70


DAGAR KVAR TILL STUDENTEN!!!

Det ska såklart firas.
Idag är det tema "White" på Strandbaden.


Life is a flower

Någon sa att trean på gymnasiet var en lugn tid. Att man bara kunde njuta. Jag vill påstå att mitt liv är allt annat än lugnt just nu. Jag har så mycket att göra! Man ska planera framtiden. Vad ska jag göra i höst? Vad ska jag läsa till se ? Tänk så väljer jag fel? Man ska fixa allt med studenten: balklänning, skor, väska, studentklänning, inbjudningskorten, maten. Projektarbetet ska snart vara inne och dessutom ska man ha full fokus på skolan. Mitt i allt detta ska man andas också, men det har jag inte tid med. Men även om det är stressigt så älskar jag situationen. Tanken på att snart lämna skolan och gå min egen värld lockar såklart. Så jag får väl se till att ta en djupt andetag och andas ut någon gång i sommar.

Projektarbetet

Projektarbetet börjar leda mot sitt slut. Det enda vi har kvar att göra är att designa boken. Det är faktiskt inte helt lätt och det tar MYCKET längre tid än vad vi trodde från början. Det är bara att jobba på!


Vi är i alla fall klara med framsidan. Jag vill inte riktigt avslöja hur den ser ut än, men där är en bit av den. Resten får ni gissa själva. Ni får såklart se hela boken sen när den är klar.

HÄRLIGT VÅRTECKEN!

img_5018 (MMS)

HÄRLIGT VÅRTECKEN!


Balklänning, check!

Idag har jag fixat klänning till balen (bild kommer senare) så då kan jag stryka ytterliggare en sak från listan med saker som måste göras innan studenten. Baldejt har jag också såklart, min älskling Philip.

Jag har i uppgift att fixa efterrätterna till min student. Jag ska ha tre olika tårtor, ungefär 4 stycken av varje, så det betyder att jag har en del att göra. Tur att jag har 75 dagar på mig. Det betyder att bör baka en/vecka. Det ska jag nog klara av.

Ikväll blir det lördagsmys med Erika

Titta vad jag har fått!!!MIN STUDENTMÖSSA!!!

78 dagar kvar...


Inbjudningskort till studenten


Jag håller på att skriva adresser på kuverten till inbjudningskorten för studenten. (Gud vilken lång mening!)
Det känns kanske lite tidigt att skicka ut redan. Studenten är ju inte förrän den 9 juni. Men ju tidigare inbjudningskorten kommer ut desto större är chansen att alla kan komma.
Alla får dock inte en inbjudan via mail. De som har facebook blir inbjudna till ett evenemang där. Men det kommer att dröja lite.

Vårkänsla!

Vårkänsla! Vårkänsla! Vårkänsla! Detta är helt klart den finaste dagen detta året. Gud vad man mår bra av lite sol! Vårjackan åkte fram idag. Jag har till och med solglasögon på mig. Det är ett säkert vårtecken! Nu ska jag iväg och träna, tyvärr inomhus. Det ar jättemysigt att träna utomhus i måndags och då var det inte ens sol. Jaja, snart säger väl coach att vi ska ut!

Lite variation

img_8458 (MMS)

Jag har ju inte visat er mitt nya nagellack än - grafittinagellacket från Isadora! Ganska coolt ändå.  Man målar först vilken färg som helst. När det har torkat tar man grafittinagellacket (i mitt fall svart) och målar över. Sen spricker det svarta så att man ser färgen under. Det är lite klurigt men när man har övat några gånger blir det bra. Övning ger färdighet.


Nyckelpigan

Jag har glömt att presentera mitt nya husdjur: NYCKELPIGAN!
Jag upptäckte honom (det kan ju vara en tjej men jag vet inte hur man listar ut det. Men jag tror starkt på att det är en kille.) för en vecka sedan i badrummet och där har han stannat.
Undra varför han trivs så bra där?

Funderar på att döpa honom. Eller kanske inte. "Nyckelpigan" blir bra.

