I just love it!

Det gick riktigt bra på träningen idag! Så bra att det är värt att skriva det här. Min träningsgrupp inklusive tränare är tillbaka från träningslägret och bara det var ju motivationshöjande.

Sen gick det lätt och smärtfritt även om det var ett jobbigt pass. Jag hoppade lite tresteg och jag har nog sagt det förr men jag säger det igen. Jag blir aldrig så tävlingssugen som efter första trestegspasset efter en uppbyggnadssäsong. Det är då man förstår varför man håller på med detta, varför man släpar sig dit 5 gånger i veckan och kör slut på sig själv. Det är så himla kul med tresteg! Och idag kändes det superbra när jag hoppade. Det brukar det inte göra såhär tidigt i träningen.

Nu ska jag ju inte tävla inomhus i år men jag är redan taggad för utomhussäsongen!


Like I said

Det blev som jag trodde. Moa Hjelmer fick priset som "årets nykomling" och en massa priser gick till simmare och skidåkare. Kvällen överraskning blev dock årets jerringpristagare. En RYTTARE! Det måste vara första gången... Och kanske sista. Många ångrade nog sig när Rolf-Göran Perssons tacktal aldrig tog slut. Less is more liksom.

Ikväll är det den andra EM-matchen för Sverige i handboll. Mycket idrott på TV nu. Love it!


Idrottsgalan

Om 40 min börjar idrottsgalan och friidrotten har bara en representant i form av Moa Hjelmer som är nominerad i kategorin "Årets nykomling". Så jag håller tummarna för henne! I övrig har jag ingen direkt koll på vem som har presterat vad under året. Det är svårt att komma ihåg. Några priser bör väl gå till handbollslandslagen som presterade väldigt bra förra året, både på herrsidan och på damsidan. Sen får säkert någon simmare och någon skidåkare pris. Så brukar det vara.

Det ska i alla fall bli roligt att titta tillbaka på idrottsåret 2011 och få bli inspirerad!


SmåJur

Imorgon börjar skolan på riktigt så jag ska förbereda mig genom att läsa igenom kurslitteraturen. Det blir mycket att läsa nu framöver!

Igår hade vi novischaktiviteter i Lund och det gick strålande för min grupp. Uppdragen fortsätter i 5 veckor och sen ska årets SmåJur utses. Det blir kul!


Taggad!

Jag pendlar in till Lund för första gången idag. Vi har ju gått i skolan i två dagar men jag fuskade lite då. Jag sov hos Philip och slapp gå upp i ottan för att ta bussen och sen tåget. Så idag är lite av en premiär.

De två första dagarna på juristprogrammet har varit fulla av välkomsthälsningar, berättelser om gamla studenter och deras karriärer, information om vad som kommer sen och jag bara känner att KAN VI INTE BÖRJA NU?! Självklart har det varit intressant men jag är inte ensam om i klassen (tur är det för vi är 190 stycken) att vilja sätta igång.

Men vi får vänta till på måndag. Idag blir det introduktion på introduktionskursen... hehe.


Uppladdning

Senast jag gick i skolan var hela 7 månader sedan, men imorgon är det dags igen dock på en mycket högre nivå. Juristprogrammet i Lund tar sin början och både jag och Philip kommer att vara där. För att vara helt utvilade och laddade när vi kommer dit spenderade vi två dagar på Ystad Saltsjöbad. Det blev de två mysigaste dagarna på väldigt länge. Bad, bastu, tre rätters middag och sköna sängar. Min första vistelse på en spa blev perfekt!Vårt fina hotellrum!

Då och nu... I'm back!

Hej!
Det var längesedan! Bloggen har haft jullov i några veckor men nu känner jag att jag snart är redo att komma igång igen. Jag har inte ens varit inloggad på min blogg så jag blev positivt överraskad av alla fina kommentarer jag har fått när jag har varit borta. Dessa ska jag naturligtvis svara på... antagligen nästa vecka.

Ja, för nästa vecka hade tänkt att dra igång igen, med ny "spännande" läsning. För det händer en hel del nu. Träningen ska komma igång efter en lite vilovecka och skolan startar på onsdag (!!!).

---


Till skillnad från tidigare år gjorde jag ingen resumé av året som har gått och det var kanske lite synd, eftersom detta var det absolut bästa året hittills! Detta på grund av tre saker:

1. Jag persade i både längd och tresteg!
Efter att ha haft det lite motigt i några år slog jag äntligen mina personliga rekord. Det är kanske svårt för ickeidrottare att förstå hur en sådan sak kan styra ett helt år, men känslan av att ha persat är ovärderlig och man hade kunnat byta ut det mot så mycket!

2. Jag tog studenten!
Som min gamla lärare sa: en av de "viktigaste" sakerna som händer i ens liv förutom att gifta sig och få barn är att ta studenten. En liten milstolpe.

3. Jag tog mitt pick och pack och åkte ensam till Australien!
Det var nog en av de läskigaste sakerna jag har gjort. Att åka till andra sidan jordklotet själv. I och för sig kom Philip och Emil senare men ändå. Det är ett äventyr som jag aldrig kommer att glömma. En helt fantastisk och underbar resa!


Det känns ju som att år 2011 kommer att bli svårslaget, men jag hoppas ändå på ett ännu bättre 2012. Framförallt friidrottsmässigt! Det är verkligen dags att spräcka 12-meters-gränsen och få göra perimär på senior-SM nu!

Håll utkik på fler inlägg i veckan. Nu kör vi!

RSS 2.0