Pallasspelen 2010

Ännu en helgs tävlande. Ännu en helg utan bra resultat, MEN...
jag gjorde framsteg i helgen. Jag sprang mycket fortare i ansatserna och hoppen var betydligt längre än förre helgen. Känslan fanns där! Det är ju typiskt att man ska ha sån jäkla otur med den där plankan alltid. 1 cm övertramp hit och 1 cm övertramp dit. Kunde inte foten varit på rätt sida om plastelinan någon gång?

På det igen nästa vecka!

On my own

Jag sitter i syrrans rum och tittar på Robinson. Hon har nämligen fest och mina kompisar har ju stuckit till Strandbaden så här sitter jag i min ensamhet. Jag kan inte ens träffa pojkvännen för han är I Åhus. Men han ska ringa snart.
Anledningen att jag inte hänger med till Strandbaden är att jag ska tävla imorgon. Kanske inte den bästa uppladdningen att festa dagen innan.
Men det är mysigt. Att bara vara för sig själv ibland.


Grattis Malin!

"Vi gratulerar, vi gratulerar, vi gratulerar lilla Malin idag
med blommor och blad, vi firar hennes dag
ja, vi gratulerar bästa Malin idag!"

... kommer jag och Kicki sjunga snart.
För idag fyller en av mina allra bästa kompisar 18 år!



Bild från sommaren 2008


I tidningen



Jag blev uppringd av Trelleborgs Allehanda igår. De ville intervjua mig och ställa frågor angående att friidrottsklubben är tävlar för (IK Finish) ska anordna USM och JSM i friidrott år 2011. De frågade också vilka grenar jag håller på med och vad mina mål är.
Så idag var jag med i tidningen, och det är man ju inte varje dag så det var jätteroligt!
Nicolinn Nilsson som jag pratade med var väldigt trevlig också.
Så har ni Trelleborg Allehanda tycker jag att ni ska ta er en titt!


Pling!

Jihoo! Äntligen gjorde jag ett bra trestegspass! Jag har fattat poängen nu!
Fast hissen gick tyvärr inte enda upp på matten idag, men man kan ju inte få allt! Jag fattar säkert imorgon. Hihi

Nu sitter jag och tittar på roliga videos på existenz tillsammans med Frida. Tänk så mycket skit där finns ändå. Fast det mesta är roligt.

Fredag imorgon. Det gillas!
Ha en trevlig kväll!

"Det finns många stjärnor på himmelen, men bara en på jorden och den är hos mig."

Underbar, bäst, snäll, söt, lugn, omtänksam, snygg, rolig, charmig, vältränad, lång, smart...

Jag hade kunnat fortsätta hur länge som helst. För jag har hittat en kille fylld med positiva egenskaper. Tur eller skicklighet? Jag har ingen aning, och det spelar ingen roll, för nu har jag och Philip varit tillsammans i ett halvt år. Det har varit 6 underbara månader, och jag hoppas att det blir många, många fler.  

Jag älskar dig Philip<3


Snöstorm!


Det råder kaos i Skåne.
Vägarna snöar igen och folk kommer inte hem från jobbet/skolan. Det har redan inträffat många olyckor, och det lär bli fler. Det ska bli intressant och se hur många som kommer till skolan imorgon eftersom de flesta åker buss. Själv får jag väl ta på en hel skidutrustning för att överleva de 3 km som jag tvingas .

Ingen träning blir det heller. Jag som laddat inför tresteget.
Men det får vänta tills imorgon. Jag har trots allt tränat lite idag redan. Vi åkte skridskor på idrotten. Det var jätteroligt! Synd att vi bara gör det en gång om året.

Jaha, ännu en träningsfri kväll. Vad ska man hitta på idag då? Kanske lära sig en ny låt på gitarren? Det låter som en toppenidé!

Brainwash!

Just nu hade jag velat plocka ut min hjärna från huvudet, tvätta den med tvål och vatten och få bort allt skit som finns i den. Jag har kommit fram till att jag tänker alldeles för mycket, och det är inte bra! Det är den som stoppar mig från att hoppa långt i tresteg. Jag vet ju hur man gör, jag har ju gjort det i halva mitt liv. Jag vet precis hur det ska kännas, hur det ska se ut. Hur svårt kan det vara liksom?


Jonathan Edwards världsrekordhopp på 18.29m.
Ser det inte onaturligt lätt ut?


Träningsfri kväll

Då var ännu en skoldag avklarad. En dag närmre studenten. Det är väl ca 500 dagar kvar nu. Ganska lång tid, men ändå ganska kort. Beror på hur man ser det.

