Nyklippt


"Håll fast drömmarna, för om drömmarna dör är livet som en skadad, vingskjuten fågel som inte kan flyga."
-
Langston HughesIdag klippte jag mig hos en frisör som jag aldrig klippt mig hos tidigare. Jag är jättenöjd. 
Här kommer resultatet:

  

1000 frågor

Jag har 1000 frågor i mitt huvud nu: "Ska jag fortsätta på fotboll? Blir det för mycket träning? Hur drabbas friidrotten? Vad är positivt? Vad är negativt? Hur ska jag göra?...."

Jag ska försöka lösa dem när jag sover. Första fotbollsträningen gick väl helt ok. Jag trodde faktiskt att jag skulle vara lite bättre, men det kommer väl. Imorgon är det slappedag. SKÖNT!

3 dagar till Rom

Fyra dagar till Rom


dagar till Rom

(Längtar!!!)

Fartlek*Pust och stön*
Nu har "Lollo" (Frida ha börjat kalla mig det, fråga mi inte varför) varit ute och joggat. Eller jag har faktiskt kört fartlek. För er som inte vet vad det är, kan jag berätta att man springer/joggar ganska fort. Efter ett tag ökar man farten, tex mellan två träd, och sen drar man ner på farten igen, och så håller man på så.
Jag och pappa sprang 5 km på 25 min, så det är jag nöjd med! Även om det var sjukt jobbigt. Men det kommer ju bli lättare och lättare varje vecka.

Vad gör ni en söndag som denna?

Friidrott + fotboll = sant

Festen igår var helt sjukt roligt. Bästa på väldigt länge. Träffade många nya människor, och det var full fart hela tiden. Jag hoppas jag kan få bilderna av Kajsa. Hennes kamera användes flitigt igår.

Föresten, efter att ha tittat när Kicki spelade match igår funderar jag starkt på att börja spela fotboll igen. Det kommer naturligtvis bli mycket träning eftersom jag har friidrotten också, men det löser sig. Jag kan ju i alla fall prova i ett par veckor och se hur det går.

Kvällens outfit!

Såhär ser jag ut ikväll. (OBS: Jag har inte fixat håret än)

Hoppas ni får en superrolig kväll!

28 mars 209

Lördagen har börjat bra. Hoppas den fortsätter så. Kvällsposten gick jättebra. Sen stack jag iväg till träningen som var ovanligt seg. Men jag tog mig igenom den.
Nu ska jag bara ta det lugnt. Ikväll är det fest!

Skrattdag

Hej!
Idag var det en underbar dag i skolan. Behövde inte anstränga mig speciellt mycket, och det kan vara ganska skönt ibland. Efter skolan cyklade jag direkt till Bjöns konditori för att fika med Hanna, Malin och Kicki. Sen kom Erika också som en glad överraskning. Det blev mycket skratt kan jag säga.

När vi hade suttit där i 2 timmar cyklade jag hem för att 40 min senare äta på Santa Lucia med Malin och Hanna. Där ägnade vi ytterliggade 3 timmar med prat och skratt. Mycket trevligt!

Hoppas ni har haft en bra kväll!


Våffel-dagen - bättre sent än aldrigEftersom min familj hade glömt att det var Våffel-dagen igår, så "firade" vi den idag istället. Jag måste säga att det är bland det godaste som finns. Men jag äter det bara en gång om året. Lite sorligt faktiskt.


Best friends

Some people leave
Some people come
But there are some people who always are there
They are there for you no matter what
Do you no what they are called?
Best friends

1.95 i stav, 2.40 i höjd

Då har jag gjort min första stavtävling. Ja, vad ska man säga, jag hoppade 1.95m. Med tanke på vad Stefan Holm har hoppat i höjd (2.40) så är det inte speciellt bra, men man kan ju inte begära så mycket på första tävlingen. Jag hade dock gärna kommit över 2m. Öva öva öva!

Livet leker igen, och läxorna lyser med sin frånvaro. Jag blev lite orolig i måndags när jag såg att jag hade två läxor denna veckan. Men nu är de gjorda, och ordningen återställd. Haha.
Nä, vad jag har blivit lat. Man blir väldigt bekväm när man inte har haft några läxor på ett tag. Bara jag inte är så lat när det drar igång igen.


