Mitt i allt ihop!

Bloggande har hamnat lite åt sidan. Jag har inte riktigt känt att jag haft tid.

Det är bara jobb, träning, jobb och träning. Där emellan ska man hinna leva lite också. Men nu är det bara TVÅ dagar kvar med kvällsjobb! Jag längtar till lördag!!!

Igår var det förresten två veckor till skolan börjar och jag beställde precis en lagbok. Det kommer nog att användas väl. Men innan det drar igång ska jag och Philip ladda upp med spa på Ystad saltsjöbad. Så mysigt det ska bli!

Blää...

Mycket att göra! Hinner knappt andas...

Jag längtar till januari för då jobbar jag inte alls lika mycket på kvällen.

GOD JUL

Det saknas två luckor i adventskalendern men vet ni vad, det kommer inte fler luckor. Vem har tid att läsa det idag liksom?`

Istället vill jag önska er alla en riktigt god jul. Hoppas att ni kan koppla av och njuta av dagen som har förberetts med en massa stress. Det ska i alla fall jag göra. God jul!

Lucka 22 - Grannar

"Det är mycket som skulle kunna förbättras i de moderna bostäderna. Man kan t.ex. höra grannens TV, men man kan ännu inte se den."

 

- Karl Farkas


Haha, det skulle vara något! Att både kunna se och höra grannens TV. Jag vet inte riktigt hur det är att ha högljudda grannar eftersom jag aldrig har bott i en lägenhet, men jag kan tänka mig att det kan vara lite irriterande ibland att höra allt som händer på andra sidan väggen.


Lucka 21 - Fylleri

"Fylleri är frivilligt vanvett"

- Latinskt ordspråk


Nyår närmar sig och det är väl väldigt få myndiga som inte kommer att dricka då. Det roliga är att många inte ens tycker att det är gott. Klart att de lättare dryckerna som öl och cider kan vara gott men vem helst seriöst tycker att det är gott att shota ren vodka? Det är frivilligt vanvett eftersom det bara leder till att man mår sjukt dåligt!


Ja, se det snöar!

Det snöar i lilla Vellinge. Perfekt timing såhär tre dagar innan jul. Hoppas att det håller i sig... fast inte för länge. Snö är fint, men medför en massa klydd.


Lucka 20 - Semester

"Många förstör sin semester genom att göra för mycket medan de gör ingenting."

 

- Konrad Klein


Jag har märkt att många, när de är på semster, har fullt upp med att försöka hinna med att göra så mycket som möjligt istället för att bara stanna upp och leva i nuet. Bara ta det lugnt och njuta. Det är väl därför man åker på semester bland annat?
Tank på det nästa gång.


Lucka 19 - Gud

Jag glömde lägga upp gårdagens lucka men här kommer den.


"Naturligtvis kommer Gud att förlåta mig. Det är hans yrke."

- Heinrich Heine


Tänk så kunde vi skylla allt vi gör på en gud! Tänk så förödande det skulle vara! Man kan göra vad som helst och sen säger man bara att "Gud sa åt mig att göra det" eller "Gud förlåter mig ändå". Som när Carola drog upp blommorna på Allsång på Skansen. Hon påstod sen att det var Gud som sa åt henne att göra så. Weird!


Lucka 18 - Godhet

"Behandla andra som du själv vill bli behandlad"

- Okänd


Detta måste vara ett av de bästa citaten någonsin. Så enkelt, men ändå så svårt. Eller många har i alla fall problem med att förstå varför andra behandlar dem orättvist. Kanske beror det på dem själva? Innan man klandrar andra bör man nog rannsaka sig själv.
Är ni så snälla som ni bör/vill vara?


Julklappsleken

Efter en superhärlig dag igår har vi idag gått i stan, bakat julgodis och nu är det dags för det årliga julklappsspelet. Jag satsar på att kamma hem måååånga julklappar. Let the game begin!


Lucka 17 - Djur

"Människan är det enda djur som har tråkigt."

