bra idrottsman kan prestera i alla svåra situationer. Det blir kanske lite lättare om vi tränar på det?

Lucka 9

Something I'm proud of in the past few days
Något jag är stolt över de senaste dagarna.

Jag vet faktiskt inte vad jag är stolt över. Det har inte hänt så mycket de senaste dagarna. Det enda jag kan komma på är att jag blev väldigt glad när jag fick höra att jag antagligen kommer att få MVG i Estetisk verksamhet.

Det är fel tid att berätta sånt. Om det hade varit februari eller juni hade jag antagligen kunnat komma på många fler.

Lucka 8

Goals for this month and why
Mål för denna månaden och varför

Då är det dags för lucka åtta i kalendern. Tänk så snabbt tiden går.

Det största målet för denna månaden är att köpa bra julklappar till alla i god tid så att jag slipper stressa runt de sista dagarna. (Det har hänt förr).

Ett annat mål är att bestämma vad jag ska göra på nyår. Eftersom Philip inte är hemma detta året heller, kommer jag att fira med mina bästa vänner. Var är dock inte klart än. Jag hoppas verkligen att det blir kul på nyår. Nyår är så överskattat och ofta har man för stora förväntningar som inte går att uppfylla.

Vad har ni för mål denna månaden?


Lucka 7

A picture of someone/something that has the biggest impact on you
En bild på en person/sak som har störst påverkan på mig.


Mina föräldrar!

Man tror att man vet allt, men i slutet är det oftats föräldrarna som har de klokaste svaren.
Tack mamma och pappa för allt ni har lärt mig!
Jag älskar er!

:)

Vilken superträning det blev idag.
Jag säger bara, se upp för mig när tävlingarna börjar!


Lucka 6

The best day of 2010
Den bästa dagen på året

Oj, detta var en svår lucka. Det har varit så många bra dagar att jag inte vet var jag ska börja.
Jag får fuska lite och välja två dagar:

1. Första dagen i Thailand var helt underbar. Jag har aldrig haft en bättre feeling än när vi kom till hotellet och jag bara tänkte: Jag har kommit till paradiset! Det var fantastiskt vackert.

2. Det var JSM i Karlstad. Fint väder, tresteg och revangen låg i luften. Det fanns så mycket känslor och vilja. När tävlingen var slut var jag så himla glad för att jag visste att jag var tillbaka. 11.56 blev slutresultatet och mitt pers från 2008 är 11.60. Det är inte mitt bästa tävlingsminne, men absolut ett viktigt och betydande minne för framtiden.

Det årliga baket

img_0062 (MMS)

Idag stod pepparkaksbak på schemat. För 16:e året i rad bakade jag pepparkakor och pepparkakshus hemma hos morfar och Britt. Det är en jättefin tradition, som alltid har gått till på samma sätt:  1. Jag, mina syskon och min kusin Tilde anlände och äter pannkakor med morfar och Britt. 2. Strax därefter börjar vi baka pepparkakor. Vi fyller sex burkar och fort går det. Lite pepparkaksdeg åker i magen.  3. Efter pepparkakorna åker den andra degen fram. Dags att göra pepparkakshuset! 4. Alla har olika uppgifter. Jag gör huset, Emelie knäcker salta pinnar och Marcus pudrar strösocker. Tilde äter upp de salta pinnarna som blir över.  5. Dags för middag. Flygande Jacob står alltid på menyn.  6. Sist på programmet står smällkaramellerna. I år blev det färgerna guld och lila. Snyggt!


Lucka 5

A picture of somewhere you’ve been to
En bild på någonstans jag har varit


Silk och pearl market - bättre shopping går inte att hitta.

För ett par år sedan åkte min familj och familjen Harvigsson till Kina. Det är en av de bästa och roligaste resorna jag har gjort. Favoritstället som vi besökte VARJE DAG var "Silk market". Det är ett så stort shoppingcenter att ni knappt kan tänka er det. Tänk er sex Ullared och ni har Silk market. Det var billigt och de hade sjukt mycket fina saker. Till och med lite för billigt. Efter tre dagar var jag, syrran och Sofie ökända på stället som "de bästa prutarna". Är man i Kina så är man.


Lucka 4

A habit that I wish I didn’t have
(En dålig vana jag önskar att jag inte hade)

Jag har två dåliga vanor.
Den första är att jag biter/river på naglarna. Jag hatar det, men kan inte motstå när jag ser en liten flik. Det tråkiga är att när jag väl lyckas att inte bita eller riva så delas naglarna när de blir långa. Så de biter av sig själva kan man säga. Nu ska i alla fall Philip hålla koll på mig, och säga till mig när jag biter (jag gör det omedvetet).

