Näst sista kvällen

Hejsan hoppsan!
Jag sitter i lobyn och väntar på att min familj ska duscha klart så att vi kan gå och äta middag. Under tiden snackar jag med Philip på skype. Det känns som att det var 100 år sedan vi träffades så jag längtar till tisdag även om jag förståss inte vill lämna värmen.

Inomhus-SM gick denna helgen i Göteborg och jag har följt alla tävlingar som den friidrottsnörd jag är. 11.94 krävdes till final i kvinnornas tresteg. Det känns ju inte som en omöjlighet eftersom mitt pers är 11.79 och jag har bestämt mig för att hoppa över 12 meter i sommar.

Life is great


Man kan ha det sämre. Det finns verkligen ingenting att klaga på här på Gran Canaria.
Poolen är 10 meter ifrån solstolen, man kan ta vad man vill, när man vill i baren och solen lyser hela dagen.

Hur har ni det där hemma? Hörde att det var -5 grader och snö...

Tjejen i publiken

Det är shower på hotellet varje kväll, men igår var det faktiskt en tjej i publiken som drog till sig min och syrrans uppmärksamhet men. Hon var mer engagerad och inne i musiken än de som uppträdde. Tyvärr lyckades vi inte filma hennes roligaste moves men här är ett litet utdrag.


Solen, manniskans basta van?

Varfor horas om en vecka nar det ar gratis internet pa hotellet?
Jag och min familj har varit pa Gran Canaria i nastan ett dygn nu, och hittills har det varit helt underbart. Personalen ar supertrevlig, hotellet ar jattefint och solen ar varm. Tillrackligt varm for att vi alla fem skulle branna oss redan forsta dagen. Men vad gor man inte for att bli brun.

Mest hysteriska ar mamma och syrran. De vill knappt ga pa toaletten eftersom de da missar nagra minuters sol. Jag, pappa och brorsan ar lite lugnare pa det planet. 

Nu ska vi ga och ata och sen ner pa marknaden. Jag tog tva fina bilder som ni kan titta pa tills vi hors igen.

Puss och kram.
Nu sitter vi på tåget till Kastrup. Om 2 t...

img_0608 (MMS)

Nu sitter vi på tåget till Kastrup. Om 2 timmar går planet till Kanarieöarna. Ha det så bra så hörs vi om en vecka. Då är jag brun, fräsch och utvilad!


19 timmar kvar...

Imorgon åker jag till Kanarieöarna. Det ska bli så skönt att bara sola och bada och inte behöva tänka på någonting. Det är precis vad jag behöver. Med risk för att låta negativ: Gud vad jag längtar till jag slutar skolan. Det ska bli så skönt att slippa det, gå vidare, möta nya utmaningar. Jag vill ta studenten NU!!!

Revanschsugen

Jag är hemma igen efter en händelserik helg i Stockholm. För första gången åkte jag hem missnöjd efter ett mästerskap.

För några veckor sedan sträckte jag antagligen mig under en längdhoppstävling och trots att jag har gjort allt vad jag kunnat så har det inte försvunnit. På vägen upp till Stockholm tänkte jag positivt. Jag tänkte att man kanske kunde tänka bort en skada.
Det verkade så till en början.

Under uppvärmningen på lördagen var jag livrädd för att det skulle kännas något i baksidan. Men det gjorde det inte. Självförtroendet växte för varje steg jag tog. Kanske var skadan borta. Ännu gladare blev jag när spikskorna var på. Jag sprang två stegringslopp i nästan maxhastighet utan att det kändes någonting. YES!!! Hela jag bara fylldes med lycka.

Det var inte förrän i den andra inhoppningsansatsen som det kom. Smärtan i vänsterlåret. Jag tänkte bara att detta är inte sant. Jag slutade springa in ansatsen och fick lita på att den stämde. Istället gjorde jag några korta trestegshopp. Ingen smärta. Skönt! Då fungerar det i alla fall.