Jojjo-testet

Dagen "stora" höjdpunkt var ju beep-testet på idrottslektionen. Det blev en annan form av beep-testet, nämligen Jojjo-testet. För er som inte vet vad det är ska man springa fram och tillbaka på en sträcka av 20m. Varje gång man når ena sidan piper det. Då ska man ha trampat på linjen. Sen är det bara att springa tillbaka, och så fortsätter det. Det finns 14.5 nivåer (alla nivåer är halva). Efter varje nivå ökas tempot. Man springer ca 6 rundor innan nivån höjs.

Jag klarade till nivå 12.1, och det är jag riktigt stolt över. Bästa tjej i klasserna och 5:e bäst av alla. Ja, det känns riktigt bra att veta att konditionen finns där någonstans, när man väl behöver den.

Dagens träning

Yes! Idag är det House och Housewives! (Jag gillar det där med hus). Men först träning. Dagens upplägg är:

Jogging 3 km
Styrka
Stavhopp
Jogging 3 km


Låter ganska bra va? Måste ju komma i form till imorgon (Lycka till) för då är det beep-testet.


Förlorare!

Hur skulle ni förklara begreppet Förlora. Jag vill mena att det finns två förklaringar. Den första är naturligtvis att en person gör bättre resulat än en annan. Båda försöker men den som är sämre förlorar.
Det finns en annan sort också. Det är dem som inte vågar förlora. De som ger upp innan de har fösökt. Dessa personer tycker då inte att de förlorar, men de kommer heller aldrig vinna. Jag tycker att det är helt ok att förlora ibland. Det hör till. Man kan inte vinna alltid och det kan till och med vara nyttigt att förlora. Men att ge upp innan för att man tror att man kommer förlora är inte ok. man måste försöka och alltid göra sitt bästa.

Med andra ord. Det blev ingen volleybollturnering idag. Vi förlorade, på ett eller annat sätt.


Män som hatar kvinnorPrecis som Mattias gissade kommer jag naturligtvis skriva om filmen "Män som hatar kvinnor" . Jag har faktiskt precis kommit från biografen. Jag rekommenderar vekligen er till att se den. Det är riktigt bra.

Män som hatar kvinnor är en roman av Stieg Larsson som man nu har gjort film av. Det är en film som handlar om ett 40-årigt oupplöst mord på en ung tjej vars namn var Harriet. Henrik Vanger är överman i en fin släkt och Harriet var hans brors barnbarn. Henrik tror att det är någon i hans väldigt stora och hemlighetsfulla släkt som är mördaren. Han anlitar den erfarne och mycket omtalade jorunalisten Mikael Blomkvist, som bestämmer sig för att försöka lösa fallet.

I en annan del av Stockholm finns Lisbeth Salander. Hon är en nyfiken och smart 24-åring som gillar att lägga näsan i blöt, och resercha personer för att hitta deras hemligheter. "Av en slump" får hon uppdraget att ta reda på vad Blomkvist döljer. Hon hackar sig in i hans dator och finner hans anteckningar om det olösta mordet. Blomkvist och Salander får kontakt med varandra och tillsammans försöker de lösa ett fall de sent kommer att glömma.

Detta är en roman om kärlek, intriger och hemligheter, men framförallt, om män som hatar kvinnor.

Veckans lista - v12Veckan kan summeras med att jag förmodligen inte överlevt utan solen. Den gjorde att mitt humör var på topp fastän jag inte har tränat, och haft i allmänhet tråkigt. Helgen blev toppen! Det är bara att hoppas att solen visar sig nästa vecka också. Nu ska jag på bio och se "Män som hatar kvinnor".

Veckans LÅT: Won't go home without you - Maroon 5
Veckans KLÄDESPLAGG: Leggins och tunika
Veckans FRISYR: Vanligt
Veckans MAT: Pasta
Veckans HÄNDELSE: Stan med bästa tjejerna
Veckans PLANER: Födelsedagar
Veckans VILL HA: Sommar
Veckans SAKNAD: Att ha något att göra
Veckans DROG: Solen
Veckans TRÅKIGASTE: Ingen träning i torsdags
Veckans KÖP: Klänningen på Gina Tricot
Veckans HUMÖR: Drömmande
Veckans SJUKA: Tjejerna i stan
Veckans KOMPLIMANG: "Du är en ängel"
Veckans SKRATT: Stan med tjejerna
Veckans DRYCK: Läsk
Veckans LÄNGTAN: Resan till Rom
Veckans SPAN: Spanlös vecka
Veckans KÄNDISSPAN: Edward Cullen
Veckans BÄSTA: Inga läxor
Veckans SÄMSTA: Den så kallade svenskfilmen 
Veckans VÄNNER: Daniel
Veckans KÄRLEK: Solen

Jag har världens bästa vänner

Jag har världens bästa vänner! Man skrattar aldrig så mycket som under en heldags shopping med Frida, Malin och Hanna. Vi är helt galna, och det bästa är att man inte bryr sig om man skulle göra bort sig eller något sånt. För man har så himla roligt under tiden. Ja, jag vet inte vad jag skulle gjort utan er. Ni är så underbara!