Min lördag

Idag är det en underbar dag! Man får en riktig vårkänsla bara genom att titta ut genom fönstret. Härligt!
Jag har massor att göra idag. Jag har till och med gjort en "to-do"-lista (precis som Mickan gjorde till Fredde i Solsidan). Det lär dock inte blir några sura miner hos mig eftersom jag har gjort listan själv, till mig själv.

Det är väl bara att sätta igång då.

Sälja kvällsposten
Göra inbjudningskort till studenten
Skriva mållista
Träningsdagboken
Boka om resa
Söka till USA
Fråga Sara om Australien
Balklänningen
Söka till högskolan
Projektarbetet
Städa

Hört i skolan

Två tjejer satt och diskuterade EU när jag gick förbi. Det enda jag hör är när den ena tjejen säger: "Tillhör Argentina EU?" Har Argentina bytat kontinent eller har den tjejen missat lite för många lektioner? Jag bara undrar.

House...something

Jag har ett problem. Ett tisdagsproblem.

Jag måste säga att det går inte speciellt bra program på TV ju nu. Det är matprogram och renoveringsprogram och matprogram och renoveringsprogram... VARJE DAG!
Vad hände med alla bra serier som gick ett tag? Ugly Betty, Gossip girl, Mästarnas mästare osv.

Nu har det i alla fall börjat två bra program. House och Desperate Housewives. Det gillas stark. Det som mindre gillas är att de går på exakt samma dag, exakt samma tid. Tisdagar 21.00.Så vad ska jag göra nu? Jag får spela in det ena programmet och se på onsdagen. Men vilket ska jag spara och vilket ska jag se? Båda är ju så bra!!!

På väg till träningen tog jag en snabb svä...

img_8871 (MMS)

På väg till träningen tog jag en snabb sväng inom Mobilia för att hitta en vårjacka och titta vilket fynd det blev! Vero Moda hade inte det jag letade efter men H&M hade (såklart). Jag älskar H&M. De har allt man behöver. Snygga grejer till ett humant pris.


Resultatet av shoppingrundan

Jag var i stan i lördags för att köpa en vårjacka på Vero Moda. Men Trelleborg hade inte lika stort utbud som Malmö, så jag hittande ingen där. Istället kom jag hem med en söt blus och en jeansjacka. Riktiga kap om jag får säga det själv.

Blus från MQ Jeansjacka från H&M


Pretty woman

Jag ser just nu på en av de bästa filmerna som har gjorts: Pretty Woman. Den är så fin och väcker så många känslor. Alla borde se den någon gång!

Golf

Jag spelade min första golfrunda igår. 9 hål på Söderslätts golfklubb med det bästa sällskapet man kan ha. Min Philip. Tyvärr gick det inte så bra. Inte så konstigt med tänkte på att hela golfbanan var som en lerhög. Där var lera precis överallt så det var jättesvårt att slå. Det positiva var att mina drivar gick jättebra!

Det dröjer nog ett tag innan det blir en ny runda. När leran är borta och solen lyser ska jag ut och spela!


Koncentration...


Målet i sikte...


And here we go!


Älskling peggar upp, som för övrigt spelade jättebra trots leran. Men han är ju också lite mer runtinerad.

Idag, dagen före fredag...

...har jag haft tre lektioner. Imorgon har jag bara en, slutar 9.40, sticker direkt till träningen och sen är det helg!

...har jag målat nytt nagellack. Tänkte först visa er, men jag hinner inte nu. Kanske senare, kanske kommer det ett nagellackinlägg till helgen?

...missade jag att träffa kronprinsessan Victoria och Daniel vässlan Westling. Kunde ni inte kommit en måndag, onsdag, fredag eller söndag då jag faktisk befinner mig på Atleticum?


91 dagar till studenten!


På väg till träningen

Jag sitter på bussen på väg till träningen. Jag har sett fram emot att träna hela dagen framförallt eftersom onsdagspasset är det roligaste. Hopp är ju min specialitet och idag står det båda häckhopp och mångsteg på programmet. Jag konstaterade precis att skolveckan snart är slut. Tre lektioner imorgon och en på fredag, sen är det helg! Jag längtar redan.

Blogga med mobilen!