 

- Erich Fromm


Seriöst? Skulle människan vara det enda djur som har tråkigt? Tycker en myra alltid att det är jättekul att bygga på stacken? Tycker en fågel att det är superroligt att flyga halva jorden runt innan vintern kommer? Inte för att jag har frågat, men jag skulle knappast tro det.


Lucka 16 - Förhållande

"Ett bra förhållande känns igen på att det alltid kan bli bättre - och alltid blir bättre."

 

- Okänd


Många förhållanden ser ut att ha ljusa framtider men tyvärr blir det inte alltid så. Philips och mitt förhållande är däremot underbart och har varit det i 2,5 år nu.

I love you!


God morgon!

Dagen har börjat förvånansvärt bra (jag var inte ens trött när klockan ringde 06.30). Jag fick med mig all packning och hann med en buss tidigare av bara farten. Nu är det snart dags för träning innan roadtrippen börjar. Men först ska jag släpa med mig hela packningen (en trunk och två stora påsar size-Ullared) en bit. Bl.a. en massa julklappar!


Produktivt

Det packas, det bloggas och det görs julkort. Ja, det är mycket som ska hinnas med innan jag går och lägger mig för imorgon ska jag upp tidigt och träna och sen bär det av till Örebro för att hälsa på en av mina bästa vänner Malin. Roadtrip med 4 tjejer. Det kan bara blir bra!


Lucka 15 - Våga

"Att försöka är det första steget mot misslyckande."

- Homer Simpson


... men även första steget att lyckas. När man försöker, chansar eller provar något nytt finns alltid risken att det inte går som man har tänkt. Man kanske misslyckas. Men om man aldrig vågar kommer man ju heller aldrig lyckas. Om man vågar har man redan vunnit på ett sätt och då gör det inget om resultatet blir dåligt.

Ännu en...

Ännu en mördaronsdag ska genomlidas idag, men det blir den sista. Inga fler 300meterslopp denna hösten/vintern. Jag ska börja jobba om 1,5 timme och innan dess ska jag bara vila. Annars blir det tufft ikväll.

P.S. Bara 2 dagar till vi ska hälsa på Malin i Örebro!


Lucka 14 - Skolan

"Det finns en plats på jorden, där solen aldrig ler. Den platsen heter skola, dit vill jag aldrig mer."

- Okänd


Denna tog jag med bara för att jag kommer så väl ihåg den ifrån lågstadiet. Vi hade en låda med citat och detta var ett av dem. Visst har man varit trött på skolan i perioder, men nu efter 6 månaders "semester" ska det bli jätteroligt att börja igen. Jag kan knappt vänta! Det är ungefär en månad kvar, sen sätter det igång.


Lucka 13 - Tips

"För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig."

- Nalle Puh


Nalle Puh är en riktigt smart nalle. Jag ska helt klart köra den metoden nästa gång jag blir rädd!!!


Lucka 12 - Träning

"Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken."

- Joan Rivers


Jag ska iväg till träningen snart och nej, jag kommer nog inte le hela tiden. Men det är ju kul ändå, och så skönt efteråt. Även om passet är jobbigt känns det bra när man är klar. Så ni omotiverade soffpotatisar där ute kan tänka på det nästa gång ni inte orkar gå och träna. Man mår så bra efteråt, även om man inte ler hela tiden.


Lucka 11 - En groda

"Who the hell wants to hear actors talk?"

- Harry Warner, Warner Brothers, 1927


Ännu en groda som någon kom att ångra. Man trodde alltså att stumfilm skulle vara mycket populärare än vanlig film. Hahaha, fel fel fel! Vem sätter på en stumfilm idag? Inte jag i alla fall.


Den bästa traditionen

Nu är årets bästa tradition slut för detta året. I 17 år har jag bakat pepparkakor, byggt pepparkakshus och gjort smällkarameller så jag är något av en veteran. Det blev pannkakor till lunch, pepperkakor i mängder, hus, flygande Jacob till middag och avslutning med smällkarameller precis som vanligt. Den enda skillnaden var att vi använde en ny modell på huset. Lite förnyelse skadar aldrig.