Vi var på det nya köpcentrat "Entré" och det var hur bra som helst. Stort och luftigt. Jag köpte en jättesöt klänning i min favoritaffär: Gina Tricot. Vad tycker ni? Passar den inte bra till sommaren?

Skönheten vs. Odjuret

Hej ni som inte sover.
Nu är jag hemma efter en supermysig kväll med de bästa flickorna :). Det behövdes verkligen talas ut. Jag är så glad att jag har er. Imorgon ska vi till stan och handla upp alla pengar. Nästan i alla fall. Vi ska till det nya köpcentrat "Entré" på Värnhemstorget.

Jag hörde att Morgan var den som åkte ut ur Let´s dance. Helt rätt eller en skräll? Ja, jag gillar de andra två paren bäst så för min del gör det ingenting.


Vem ska ta hem segern?

Sov gott!

Sommarjobb på formtoppen?

Idag gjorde jag något jag knappt trodde jag skulle våga. Jag sökte sommarjobb på på Formtoppen som är ett gym i Höllviken. Efter skolan tog jag bussen från Vellinge ängar till Höllviken. När bussen kom var det ca 50 personer som skulle på, vilket innebar att man fick stånga sig fram för att över huvud taget få plats. När ca 80% hade gått på stängde busschauffören dörren. Det fanns verkligen inte plats för fler.

Jag hoppade av på första hållplatsen, tack och lov. Sen promenerade jag bort till Formtoppen, samtidigt som jag gick igenom vad jag skulle säga i huvudet. Efter att ha stärkt självförtroendet, gick jag väl förberedd in, och lite nervös, fram till receptionen. Sen var allt som bortblåst. Jag kom inte ihåg något av det jag hade tänkt att säga. Några ord stakade jag ju fram, "Hej, jjag heterr Louise... osv." och receptionisten gick och hämtade en annan tjej. Sen fick jag presentera mig igen, och tjejen gav mig en lapp med ägarens mailadress och sa att jag skulle maila honom och berätta om mig själv. Därefter tackade jag för mig och gick ut.

När jag gick ut var jag så himla nöjd och stolt. Jag klarade det! Allt hade gått jättebra. Så nu håller jag på att formulera ett bra mail till ägaren. Men hur mycket ska man egentligen berätta om sig själv?


Det är långt kvar till studenten

Detta var en bra dag som blev dålig. Vet inte varför, men helt plötsligt var det precis som om någn slog mig med en träklubba. Jag blev jättetrött. Därför stannar jag hemma från powergympan idag. Bättre att vila än att överanstränga sig, även om jag hatar att ställa in träningen. (Det händer max 3 ggr om året).

Så nu har jag absolut ingenting att göra. Inte för att jag orkar göra något ändå. Jag får väl ta och läsa i min bok, eller spela något spel.

Föresten, IDR3 hade spex idag. Sjukt kul att se alla utklädda. Det är nästan så att man längtar till studenten. Eller, nä, studenten får vänta. Man vill ju inte att gymnasietiden ska ta slut innan den har börjat.

Tjingeling!

Det är bara att njuta

HJÄLP!
Vi ska ha beeptestet om exakt en vecka, och jag är helt otränad när det gäller konditionsbiten. Så det första jag gjorde när jag kom hem var att gå ut och springa. Det blir nog en hel del jogging den närmsta veckan. Det är klart att man vill göra bra ifrån sig.
Annars har skolan varit helt ok. Jag fick MVG  på både matteprovet och engelskuppsatsten, så man kan ju knappast klaga. Skolan är faktiskt inte ett dugg jobbig nu. När jag tänker efter har den inte varit jobbig sedan innan sportlovet, och det var ju ett tag sedan. Det är bara att njuta sålänge det varar.Ännu en vårig dag idag. Jag älskar det!


Aktiva Louise

Nu ska jag gå och lägga mig efter en underbar dag. Jag har haft jättemycket energi idag. Helt plötsligt kände jag för att ta fram mina gamla hopprep och se om jag kunde fortfarande. Det gick bra, så det blir nog mer sådant i fortsättningen. Jag har även bestämmt mig för att lära mig stå på händer i sommar. På riktigt!