Jag upptäckte precis att det går att blogga på blogg.se från mobilen, så jag var tvungen att testa! Är för övrigt i skolan och väntar på att lektionen ska börja om 2,5 timmar. Härligt med håltimme!

"...i taxin, i trappen, i hissen, i hallen, jag faller..."

Oj, oj, oj så många bra låtar som har kommit nu!
Lady Gaga - born this way är sjukt bra!
Även Veronica maggios nya "Jag kommer" och The Moniker - Oh my god.

Sol och musik och man kan bara drömma sig bort...14.46

Jag hittade en rolig lista hos Spiderchick som jag tänkte göra.

När vaknade du imorse?
Svar:
Jag hade faktiskt sov morgon idag enda till kl. 9.15 (!!!) Brossan sålde kvällsposten.

Vad var det första du tänkte när du vaknade?
Svar:
Yes! Jag ska träna! Dagens räddning. Det var väldigt roligt idag.

Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?
Svar:
Nej, men jag ringde Philip precis. Det blev ett kort samtal för han satt i möte.

Vilket humör är du på?
Svar:
Jag känner mig utmattad men ändå energisk. Svår kombination!

Vad har du på dig just nu?
Svar:
Träningskläder. Jag har inte orkat gå in i duschen än, för jag vet inte vad jag ska ta på mig när jag är klart. Är det för tidigt med pyjamas kl. 15?

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
Svar:
Köpte och köpte. Jag var illa tvungen att betala parkeringsavgiften.

Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
Svar:
Facebook. Den startas automatiskt så att man får reda på det viktigaste som har hänt. Kanske har någon slagit i en tå eller något.

Vad ska du göra idag och ikväll?
Svar:
Idag ska jag plugga till filosofiprovet som är imorgon, och kolla på friidrotts-EM såklart.

Om du sträcker ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?
Svar:
Väggen. Haha, konstig fråga!

En arg åsikt

Jag har precis kommit hem efter en minst sagt värdelös kväll. Det enda positiva är att jag nu kommit på varför min favoritsysselsättning inte är att festa (som det är för 90% av mina vänner). Självklart tycker jag att det är roligt ibland, men om det är fest helg efter helg blir det tillslut bara långtråkigt.

Anledningen till detta är att jag hatar fulla människor. Det är väl konstigt att man tror att man känner en person, men efter ett par öl/cider/shots så blir personen till en helt annan människa. Det sägs konstiga saker, och framförallt görs konstiga saker. Men det är faktisk inte okej att skylla på spriten (som mångas räddning är). Man måste stå för vad man gör oavsett om man är full eller nykter.

En ännu värre grej är när man dricker så mycket så att man spyr. Okej om en 14-åring råkar få i sig lite för mycket så att det kommer upp igen. En 14-åring har inte så mycket erfarenhet och vet inte var gränsen går. Man när man har fyllt 19 år vet man väl ändå när det är dags att sluta. Varför gör man inte det då? Är den sista ölen verkligen god? Är det kul att spy inför alla sina kompisar på en buss? Är det mysigt att vakna upp men världen huvudvärk och inte minnas vad man har sagt eller gjort dagen innan?

Jag säger verkligen inte att man inte ska dricka något alls. Men lagom är väl ändå bäst?

Nystart

Jag är hemma! Några av er kanske började undra om jag tog en extra vecka på Kanarieöarna på grund av den dåliga uppdateringen, men tyvärr. Jag är tillbaka i kalla Sverige. Varför ligger inte Sverige i Italien eller något?

Idag har det varit en uppstartningsdag. Allting har börjat på nytt.

1. Skolan började efter 11 dagars lov. Skönt att vara tillbaka? Nej. Skönt att det bara är 99 dagar till studenten? JA! Tänk, imorgon är det bara 98 dagar!

2. Tävlingsäsongen är slut för den här gången och idag startade uppbyggnadssäsongen "the small one". 8 veckors hårdträning väntar innan det är dags för tävling igen. Oj, så långt jag kommer att hoppa då!

3. Lite extra cash fick man också idag på IK Finish årsmöte. Det är aldrig fel med pengar.

RSS 2.0