Lite mer friidrott

Det är grymt härligt väder nu! Hoppas att det håller i sig till på lördag för det är det dags för årets tredje golftävling.

Jag märker att det är mer golfsnack än friidrottssnack här på bloggen för tillfället men det är kanske inte så konstigt. Jag gillar att skriva om positiva saker och eftersom friidrotten går lite trögt nu med tanke på baksidan blir det lite mer golf.

På tal om baksidan så kanske ni vill ha en uppdatering. Den är på bättringsvägen och jag hoppas att allt snart är bra. Dock så missar jag den roligaste och största tävlingen under hela året: Världsungdomsspelen och det är jag verkligen jätteledsen för. Jag blir nästan tårögd när jag tänker på det.

Men jag får ta det som det kommer. Målet för sommaren är att ta medalj på JSM på hemmaplan och då får jag se till att ta det lugnt fram tills dess så att baksidan hänger med.

Vinst

Jag och Philip spelade en golftävling idag och, tro det eller ej, men VI VANN!!!

50 lag ställde upp och jag och Philip slog dem allihop! Så himla roligt. Ett fint pris fick vi också.


Glada vinnare framme för att ta emot sitt pris.


I golf måste alla vinnare hålla tacktal. Philip fick sköta snacket (hallå, jag är fortfarande nybörjare!)
man jag avslutade med att tacka mamma för att hon sålde kvällsposten för mig så att jag kunde spela. Det blebv en succé.Ej okej

Jag ber om ursäkt för fruktansvärt dålig uppdatering den senaste veckan. Det har ju faktiskt inte blivit ett enda inlägg. Varför? Jo, sommar och livet drog igång den här veckan. Jag hade 6 timmar friidrottsskola/dag och kvällarna ägnades åt träning eller golf.

Igår var det midsommar om någon missade det. Jag fick precis ett sms från min mormor där det stod att hon var halvfull och buggade hela kvällen. Jag tror hon skojade. Men det hade ändå varit roligt att se.

Min midsommardag blev hur lyckad som helst.
Vi var ett gäng som spelade volleyboll kl. 15. Sen kom alla till mig på kvällen och grillade, lekte lekar och festade som aldrig förr. Skitkul!

Jag lovar i alla fall att det ska bli bättre uppdatering nu.


P.S. Mormor svarade nu att "det kommer". Vi kommer alltså snart få se henne buggandes halvfull. Great!


STUDENTEN

Man tar bara studenten en gång i livet och fy fan vad kul det var!
Här kommer några bilder.


Att åka till Australien, del 2

En läsare ställde en fråga som jag gärna besvarar så att alla ser.

"Hej, jag och en kompis ska åka ner till Australien under hösten. Åker du själv?
jag har en fråga angående flygbiljetten, har du bokat turoretur biljett elr enkelresa? Om du har bokat tur o retur har du redan bestämt exakt var och när du ska resa hem eller har du en ombokningsbar biljett? Var har du bokat din flygbiljett? :)"


Hej! Vad kul att ni ska till Australien. Vi kanske ses där!
Jag kommer förmodligen att åka själv. Min kompis är osäker och har inte bestämt sig än. Jag kommer att åka i vilket fall som helst.

Angående biljetten så vet jag att man måste boka en tur och retur-biljett. Man får alltså inte bara köpa en enkel. Jag vet faktiskt inte om min biljett är ombokningsbar, men om man är osäker på när man vill hem är detta ett jättebra alternativ. Jag hittade min biljett på bokasmart.se.

Lycka till och ställ gärna fler frågor!

Det blev en dag på stranden

Igår var det jättefint väder i lilla Beddinge så jag och Philip cyklade till stranden och låg där hela eftermiddagen. Mysigt! Jag hade såklart med kameran.
Produktivt

Jag känner att jag har varit väldigt produktiv idag. Eller produktiv kanske är fel ord, men jag har i alla fall hunnit med att föra en massa viktiga saker. Jag har varit på varit på arbetsförmedlingen och skrivit in mig. Kan var bra nu när jag ska jobba i Australien. Jag har tagit första steget mot en bättre baksida. Nu ska ärrvävnaden bort! Jag har även hunnit söka ett jobb och köpa en födelsedagspresent. Nu ska snart hela familjen ta upp gamla traditioner igen och äta på Gränden. Det gjorde vi varje år när jag var mindre på avslutningsdagen. Nu slutade jag i och för sig inte skolan idag, men mina småsyskon gjorde.