Body attack var jätteroligt, och jag tror verkligen att jag behöver sådan träning. Jag ska försöka få ihop det med friidrotten så att jag kan träna det fler gånger.

Sov gott! Vi hörs imorgon

Jag älskar livet

Nu har jag varit och tränat i Södervångshallen. Ikväll blir det Body Attack på Formtoppen. Har aldrig testat det innan men det är säkert jätteroligt. Denna dagen kan bara bli bättre och bättre. Sovmorgon till 9.30 gör alla glada, men när solen dessutom lyser som aldrig förr och när det är hyfsat varm ute, då är det bara så härligt.

När jag cyklade till träningen kom jag på att jag älskar livet. Det är så himla roligt! Det finns så mycket man kan göra, se och uppleva.
Det är skönt att veta att det finns små saker som gör en glad. Som tex. solen idag. I flera månader har det bara varit grått och trist. Man märker direkt när solen kommer fram för då blir man mycket piggare.

Ja, jag tycker om att vara glad. Jag tycker om att göra saker. Jag tycker om att leva.

Den här låten får mig på ännu bättre humör:


Bilder från IJSM 2009

Jag fick precis lite bilder från Ellen, som Alexandra har tagit på mig på IJSM.


IJSM mångkamp

Hej!
Nu är jag äntligen tillbaka i lilla Vellinge. Det ska bli skönt att ta det lugnt nu ett tag. Tävlingssäsongen är över och nu ska träningsperioden inledas, med nöje!!! Som ni säkert vet var jag på IJSM i mångkamp i Västerås nu i helgen. Det slutade med en 4:e-plats och många bra resultat:

60m häck: 9.80    780p
Höjd: 1.52             660p Pers!
Kula: 10.67           662p
Längd: 5.09          732p
600m: 1.48.24      625p Pers!

Totalt blev det 3459 poäng. Jag är nog mest nöjd med 600m. Jag är riktigt glad över att jag vågade satsa och bli trött. Dessutom slog jag min lillebrors rekord. Det är nästan prestige. Jag hade en superrolig helg i Västerås med Erika.


Bild från mångkamps-DM utomhus i höstas.

Herrestorp, 9a, 2008

Jag och Erika tittade igenom min "Boken om mig" i tisdags. Den boken är ju verkligen jag. Där står ju allt. Namn, när jag var liten, tonårstankar, synpunkter om alla i klassen, vad jag tycker om mig själv, framtidsplaner osv. Det kommer blir jätteroligt att läsa den när man är äldre. Verkligen minnas tillbaka hur man var och tänkte i 9:an.

När jag läste boken i tisdags, började jag tänka på min gamla klass, och kom på att den inte var så tokig ändå. Vi har haft många goa stunder tillsammans. Ja, det är nästan så att man saknar det lite. Vi träffade ju varandra nästan varje dag i fyra år. Men det är klart, någon gång måste man gå vidare. Har tyvärr ingen bättre bild, men det är tanken som räknas.


Miss you a little bit.

Lyckad minitävling

Minitävlingen gick jättebra idag.
11.16 i kula, (tidigare pers: 9.80) och 1.47 i höjd. Men jag var sjukt nära på 1.51. Det får jag ta till helgen istället. För då är det IJSM-mångkamp i Västerås. Bara jag och Erika, en hel helg i en främmande stad. Det kan bli intressant. :)
Grenarna som ingår är: 60m häck, höjd, kula, längd och 600m.


Skrattig dag

Ååå, vilken härlig dag. Jag har skrattat nästan hela dagen.
På spanskan var jag helt flummig, fast det var ju i och för sig hela lektionen. Men
kul var det i alla fall.
Matten var mest ett nervsammanbrott, men svenskredovisningarna var också fulla
med skratt, hihi.
Sen var det idrott, och vi spelade volleyboll en del av oss. Jasmine lyckades serva
EN gång av ungefär 100, och när hon väl klarade var det ingen som tog bollen eftersom
alla blev helt chockade. Mia tog i allt vad hon kunde, och bollen flög all världens väg
och Theresa hoppade omkring på ett ben. Ja, det var riktigt roligt.

Ikväll ska jag tävla i kula och kanske höjd. Önska mig lycka till. Det kan behövas.