6 fulla burkar

Det vankas pepparkaksbak hemma hos morfar och Britt. Eller är vi i en fabrik? Många pepparkakor blir det i alla fall.


Lucka 10 - Frestelser

"Jag kan motstå allt utom frestelse"

- Oscar Wilde


Frestelser... hemska ting. De kan ju förståss vara underbara när man inte bör falla för dem är de hemska.
Jaja, det är bara att bestämma sig. Det är lite som en tävling. Man ska vinna över frestelsen.


I'm in!

Då står det klart att jag har kommit in och ska börja på juristprogrammet i Lund i januari. Jihooo!


Lucka 9 - Ung och gammal

"Man motionerar inte för att bli yngre, utan för att bli äldre"

- Okänd


Egentligen vet jag inte riktigt vad jag vill säga med det här ordspråket. Jag tyckte bara att det var fängslande och man får sig en riktig tankeställare. Motionera så att du verkar yngre så att du kan bli äldre. Ja, det är något att tänka på.


Lucka 8 - Trafik

"Varför kallas det rusningstid, när ingenting rör på sig?"

- Robin Williams


Klokt sagt! Jag har haft turen att slippa rusningstrafiken på morgonen eftersom jag alltid har cyklat till skolan. Nu rä det slut med det. I januari ska jag pendla till Lund varje dag och då ska jag både åka buss och tåg när det är som mest trafik. Det kommer att bli en ny upplevelse kan jag tänka mig! Men helt klart värt det.


Mördaronsdag

Jag är dödstrött. Jag har precis slutfört ett mördarpass på träningen som bl.a. bestod av 6x300meterslopp. För er ickefriidrottare kan jag tala om att det är väldigt långt och väldigt jobbigt.

Som om inte det var nog så ska jag snart börja ett mördarpass på jobbet också. Eller långt är det i alla fall. Jag är hemma kl. 12 i natt (om jag inte somnar någonstans på vägen).


Lucka 7 - En fluga?

"I think there is a world market for maybe five computers."

- Thomas Watson


Haha, så fel man kan ha! Jag tror det finns någon annan som har sagt att internet bara är en fluga, alltså en modegrej som skulle försvinna ganska snabbt. Det måste kännas ganska snopet att ha sagt så nu.
Thank God for computers and internet!


Lucka 6 - Mode

"Man kan vara omodern på två olika sätt och av olika orsaker. Antingen är man för sent ute eller för tidigt."

- Christopher Fry

För den som inte hänger med i svängarna kan mode vara riktigt svårt. Varje säsong ska det gamla ut och det nya in så man hinner knappt använda sina kläder innan de ska slängas. Eller så sparar man kläderna, väntar i 30 år och helst plötsligt är det mode igen. Det kommer alltid tillbaka!
Old or future fashion?


Högskoleresultatet

Om två dagar får jag reda på om jag kommer in på juristprogrammet i Lund eller inte. Även om det inte är så spännande så vill jag ändå ha det på papper att jag är inne så att jag kan börja förbereda lite. Dessutom får man en massa information osv. Ja, jag tycker att det ska bli kul att börja!

TV-måndag

Vilken TVkväll det är idag! Just nu är det både handbolls-VM och Biggest looser och jag har beslutsångest så jag zappar mellan kanalerna. Om en halvtimme börjar Pengarna på bordet så för övrigt jag och Philip har sökt in till. Vi får väl se om vi kommer med.

Slå på TVn i alla fall!


Lucka 5 - Pengar

Inget lär befrämja kreativiteten så som brist på pengar.

- Kjell-Olof Feldt

Detta är så klockrent! Efter min Australienresa har jag inte så mycket pengar kvar. Eftersom jag inte kommer att börja jobba "på riktigt" förrän på lördag så jag varit några veckor utan intjänade pengar. Det gör att jag försöker hitta nya sätt att tjäna pengar hela tiden. Ett sätt har varit att tvätta mina föräldrar bilar. Det tar ca. en timme varje helg och jag tjänar 100 kr. Det kanske inte låter mycket, men på ett år blir det ju 5200 kr, och det är ju faktisk en del.