Tävlingen började och jag tänkte att det är bara att köra. Jag tänker inte ge upp. Smärtan fanns där hela tiden under ansatsen men släppte när jag hoppade. Det första hoppet var långt, runt 11.80, men övertramp. Andra hoppet blev helt misslyckat och i tredje hoppet kom jag alldeles för långt ifrån plankan. Jag sprang ju bara på halvfart. Resultatet i det hoppet 11.38 kom att bli mitt slutresultat. För i fjärde hoppet vågade jag knappt springa och jag kom inte fram till plankan. Min tränare och jag kom överrens om att jag skulle stå över femte och satsa allt i sista hoppet.

Jag satsade, laddade om trots att jag var jätteledsen och besviken. Det sista hoppet var lika långt som det första, men liksom det första hade jag en tå på den röda plastellinan. Övertramp.

Vad ska man säga? Min tränare tyckte att jag gjorde bra ifrån mig. Jag hade ju trots allt två hopp som låg runt mitt personliga rekord trots att jag inte kunde trycka på i ansatsen. Det säger ju en del om min kapacitet.
Jag är helt säker på att jag hade hoppat över 12 meter om jag hade varit hel. Nu får det resultatet vänta till sommaren. Då ska jag vinna JSM. Jag har redan gjort det mentalt, då ska det väl inte vara så svårt att göra det fysiskt också.

Till sommaren får ni se en helt ny trestegs-Louise.

Nu sitter jag i bilen på väg till Stockhol...

Nu sitter jag i bilen på väg till Stockholm, Sätra för att vara med i JSM. Det tar ju som tidigare nämnt 6 timmar så det är gott om tid att ladda på. Inte för att jag behöver lägga något extra krut där. Jag har i princip laddat hela veckan. Men jag fick ett jättefint sms av Erika som gjorde mig lite extra taggad. Kul att ha personer där hemma som tror på en. Synd att de inte är med och hejar. Imorgon kl. 13.25 gäller det. Då ska kroppen hållas ihop, rekord slås och en medalj vinnas!


The Killers, Aerosmith och några tillJag sitter och fixar lite med musiken inför JSM nu till helgen. Jag behöver både lugna låtar till resan dit, (Det tar 6 (!!!) timmar till Stockholm) och till tävlingen. Här ovanför ser ni de låtar som kommer hjälpa mig att tagga på uppvärmningen på lördag. De ska hjälpa mig att vinna en medalj!


Två i ett

Jag tände några ljus på mitt rum.
Dels för att det skapar en otroligt mysig atmosfär,
dels för att det är svinkallt.


Alla ♥ Dag

Alla ♥ Dag firades igår med en myskväll hemma hos mig med min älskling.
Vi tittade på "I rymden finns inga känslor". En superrolig film! Se den!

Idag till lunch fortsatte vi lite på kärlekstemat, för jag hade gjort pannkakor formade som hjärtan. Mums!

Jag fick ett par jättefina örhängen av Philip. Ni får kanske se dem imorgon.

Hoppas att ni hade en kärleksfull dag!


Love

Finn ett fel!

Jag gjorde en sökning på mitt namn och fick fram lite fakta:

Populäritet idag: Minskar (bra, då blir namnet mer unikt)
Placering på namntoppen 2010: Inte i topp 100
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 52176
Antal män med namnet i Sverige: 5
Betydelse: Hjältinna

Det var ju bra information. Jag blev lite mer fundersam när jag begränsade sökningen till Vellinge kommun där jag bor:


Statistik för namnet Louise Nyberg i
Vellinge kommun 
Antal bärare 0 män och 0 kvinnor.


WHAT? Betyder det att jag inte finns?

Något att tänka på

"Knepet är att se till att man inte dör i väntan på det goda livet"
-Lee Iacocca


Grattis Marcus


Min brorsa fyller 14 år idag så i morse gick hela familjen in och sjöng för honom.
Här ligger han och gömmer sig under täcket.


Först var han ganska trött men när han öppnade paketen med en splitter ny iphone i, sken han upp som en sol.

Pink and black


Jag köpte nya gympaskor idag. Snygga va?
Mina gamla hade sett sina bästa dagar så det var dags att byta.