Ta hand om framtiden

Jag upptäckte en sjukt roligt sak precis. På den ena sidan av vårt hus regnar det. Men på den andra sidan är det helt torrt. Där syns bara regnbågen. Det är ändå rätt roligt. Att det skär sig precis vid vårt hus.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora.
- Lyndon B. Johnson

Vi kan inte ändra vad vi har gjort. Vi kan inte ändra det förflutna. Men vi kan se framåt, och ta tag i vår framtid. Bestämma om vi ska påverka den i en positiv eller negativ riktning. Men jag säger inte att vi ska glömma gårdagen. Den ska vi minnas och lära av så att vi inte gör samma misstag en gång till. Vi ska minnas både framgångar och motgångar och ta med dem i livet. På så sätt utvecklas vi som människor.
Vi kan inte ändra det förflutna. Gå vidare, och framtidens utmaningar blir lättare att anta.

Samsung S630

Jag har chansen att vinna en digitalkamera! En röd, sjukt snygg!
Nitania lottar ut den snart. Va med du med!


Reklambladsflicka för Herrestorp

Tisdag, tisdag, tisdag. Som ni säkert vet så älskar jag tisdagar.

Idag var det lite speciellt. För det första tränade jag höjd på träningen. Det är ovanligt. Jag har inte hoppat höjd sedan i september. För det andra besökte jag min gamla skola idag. Det var sjukt roligt att träffa alla igen. Jag var där för att jag ska vara med i deras reklamblad. Då har man i alla fall gjort något rätt där.

Ingen träning ikväll, men det finns ju bra program att titta på. Nu ska jag nog läsa i min bok. Vi hörs!

P.S. Slänger in en bild på när jag hoppade längd på JSM.

Fel dag!

Ojdå, jag har visst tagit fel på dagarna. Det är ju inte tisdag idag, så jag får vänta till imorgon på mina favoritprogram.


En sysslolös dag

Dagen har sett väldigt bra ut så här långt. 
Vaknade 06.40 och upptäckte att jag var för trött för att gå upp (typ första gången i mitt liv), så jag tänkte att jag skulle cykla till skolan istället för att gå, och ställde klockan på 06.55 istället. Vet inte om det hjälpte så mycket, men jag gick i alla fall upp då. Pallrade mig iväg till skolan 07.55 och tog mig igenom dagen på bästa möjliga sätt.

Nu är jag hemma och har absolut ingenting att göra. Jag har skrivit klart kvällspostenlappen till helgen, och det är ingen träning ikväll. Hmm, vad ska man hitta på? Ja, jag kan ju alltid läsa lite i min bok (The gravediggers daughter). Ikväll är det i alla fall mina tre favoritprogram, Mästarnas mästare, House och Desperate Housewives.


Veckans lista - v 10Veckans LÅT: Only when I'm high - Wheatus
Veckans KLÄDESPLAGG: Chinos
Veckans FRISYR: Utbakad fläta
Veckans MAT: Grönsaker
Veckans HÄNDELSE: Brons på JSM!
Veckans PLANER: Mångkamps-JSM
Veckans VILL HA: Varmare klimat
Veckans SAKNAD: Hård träning
Veckans DROG: Jasmine
Veckans TRÅKIGASTE: Det nya schemat
Veckans KÖP: Mat
Veckans HUMÖR: Taggad
Veckans SJUKA: ?
Veckans KOMPLIMANG: "Grattis"
Veckans SKRATT: Jag, Theresa och Erika på hotellet
Veckans DRYCK: Mjölk
Veckans LÄNGTAN: JSM
Veckans SPAN: Ingen levande varelse
Veckans KÄNDISSPAN: Danny
Veckans SMS: "Grattis, vi är stolta över dig"
Veckans VÄNNER: Veckans vän är Johanna Adolfsson. En tjej jag inte hade träffat på flera månader men som jag träffade under helgen i Göteborg. En riktigt härlig tjej!
Veckans KÄRLEK: Medaljen

Brons i tresteg på JSM!!!

Hej alla underbara läsare!
Har ni haft en härlig helg?
Om ni hade ställt den frågan till mig hade jag svarat: "Den kunde förmodligen inte blivit mycket bättre." Jag har precis kommit hem från Göteborg och JSM i friidrott. Som ni säkert redan vet, tävlade jag i tresteg igår. Jag vann bronset (kom 3:a) på det nya perset 11.45!

Ååå, jag är så himla glad och lycklig. Första mästerkapsmedaljen. Den får hedersplatsen på prishyllan.