Lucka 4 - Vänskap

"Vänner är som stjärnor, man ser dem inte alltid, men man vet ändå att de alltid finns där"

- Okänd

Somliga tror att om man är vänner så måste man träffas eller höras vid så ofta som det bara går. Träffas man inte på ett tag så är man inte vänner längre.
Jag tycker att de har helt fel. Jag och min bästa vän har varit vänner i 13 år och vi har aboslut inte umgåtts varje dag/vecka/månad i alla dem åren. Det har gått i perioder. Men, jag har alltid vetat att hon har funnits där för mig och hon har alltid vetat att jag har funnits där för henne. Händer det något vet jag att jag alltid kan gå till henne och prata, oavsett hur lång tid det var sen senast vi träffades. Vänskap handlar inte om hur ofta man träffas, det handlar om vem som kommer när alla andra går.BFF's - Best friends forever!


2012 planeringsbok

Jag ville bara visa min nya almanacka. I really like it!


Lucka 3 - Bilister

"Inget irriterar en manlig bilist mer än att köra bakom en dam som gör allting korrekt."

- Picko Troberg

Vad är det egentligen med män och bilar? Det känns som att vissa män tror att de äger trafiken. Att de kan köra hur de vill och samtidigt klaga när andra gör fel. Många män säger "kvinnor kan inte köra bil". Ändå är det män som är med i flest trafikolyckor.

Att köra bil bäst handlar inte om vilket kön man har. Det handlar om uppmärksamhet, förmågan att hantera fordonet och hur man hanterar olika situationer. Tänk på det killar, när ni ser en tjej köra förbi helt perfekt.

Nyårsklänning, check!

Igår beställde jag en klänning från Nelly.se. Så om den ser ut som på bilden (ibland känns det som att man får hem ett helt annat plagg) så kommer jag att ha den på nyår.

Marty Top SEK 239, Only - NELLY.COM

Det ska vara glittersprakande på nyår

Lucka 2 - Skadeglädje

"Egna framgångar är uppmuntrande, men andras misslyckande är inte heller att förakta"

- Oskar Wilde

Är det så att vi mår bra av att se andra misslyckas om vi själva vinner på det? Är vi så egoistiska att den enda sanna glädjen är skadeglädjen?

För några veckor sedan hölls ett mästerskap i friidrott för nord och mellan-Amerika, men eftersom det låg så extremt sent på säsongen var i princip alla de bästa från VM i somras inte med för de hade redan avslutat sin säsong. Undra hur det känns att vinna den tävlingen? Man får titeln "Bäst i nord och mellan-Amerika" men i själva verket är man inte alls så bra.

För att knyta ihop detta med citatet tror jag inte att man känner sig bäst förrän man har mött och vunnit över de bästa.


Mys med mormor

Idag har det varit en riktigt mysdag! Jag och mormor gick i stan i ruskvädert, åt lunch på Jensens och avslutade med en fika hemma hos henne. Hur mysigt som helst! Jag fick en jättefin almanacka också som jag ska ha på högskolan. Tack mormor, nu kommer jag tänka på dig varje gång jag skriver i den.


Lucka 1 - Livet

"Livet består inte av att ha bra kort på hand utan av att spela dem man har väl."

- Josh Billings


Min första lucka i adventskalendern handlar om livet för att liv är något vi alla har och något vi alla berörs av. Man ska ta hand om livet, för att det finns inte där föralltid. Vi föds alla med olika förutsättningar. Precis som i kortspel har vi alla olika kort att spela.

Livet blir inte lyckligt bara för att förutsättningarna är bra. Man får ett lyckligt liv om man använder det man har på bästa sätt. Så ta hand om livet, gör ditt bästa! Då kommer du att titta tillbaka på livet och le.


RSS 2.0