---------------

Förresten, det blir ingen tävling till helgen. Jag tänker inte berätta varför.
Att säga det högt är att bekräfta.


Taggad till musik

Jag sitter här och letar efter låtar till helgens tävling. Det är nämligen så att alla som deltar får skicka in tre låtar var som kommer att spelas när man hoppar. Det är superkul, för då får man en chans att tagga till lite extra.
Först hade jag ingen aning om vad jag skulle välja. Ett krav är ju att man blir taggad av låtarna, annars finns det ju ingen mening med det. Nja, jag får fundera vidare, men just nu lutar det åt:

Played-A-Live - Safri Duo

Spaceman - The Killers

Human Frontier - Neo

What's wrong with her skin?


När ni ser denna bilden är det säker någon som undrar
Har hon doppat huvudet i lera?
Har hon bränt sig?
Har hon gjort en Michael Jackson?

Nej, detta är bara dagens bästa punkt på min lista. En varm dusch och där efter en chokladansiktsmask. Den luktade så gott att jag nästan ville smaka. Men det gjorde jag så klart inte. Nu känns huden len och frisk i alla fall. Detta ska nog bli en söndagsvana. En uppfräschning inför den nya veckan. Perfekt!

Söndagslista15 saker som ska avverkas innan Solsidan börjar ikväll. Det är väl bara att sätta igång.


Melodifestivalen deltävling 1

Melodifestivalen har börjat. Jag måste säga att det var en hyfsat startfält idag. Vissa år har det varit helt värdelösa låtar. Men, man kan ju inte få allt. Min favorit för kvällen, Le kid - Oh my god, gick inte vidare. Jaja, jag kan ju lyssna på den ändå.


Le kid körde på godistema.

Dreams are reality

Idag har jag funderat mycket. Tankarna har bara flugit omkring men det gemensamma temat har varit FRIIDROTT. Någon som är förvånad?
Jag har tänkt mycket på om statistiken verkligen betyder något när man kommer till ett mästerskap. För självförtroendet? Ja! Men är statistiken avgörande för tävlingens utgång? Absolut inte. Det har jag bevisat ett par gånger. Jag har faktiskt lyckats vända en hel tävling och en hel säsong på ett enda hopp, trots att jag har kommit till tävlingen med sänkt självförtroende.

Min styrka är att jag alltid tänker positiv om vad jag kan och har presterat. Skulle ni fråga mig om det känns bra efter uppvärmningen under en tävling kommer ni alltid få samma svar: Det känns superbra! För det mesta känns det väldigt bra, men självklart kommer det tävlingar då man inte känner att benen är 100 % i form. Då lurar jag kroppen och intalar jag mig själv att det känns bra. Det bästa är att det fungerar.

Om två veckor är det IJSM (Inomhus-junior-SM) i Sätra i Stockholm. Jag vet redan nu att det kommer bli en tävling att minnas. För första gången på två år kommer jag att åka till ett mästerskap med stort självförtroende och ett medaljsug större än någonsin. Jag har haft en underbar säsong hittills och om jag ser till tidigare säsonger så har jag alltid presterat bäst när det gäller.

Fredagsmys

Idag blir det fredagsmys med halva släkten hemma hos mormor. Därför är det väldigt passande att lyssna på fredagsmyslåten. Här är den: http://www.youtube.com/watch?v=0TcILZ2446c

Dagsläget

Jag tänkte visa den aktuella ställningen i Sveriges trestegsvärld. Här nedan är två listor. Den ena är den aktuella statistiken för 18 och 19-åringar i Sverige och den andra är för kvinnor seniorer, vilket betyder att alla åldrar finns med. Listorna visar resultat, namn, födelseår, klubb, ort och datum.
Just nu ser det väldigt bra ut!