Nathalie Nagy, Ekanem Etim, Louise Nyberg


Fik på Björns (1 timme kvar)

Heej!
Nu är det bara 1 timme kvar tills det bär av till Göteborg. Ååå, jag längtar!!!

Jag har föresten haft en toppendag. Skolan gick bra med nytt schema, läxförhör m.m. Efter plugget stack jag direkt till Björns (som är ett café), och fikade med mamma och syrran. I två timmar satt vi och pratade om allt mellan himmel och jord. Bästa uppladdningen! Mysigt!

Nu blir dedt inget blggande förrän på söndag. Ni får ha en superhelg. För det kommer jag verkligen ha!

3:a i årsbästastatistiken


Jag för 2 år sedan

Jag är helt taggad inför helgen nu. Det ska bli så himla roligt! Jag har tagit fram det mesta jag ska ha med mig, resten (som nessesär) får jag ta imorgon. Men det är inga problem för vi ska inte åka förrän 18.15.

Här är föresten årsbästalistan för F17 2009 i tresteg. Ni hittar mig på 3:e plats:

Resultat    | Namn + ålder + klubb                                        | Stad                                | Datum

12.36Ekanem Etim 92 UlleviGöteborg14.2
11.51Josefin Thompson 92 Göteborgs KIKGöteborg6.12
11.43Louise Nyberg 92 FinishMalmö28.2
11.37Nathalie Nagy 92 MölndalGöteborg7.2
11.26Olivia Klüft 92 VäxjöKarlskrona22.2
11.19Josefin Holmberg 92 Göteborgs KIKGöteborg6.12
10.99Amanda Klöv 92 UlleviGöteborg1.3
10.95Mathilda Olsson 92 AthletMalmö28.2
10.84Jasmin Sabir 92 HammarbySätra31.1
10.81Sofie Hallman 92 SävedalenGöteborg1.3
10.63Anna Höög 92 UddKarlskrona11.1
10.63Sabina Hedhag 92 UlleviGöteborg6.12
10.55Ellen Isaksson 92 ÅhusMalmö28.2
10.20Hanna Racklin 92 LerumGöteborg1.3
10.12Emmy Jardén 92 Eksjö SödraKarlskrona22.2
10.03Frida Söderlund 92 VallentunaVästerås18.1

Vårjacka på gång

God morgon!
Jag trodde faktiskt att jag skulle sova länge idag. Att min kropp behövde det. Men 9.15 vakande jag, och det är ju inte så sent. 11 timmar sömn blev det i alla fall. Härligt!

Tycker ni inte att våren börjar komma nu? Jag längtar till jag ska köpa min vårjacka. Jag har redan sätt en massa snygga. Vad säg om denna skönheten från Nelly.com?

Ha det bra!


Naville Jacket SEK 599, Soaked in Luxury - NELLY.COM
Naville Jacket
499:-

Ett lovande horoskop

Jag kan inte ge något recept på framgång, men däremot ett på misslyckande: Var alla till lags.
- H B Swope


Träningen gick bra. Jag stötte faktiskt lite kula, men då knäckte jag till lillfingret igen, så nu gör det ont igen.
Imorgon är jag som sagt ledig och då ska jag bara ta det lugnt. Sova länge och göra precis vad jag vill. Jag ska nog packa lite också. Det är ju inte bara att ta spikskorna och gå precis. På fredag åker vi!

Jag läste mitt horoskop i kvällspostens bilaga och såg att den passade in väldigt bra:

Oxen 24/4-21/5
Veckans tema: "Vinnarskalle"
Nu är alla förändringar av godo,
särskilt de som är ordentligt genomtänkta.
Men även spontana idéer kan få
stort gehör, du är helt klart på vinnarsidan!
Veckans bästa: Bra erbjudanden
Veckans sämsta: Oväntad kritik
Råd: Anta utmaningen

Jag gillade den understrukna meningen bäst, undra varför?

2-8 mars 2009

Hej hopp!
Min blogg börjar bli riktigt populär. Det gillar jag verkligen. Kul att ni kikar in. Fortsätt med det!