Det är en träningsfri kväll ikväll så vad ska man hitta på istället?
Jag ska nog gå och klippa mig snart i alla fall (jag älskar drop-in-salonger), sen får jag nog sätta mig med läxorna. De är man aldrig fria från.

NCC-spelen, lördag

Tävlingen blev inte riktigt som väntat.

Positivt:
- Jag fick perfekta plankträffar i alla tre hoppen.
- Första gången på hur många tävlingar som helst, jag inte gör ett övertramp.
- Bra känlsa

Negativt:
- Jag fick ingen höjd i hoppet
- Det fanns inte så mycket kraft
- Dåligt resultat

Nya tag imorgon. Nu blir det lite mental träning.


Snart dags!

LÄNGDTÄVLING SNART!
TAGGA!


...inte helt misslyckat ändå

Okej, det kanske är lite min dag idag då. Igår fick jag ett brev där det stod att jag skulle hämta ett paket på posten. Kostigt tyckte jag, eftersom jag inte hade beställt något.
Förväntansfullt hämtade jag paketet idag, och när jag kom hem och öppnade såg jag att det låg en helt ny mobil i det. En sprillans ny Inq mini 3G! Jag hade vinnit en av kvällsposten tävlingar och första pris var alltså en mobil. Denna dagen blev väl inte helt mislyckad ändå.

Men, eftersom jag redan har en superbra mobil funderar jag på att sälja den. Håll utkik!


Inte min dag

Jag sitter i skolan och har svenska, men jag och Niklas är nästan klara med vårt arbete så jag passar på att uppdatera lite. Dagen började bra, med sovmorgon till 09.30. Men efter det har det bara gått utför. Jag var trött på träningen och stukade nästan foten när jag hoppade längd.
För en stund sedan fick vi tillbaka en svenskuppsats vi gjorde innan lovet. Det blev bara VG+. Det kanske inte är så bara egentligen, men helt nöjd är jag inte precis.

Det är inte min dag idag.


Reklam har ingen timing!

Det är väl konstigt. Varje gång man sätter sig framför tv:n och ska titta på en bra film eller sin favorit-tvserie så hinner det knappt gå 10 min innan det blir reklam. Man går i taket för att man tvingas titta på Icas veckans kortvaror och Maxfactors marscara som är sååå mycket bättre än alla andra mascaror, trots att man vet att hela reklamen är redigerad i photoshop.

Igår åt jag middag väldigt sent, och kom på när klockan var 20 att "mästarnas mästare" började. Då hade jag inte duchat än efter träning, och min första tänke var såklart: Jag kan duscha i pausen!
Två sekunder senare kom jag på att mästarnas mästare går på svt1. Där visar de ingen reklam!

Vadå höjden av otur! När jag äntligen ville ha reklam, så var där ingen!

Helena Jonsson vann Jerringpriset!


Helena Jonsson vann årets Jerringpris!
Det finaste priset man kan vinna som idrottsman.

Finns det något mer inspererande än att titta på idrottsgalan? Att se svenskar lyckas och uppfylla
sina drömmar gör en ju inte mindre sugen att lyckas själv precis.
Jag ska banne mig också stå på idrottsgalan och ta emot ett pris en dag.


If music be the food of love, play on!



Jag har fått en gitarr! Min pojkvän fick en ny gitarr i julklapp så nu fick jag hans gamla.
Jag är så glad, för det är så kul att spela. Men det är ganska svårt också. Jag har ju aldrig spelat gitarr förr. Men det ska nog gå bra. Än sålänge får jag spela med fem strängar eftersom den ena har gått av, men på fredag ska jag fixa en ny. Så nu är det fullt ös här hemma... eller nästan.


Tillbaka

Nu är det tre dagar sedan jag skrev. Det känns som en evighet, men jag har knappast suttit sysslolös.
Jag har:

- fått tillbaka matteprovet. Jag kan säga att självförtroendet höjdes ganska mycket efter det!
- startat inomhussäsongen. Det blev ingen höjdartävling, men man kan inte kräva så mycket på första tävlingen. Ett DM-brons blev det i alla fall.
- gått på bio. Jag och Philip såg "Har du hört ryktet om Morgans?" och den var superbra! Men så är man ju också ett Hugh Grant-fan...

Nu ska jag plugga lite och svara på era kommentarer. Imorgon är det en ny vecka, nya tag!

God natt

Två dagar till tävling, och då ska man ha på sig det gulgröna linnet igen. Vit som ett lik är man, men det är väl alla andra också, så det gör ju inte så mycket. Philip och jag ska se klart "Tomten är far till alla barnen" imorgon, men sen sparkar jag ut honom vid 22. Då är det fullt fokus på tävlingen.