Tresteg

12.22 Louise Arvidsson 93 Vittsjö Karlskrona 16.1
11.87 Jasmin Sabir 92 Hammarby Sätra 22.1
11.79 Louise Nyberg 92 Öresund Malmö 29.1
11.65 Emma Ehrlin 93 Ärla Eskilstuna 6.1
11.50 Elina Rapp 93 IK Sisu Malmö 29.1
11.22 Olivia Klüft 92 Växjö Karlskrona 16.1
11.03 Stina Ek 93 Klippan Karlskrona 16.1
10.94 Linda Nilsson 93 Södertälje IF Huddinge 15.1
10.93 Elisabeth Bäckman 93 Bollnäs Västerås 23.1
10.76 Louise Thornander 92 Upsala Huddinge 15.1
10.67 Stina Karlsson 93 Sundbyberg Örebro 16.1
10.62 Sabina Hedhag 92 Ullevi Göteborg 4.12
10.55 Alexandra Hjorth 93 Upsala Västerås 30.1
10.55 Sofie Hallman 92 Sävedalen Göteborg 4.12
10.13 Hannah Racklin 92 Lerum Lerum 3.1


Tresteg

12.90 Khaddi Sagnia 94 Ullevi Norrköping 29.1
12.87 Lynn Johnson 94 Ullevi Norrköping 29.1
12.75 Angelica Ström 81 Gefle Huddinge 15.1
12.44 Maria Augutis 90 Ullevi College Station, TX 29.1
12.39 Malin Marmbrandt 85 Västerås Västerås 30.1
12.34 Sofie Lindesten 88 Hellas Sätra 22.1
12.22 Louise Arvidsson 93 Vittsjö Karlskrona 16.1
12.16 Sofia Nilsson 95 Gefle Norrköping 29.1
12.13 Mikaela Lindqvist 91 Falun Sätra 22.1
11.87 Jasmin Sabir 92 Hammarby Sätra 22.1
11.83 Malin Olsson 90 Malmö New York, NY 14.1
11.79 Louise Nyberg 92 Öresund Malmö 29.1
11.72 Rebecka Abrahamsson 94 Udd Malmö 29.1
11.70 Emilia Hammarström 96 Wärnamo Malmö 29.1
11.67 Malin Samuelsson 95 Växjö Malmö 29.1
11.65 Emma Ehrlin 93 Ärla Eskilstuna 6.1
11.52 Elvira Richardsson 96 Kristinehamn Karlstad 23.1
11.50 Elina Rapp 93 IK Sisu Malmö 29.1
11.43 Diana Nilsson 91 Varberg Borås 22.1
11.40 Elise Malmberg 95 Hässleholm Karlskrona 16.1
11.34 Frida Lindström 90 Huddinge Västerås 23.1
11.29 Frida Johansson 95 IF Göta Karlstad 23.1
11.28 Fanny Anonsen 95 Gefle Norrköping 29.1
11.23 Johanna Holmén Svensson 95 Alingsås Malmö 29.1
11.22 Olivia Klüft 92 Växjö Karlskrona 16.1


Confessions of a shopaholic

Förra terminen gick jag knappt i skolan. Jag gick förståss dit, men vi gjorde så lite att det knappt kändes lönt. Nu efter jullovet hade jag nästan glömt vad läxor var. När pluggade jag hemma senast?
Självklart var det jätteskönt att slippa stressen och pressen. Allt flöt på, men det var nästan lite tråkigt.

Nu har en ny termin startat och nya ämne tillkommit. Det säger sig själv att det är mer läxor och plugg i svenska och engelska än vad det är i estetisk verksamhet. Inte mig emot faktiskt. Jag trivs när det händer saker och när man får pyssla lite hemma. Bara det håller sig på en lagom nivå så störs inte jag av att få lite läxor då och då. Lite nördigt, so what?

Nu håller jag på att läsa en engelsk bok (uppgift i engelska B).
Confessions of a shopaholic heter den. Ni känner säkert igen den eftersom den har gått på bio.
Boken verkar i alla fall riktigt rolig. Bara efter tre sidor lästa har jag skrattat högt flera gånger. Hoppas att det fortsätter så.
Veckans citat

Solsidan bjöd på många skratt i söndags. Här är det bästa citatet:

"Att vara i Hitlers bunker gör väl ingenting om Hitler inte är hemma?"


RSS 2.0