Denna veckan är helt underbart rolig.
Måndag: Det gällde bara att ta sig igenom skoldagen på ett bra sätt. Inga läxor eller prov. Träning på kvällen.
Tisdag: Tisdagar är tisdagar. Inga lektioner över huvud taget. Bara träning och massage vid 9.30. Ledig resten av dagen.
Onsdag: Den förmodligen roligaste skoldagen. Inga läxor. Jag fick sluta tidigare för att jag körde meditation istället för klädsim. (Ska göra klädsimmet en annan gång, för det är inte så bra att gör det innan JSM)
Torsdag: Brytdag! 2:a perioden är slut så inga lektioner.
Fredag: Fredagar är alltid kul för man har hela helgen framför sig. Ett läxförhör i engelska som ska gå bra. 18.15 åker jag till Göteborg och JSM!!!
Lördag: 11.20 hoppar jag tresteg. Hej medalj!
Söndag: 10.30 hoppar jag längd. Hej final!

Visst låter det kanon? Det är det också.

Desperate Housewives idag kl. 21.00

Jag tycker att TV har konstiga ideér ibland, men det kanske bara är jag. Jag tittar på tre ynka program/tv-serier på vardagarna (mån-tors). Det är Mästarnas mästare på svt1, House på tv4 och Desperate housewives på kanal 5. Det konstiga är att alla dessa går på exakt samma dag, tisdagar. Det betyder naturligtvis att mina tisdag blir ännu bättre, men de två sistnämnda går ju samma tid, klockan 21.00. Kunde de inte ha spridit ut programmen lite. Jag menar, vem sätter sig frivilligt och tittar på Bygglov och Lyxfällan?
Men smart som jag är spelar jag ju in House, så kan jag titta på det på onsdagar.

Säsongspremiär av Desperate Housewives idag klockan 21.00 på kanal 5.


The gravedigger's daughter

Tisdagar är toppen. Speciellt veckan innan JSM.
Jag hade sovmorgon till 9.30 som vanligt. Cyklade till träningen och körde ett väldigt lätt pass. Sen blev jag masserad av Felix och sen var den "skoldagen" slut. Lite lyxigt är det.

Det är helt otroligt fint väder idag. Hoppas det håller i dig för jag vill verkligen att våren ska komma nu. Jag har redan varit ute mycket idag, så jag tror att jag ska sätta mig och läsa i min nya bok som jag fick låna av Jasmine. "The gravedigger's daughter" by Joyce Carol Oates. Obsevera att den är på engelska, och 582 sidor lång.
Ha det bra!


Bruten lillfinger

Vad är höjden av klumpighet?
Att ramla över en häck fem dagar innan JSM och bryta lillfingert


Vem tror ni har gjort detta? Jo, er egen smidiga Louise. Det är helt otroligt hur klumpig man kan vara. Det värsta är att fingert faktiskt kanske är brutet. Det är helt snett. Jaja, det är inget som hindrar JSM. Jag menar, man springer ju inte med fingrarna precis. Jag ska nog klara mig. Men om det är svullet imorgon får jag nog åka in och kolla det.
Haha, man kan inget annat än skratta åt det.

Vad är meningen med livet?

Idag hade jag min första lektion i religionskunskap på gymnasiet. Vår första uppgift var att skriva ner vad vi tycker religion är. Så här kommer mina funderingar. Inte för att jag är religiös eller så, men alla undrar väl vad som händer efter döden.

Religion är tro på det övernaturliga. Den ska ge oss svar på vad vi söker. Det vi inte förstår. Vi människor vill inte bara acceptera att saker och ting händer, vi vill veta varför. Det är därför vi har skapat gudarna. När vi inte kan förklara säger vi att det är gudarna som har bestämmt det.

Många förknippar kyrkan och religionen, men jag tycker att de går mer och mer skilda vägar. Religionen lever men kyrkan är död. Religion är något personligt, något man brinner för och har åsikter om. Alla har en tro, att inte tro är också en tro.
Religionen lever för att det inte finns några begränsningar. Man kan i princip tro på vad som helst. Världsreligionerna behöver inte ha rätt, så man kan välja att tro på en del av dem, eller inte alls. Det finns ingen som kan säga att det är fel eftersom det inte går att bevisa.
Kyrkan är död för att den försöker bestämma och påverka människor så att det gynnar dem. De säger att deras tro är rätt men hur vet de det? Alla har rätt att tro vad de vill.

De största frågorna är: Vad är meningen med livet? och Vad händer efter döden?
Egentligen spelar det inte så stor roll vad som händer efter döden. Det viktigaste är att vi känner oss trygga och att vi inte är rädda fö den. Detta är jättesvårt. Jag är själv jätterädd för döden och mår jättedåligt varje gång jag tänker på det. Jag hoppas verkligen att vi inte bara tynar bort. Jag brukar säga: Jag kommer bli så besviken om det inte händer något efter döden". Ett ganska dumt uttalande eftersom jag inte kommer kunna känna den besvikelsen.
Men det kanske är detta livet går ut på? Att finns ett sätt som gör att man känner sig trygg. Nä, det hade varit för tråkigt. Vi måste ha en viktigare uppgift.