Nu blir det ett enkelt, God natt!

Söt pojke sjunger I'm yours på sitt egna lilla vis

Frida tipsade om en youtubevideo idag, och jag trodde att det skulle vara en av parodierna på Pippi Långstrump. Frida kan varenda repilk i dem, och det är inte repliker man vill kunna. Haha. Men ganska underhållande ibland.

Men hon förvånade idag, och visade ett klipp på en liten söt pojke som man bara måste älska. Lyssna och njut.


ÄNTLIGEN!

Denna dagen har varit ett stort ÄNTLIGEN!
Äntligen fick jag hoppa tresteg på träningen. (Har haft abstinens i en vecka nu).

Men det största är ju: ÄNTLIGEN är min pojkvän hemma från Egypten!
Det var inte en dag för tidigt. Ja, nu känns det bara så härligt. Alla problem är som bortblåsta.
Eller i alla fall för ett tag.

Nu kör det igång igen.

Första provet för terminen är avklarat. Hoppas på bra resultat.
Ska snart sätta mig och göra mina läxor (där är en del, REDAN!) men först ska jag kolla vem som har uppdaterat vad på facebook. Japp, ibland går det före, och gruppen "I was doing homework when I ended up on facebook" känns på något sätt ganska passande.

Ikväll, träning.
Får se om det bli häck med Jasmine eller tresteg med mig själv.

Biohumör

Jag känner ett väldigt stort sug av att gå på bio idag. Förra helgen sa mamma att vi skulle se Avatar denna helgen, hela familjen. Men det har hon visst glömt bort, och idag hinner vi tydligen inte.
Det går så många bra filmer nu också. "Luftslottet som sprängdes", "Har du hört ryktet om Morgans?", "Avatar"...

Jag måste erkänna att jag inte tyckte Avatar verkades alls bra när den kom ut, men i princip alla som har sett den säger att den är jättebra, och de skulle väl inte ljuga?
Ja, nu vet jag i alla fall vad jag ska dra med mig Philip på när han kommer hem från kamelernas rike (Egypten, om någon inte förstod det). Det är bara 3 dagar kvar!


Alla filmer med Hugh Grant är superbra!


"Mitt barn ska bli stjärna"

Jag såg precis en dokumentär om Kinesiska barn som tvingas gå på idrottsskolor med satsning mot OS. Barnen skickas iväg av föräldrarna när de är tre år gamla, och utan någon pepping över huvud taget, tvingas de träna otroligt mycket varje dag för att nå upp till tränarnas och föräldrarnas önskningar. I detta fallet handlade om gymnastik, men det är säkert lika dant för alla sporter. Att vara nio år och vara lika vältränad som en vuxen elitidrottsman kan inte vara hälsosamt. Det värsta är att barnen inte ens vill vara där.
Reportern frågade en liten kille om han tyckte om att träna gymnastik, och han svarade "nä". Han ville inte vinna OS-guld, han ville bli lärare. Föräldrarnas svar på detta var att "barn vet inte vad de vill, och då måste vi välja till dem".
Jag började nästan gråta så synd jag tyckte om de stackars barnen. Varför inte låta de få en normal barndom, med lek, skratt och utan krav, så kan de ju välja att bli idrottsstjärnor sen. Eller vad tycker ni?


Taggad är ordet!

Det är en stark Louise som skriver. Eller i alla fall starkare! 50 kg på frivändningar känns inte megatugnt längre och tekniken fungerar bra. Jag är sjukt laddad inför nästa veckas tävlingar. Äntligen är uppbyggnassäsongen över! Äntligen får jag tävla i tresteg igen!

Uppbyggnadssäsongen har gått precis som jag har velat, och det har inte funnits några störmoment (som sjukdom, skada, resor) alls. Det finns ju inte bättre uppladdning.


I'm freezing!


Termometern visade -11 grader i morse, så jag begravde mig i min väldigt tjocka jacka.
Skönt med värme!


7 januari 2010

Det blev en väldigt sen frukost idag. 11.30!!! Men det är ju trots allt sista dagen på lovet, då får man ju sova ut, så att man är fit for fight imorgon. Nu ska jag städa undan lite, sen ska jag svara på era kommentarer.

Ha det bra!

Bloggtips

Tänkte tipsa om några superbra bloggar jag läser, så att ni också får chansen att ta del av dem. Klicka på bloggnamnet för att komma till deras bloggar.