Min andra dåliga vana är att jag har svårt för att säga nej till olika aktiviteter och händelser som kommer i min väg. Jag vill vara med på allt, men dygnet har bara 24 timmar och ibland räcker tiden inte till helt enkelt. För det mesta brukar jag reda ut det, men lite stressigt kan det ju bli ibland.

Lucka 3

A picture of you and your friends
(En bild på mig och mina vänner)

Det blir många bilder om jag ska lägga ut en på alla mina vänner, så jag väljer en på mina närmsta.


Här är vi! De fem galna tjejerna.

Så kul vi har haft i flera år! Vad vi än gör, så leder det till skratt och alla mår väl bra av att skratta? Jag mår i alla fall hur bra som helst när jag är med Frida, Kicki, Hanna och Malin och jag är så glad att jag har träffat dem.

Röj

Jag har blivit helt besatt av spelet "Röj". Ni vet det som finns inlagt på alla datorer där man ska lista ut var alla minor finns.
Jag har bara lyckats klara den svåraste nivån (99 minor) en gång.
Idag såg det ut såhär:


När jag bara hade TRE minor kvar såg det ut såhär. Jag hade tre ställe där det var helt omöjligt att lista ut var de satt. Jag skulle alltså få chansa. Jag började med den längst ner...


Yes! Jag gissade rätt. Nu den uppe i hörnet. Skulle jag klara det?

Ja, minsann. Jag gissade rätt igen. Är turen på min sida idag? Sista nu då!


Jaaaa!!! Jag klarade det för andra gången i mitt liv.

Denna dagen som har varit minst sagt jobbig har nu slutat på ett underbart sätt.

Lucka 2

The meaning behind my Blog name
(Orsaken till mitt bloggnamn)

Detta kanske inte är den mest spännande luckan i min decemberkalender eftersom mitt bloggnamn inte är så konstigt eller annorlunda. Jag vet inte varför det blev just "lnyberg". Det kunde lika gärna ha blivit "louisen", "louisenyberg" eller varför inte bara "ln". Jag ville i alla fall att bloggnamnet skulle innehålla något som kunde kopplas till mig, och vad är då inte bättre än mitt namn.
Jag ville också att det skulle vara enkelt att komma ihåg. Somliga har komplicerade och svårstavade namn men jag tror inte att det lönar sig i längden.

Om jag har gjort en ny blogg idag, hade jag förmodligen valt ett mer spännande namn. Man jag är nöjd med det jag har nu. Det är ju faktiskt inte bloggnamnet som är det viktigaste i bloggen. Det är ju innehållet!

Lucka 1

- A recent picture of me and 15 interesting facts about myself
(en nyligen tagen bild och 15 intressanta saker om mig)


Jag i varma Turkiet för 4 veckor sedan.

15 saker om mig:
1. Jag har aldrig smakat leverpastej men jag tycker inte om det för att det börjar på "lever". (Man blir inte så sugen då)
2. Jag har gjort 139 längd och trestegstävlingar varav 82 i längd och 57 i tresteg.
3. Jag hatar att förlora.
4. Mitt första "förhållande" varade i 6 år (från 6års till 6:an). Det var dock inte så seriöst.
5. Mitt längsta seriösa förhållande är det jag har nu, med Philip, som för övrigt är den bästa pojkvännen man kan tänka sig.
6. På min första avslutning i högstadiet sjöng jag och två kompisar vår egen låt. Då var man inte rädd för något!
7. Om jag skulle gå in på ett kasino skulle jag förmodligen aldrig komma ut. Spelberoende? Ja!
8. Den lyckligaste dagen i mitt liv (än så länge) var när jag vann USM-silver i tresteg efter en helt värdelös sommar.
9. Jag är sjukt kittlig på halsen och kan vara en direkt fara om någon står för nära när man kittlar mig.
10. Jag har storlek 41 i skor.
11. Jag har sålt kvällsposten i fyra år. Borde inte jag få ett veterandiplom snart?
12. Min bästa vän heter Frida och vi har varit bästa vänner i 12 år.
13. Det värsta jag vet är att vara sjuk.
14. Jag tycker om att bestämma.
15. Jag är stolt över mitt liv och skulle inte vilja ändra på något.


RSS 2.0