Jag tror att om man ligger på sin dödsbädd och tänker "Jag är så nöjd med mitt liv", kommer döden inte bli några problem. Men ligger man där och tänker "Jag önskar att jag gjort si och så", då blir det svårare. Därför ska man ta vara på varje dag och välja sina strider. Leva livet, och njuta av varje sekund. Jag ska se till att jag är nöjd med mitt liv när jag ligger på min dödsbädd. Då spelar det ingen roll om jag lyckats ta reda på vad meningen med livet är.

Spanien i sommar?

Jag är riktigt trött, så jag tror jag går och lägger mig snart. Ska bara läsa ut min bok. Jag har ca 50 sidor kvar, så det ska jag väl lyckas med.

Erika ringde innan och frågade om jag ville hänga med henne och hennes familj till Spanien i sommar. Naturligtvis vill jag det! V 29 skulle vi åka så det passar antagligen perfekt med tävlingsschemat också. :) Det kommer bli sjukt roligt.

God natt.

Fler besökare!

Ett tips på hur du kan öka dina besökare: NUDGE!
 
När man registrerar sig får man 750 poäng. När du väl har loggat in så finns det en länk där det står "Klicka för att surfa". N'r du trycker där visas en blogg i 10 sekunder, sen kommer en ny blogg fram. När du har tittat på en blogg får du 0.5 poäng. Varje gång någon tittar på din sida dras det 1 poäng. Så genom att ägna 1 minut till att registrera dig får du 750 läsare! Självklart kommer inte allt på samma gång, men efter en tid. Fördelen med NUDGE är att om man vill kan man bara öppna en sida på NUDGE:s hemsida och låta det stå och samla poäng.


Klicka HÄR för att registrera.


Veckans lista - v 9Veckans LÅT: Alesha Dixon - The boy does nothing
Veckans KLÄDESPLAGG: Svart kofta
Veckans FRISYR: Utbakad fläta
Veckans MAT: Nyttigt
Veckans HÄNDELSE: Nytt inomhuspers i tresteg
Veckans PLANER: Eventuella ändringar i det nya schemat
Veckans VILL HA: Vår!
Veckans SAKNAD: Sovmorgon
Veckans DROG: Bloggen
Veckans TRÅKIGASTE: Ansatsten stämnde inte
Veckans KÖP: Jag har inte ens köpt ett tuggummi
Veckans HUMÖR: Stressad
Veckans SJUKA: Lappen jag och Jasmine satte upp i skolan
Veckans KOMPLIMANG: "Vi är stolta över dig"
Veckans SKRATT: Myskvällen hos Hanna
Veckans DRYCK: Bubbelvatten
Veckans LÄNGTAN: JSM
Veckans SPAN: ?
Veckans KÄNDISSPAN: Den ljshåriga killen i "Next 3"
Veckans SMS: Jag: "Men jag har lite andra filmer som Hancock och säg att du älskar mig."
Frida: "Ska jag säga att jag älskar dig? :S"
Jag: "Nä, haha, filmen heter så!" *Asgarv*

Veckans VÄNNER: Daniel
Veckans KÄRLEK: Mamma och pappa


Alesha Dixon - The boy does nothing:

Friidrottens hus

Framsteg är omöjligt utan förändring; och de som inte kan förändra sina tankar och åsikter kan inte ändra någonting
- George Bernard Shaw


Mår ni bra idag?
Jag mår strålande. Har precis kommit hem från Atleticum. Mina småsyskon tävlade och det gick riktigt bra för dem. Det roligaste var där Marcus hoppade 9.68 i tresteg. Nytt klubbrekord för P12.

Nu händer det tyvärr inte så mycket mer idag. Jag måste läsa ut min bok, men det ska inte vara några problem. Annars blir det väl mest att ta det lugnt och så. Imorgon är det ju skola igen, så man får väl förbereda det lite.

Tänk, nu är det mindre än en vecka kvar till JSM. Jag längtar jättemycket. Tävlingen går i friidrottens hus i Göteborg, och jag gillar den arenan jättemycket. Luftig, stor och bra på alla sätt.
Kolla själv:


RSS 2.0