Spiderchick

Spiderchic, eller Moa som är hennes riktiga namn, blev mamma den 10 september 2009. Hennes inlägg är inroniska och humoristiska, och man behöver inte läsa många inlägg för att bli beroende. Detta är nog den bästa bloggen jag har läst någonsin.


Ainnis

Ainnis (Anna) är en sjukt härlig friidrottstjej, men rätt inställning. I bloggen får man följa hennes liv båda på, och utanför träningarna.


Sveriges hårdaste man

Daniel Almgren är Sveriges näst bästa tiokampare just nu. Han jobbar full tid, reser mycket inom jobbet, och håller samtidigt på med den tuffaste friidrottsgrenen som finns - tiokamp. Inte komstigt att han kallar sig själv, "Sveriges hårdaste man".


Crazygirlhanna och Frida Hansson
 
Två av mina bästa vänner spenderar läsåret 09/10 i Bryssel. De pluggar, festar, tränar och det är riktigt kul att läsa vad två galna tjejer kan hitta på i ett främmande land.


Ny bloggdesign

Efter många timmar slit så är jag och Daniel äntligen färdiga med min header.

Vad tycker ni? Visst är den snygg?

Tack Daniel!


Tävlingar inomhus 2010

Snart börjar tävlingsäsongen (äntligen!) och jag och min tränare har gjort upp mitt tävlingsschema.

16 januari - Atleticumspelen (Malmö)
Lördag: 60m, tresteg

23-24 januari  - NCC-spelen (Malmö)
Lördag: längd
Söndag: 60m häck, tresteg, kula

30-31 januari - Pallasspelen (Malmö)
Lördag: tresteg, höjd
Söndag: 60m häck, längd

6 februari - Göteborgs inomhus (Göteborg)
Lördag: tresteg

20-21 februari - IJSM (Malmö)
Lördag: tresteg
Söndag: längd

6 mars - IJSM mångkamp (Västerås)
Lördag: 60m häck, höjd, kula, längd, 800m

Som ni ser går JSM i Malmö i år. Alltid skönt att vara på hemmaplan vid en stor tävling.
Kom gärna och titta!


Nya tuffa tjuvstartsregeln

Som ni säkert vet sedan tidigare har tjuvstartsreglerna inom friidrotten varit ett hett diskutionsämne de senaste 10 åren. Från första början fick alla i startfältet tjuvstarta vars en gång. Det var först vid andra tjuvstarten man blev diskvalificerad. Detta system var inte så effektivt eftersom det kunde bli åtta tjuvstarter med flit för att störa de andra tävlande.
För ett par år sedan ändrades regeln. Vid första tjuvstarten varnades alla i starfältet, och den som tjuvstartade en andra gång åkte ut.
Nu är alltså reglen ändrad igen. Det finns inte längre några varningar. Man blir diskvalificerad på första tjuvstarten.

Jag tror att det kommer bli väldigt många diskvalificationer nu under inomhussäsongen. Även de bästa sprinterna blir nervösa, och då kan vad som helst hända.


Hiss/diss

  • Solsemestrar - vad är härligare än att boka en solsemester nu när man går och fryser hela tiden? Bara tanken på vecka i Spanien gör en varm.


  • Mr. Bean - Fredag kväll och det visas Mr. Bean både på Tv3 och Kanal 5. Ärligt talat, filmerna är långsökta och inte roliga över huvud taget.

Vinnare!



Jag vann i Moiettutjejernas tävling "Årets blog!"
Tack alla som röstade!


Att vara eller att inte vara...

Att boka två resor på mindre än en vecka är inte så dumt. Igår bokade jag, Malin och Hanna en resa till Gran Canaria. Vi ska vara borta mellan den 7 och den 14 juli. Härligt, härligt men galet, galet. Viva la vida!

Något som inte är lika kul är att brysseltöserna åker hem idag. Så nu dröjer det 6 veckor innan de kommer tillbaka igen. Men det kommer gå fort!

Nu ska jag sätta mig och göra min engelskauppsatts om Shakespeare. To be or not to be, that is the question.

Tävling



Jag har chansen att bli "årets blogg" hos MOIETTU-tjejerna. 



Jag skulle bli så glad om ni röstar på mig!
Det enda ni behöver göra är att kommentera nummer 2 i detta inlägget.

Tack!


Nytt år



Nytt år. Nya möjligheter. Nya tankar. Nya mål. Allting ska vara nytt!

Började dagen med att sälja kvällsposten (as usual!), sen tittade jag på Flickan som lekte med elden för andra gången och nu ska jag gå ut med min gamla vän Frida. Japp, jag känner verkligen att det nya bara överröser mig.


RSS 2.0