Veronica Maggio

Jag sitter och lyssnar sönder Veronica Maggios nyaste album: Satan i gatan (väldigt roligt att säga för övrigt).
Hur kan man göra ett så bra album? Jag har aldrig varit med om att någon har gjort ett album där precis ALLA låtar är jättebra. Ofta är där någon dålig som man alltid hoppar över.

Det är inte bara jag som tycker att albumet är bra. Faktum är att alla hennes låtar i albumet finns med på spotifys 100-i-topp-lista. Det säger en del.


Hur kan du vara så bra?

2 dagar efter

Jag tog studenten i torsdags! Det är helt sjukt egentligen. Nu är man fri att göra precis vad man vill. Underbart!
Jag fick sjukt fina saker. En massa armband, halsband, ringar och berlocker, ett par hörlurar, pengar och de två bästa presenterna: en systemkamera och ett fallskärmshopp!

Jag trodde faktiskt inte att jag skulle få fallskämshoppet av mina föräldrar, men de överraskade och jag är superglad!


Självklart ska jag lägga upp lite bilder, men de kommer senare.Första bilden med min nya kamera

FÖR JAG SKA TA STUDENTEN IDAG!!!

img_0523 (MMS)

FÖR JAG SKA TA STUDENTEN IDAG!!!


Att åka till Autralien, del 1

Jag har fått lite frågor och funderingar om Australien och någon ville att jag skulle ge lite tips om hur man smidigast planerar sin resa.
Jag är absolut ingen expert och jag får själv hjälp av människor som har varit eller är där, men jag kan hjälpa till med det jag vet.

Här är några tips:

Ta reda på allt du kan
Har du kanske en faster som jobbar på ett resebolag, eller en kusins pojkväns mamma som har kontakter i Australien? Man har fler kontakter än man tror och självklart ska man försöka använda dem om det går.

Working holiday visa
Många, precis som jag, åker till Australien för att jobba. Det krävs att man har ett arbetstillstånd ett så kallat "Working holiday visa". Då har du rätt att jobba i Australien i 12 månader. Visumet kostar ca. 1600 kr och man kan ansöka om det här.

Boende och jobb
Det blir både billigare och roligare om man bor ihop med någon. Då är det inte lika skrämmande att åka själv eftersom man kommer att träffa någon direkt.
Gumtree kan man hitta både boende och jobb.

Var ute i god tid
Allt blir dyrare ju längre man väntar, framförallt flygbiljetterna. Var ute i god tid så slipper du onödiga kostnader.

Det är allt jag vet hittills, men jag ger gärna fler tips när jag vet lite mer.

Det bästa och sämsta med festivalen/campingen

BÄST...

1. Det spelades musik hela tiden.
Oavsett om man befann sig på festivalen eller campingen så spelades det musik. Det var riktigt skön stämning överallt.

2. Vädert. Kunde vi haft bättre väder? Tror faktiskt inte det. Det var 25 grader hela tiden. Solen lös och vi kunde verkligen jobba på solbrännan.

3. Sällskapet. Vi var fem superhärliga tjejer som var där tillsammans och vi hade så himla roligt ihop.


Vi hade lite saker med oss...

Sämst...

1. Det spelades musik HELA TIDEN.
Okej att det var kul med musiken, men varken kl. 4, 5, 6 eller 7 på morgonen vill man höra hårdrocksmusik på full volym. Men det får man liksom räkna med när man är på festival.

2. Toaletterna. Jag tror ni förstår. Flera tusen människor ska dela på 20 toaletter eller bajamajor. Det blir äckligt!

Siestafestivalen

Jag har inte uppdaterat på ett tag och det beror på att jag har varit i Hässleholm på Siestafestivalen. Jag skrev ett inlägg precis innan jag åkte men det kom inte fram tyvärr.

Vi hade i alla fall jätteroligt på festivalen!


Man kan ha det sämre. Tältet är uppe, bras...

img_4697 (MMS)

Man kan ha det sämre. Tältet är uppe, brassestolarna är framplockade och inte ett moln på himlen. Ikväll spelar The Ark. Det ser vi fram emot!


Bara en parantes

Jag har ju glömt att berätta...JAG SKA TILL AUSTRALIEN!!!

Resan är bokad nu, så nu ska jag bara fixa ett boende och sen bär det av den 3 september. Det ska bli så himla roligt. Jag längtar redan. Men nu måste jag verkligen hitta ett jobb i sommar så att jag tjänar ihop lite pengar. Resan var dyr.

RSS 2.0