Mobilblogga

Jihoo!
Jag har äntligen fattat hur man mobilbloggar!
Nu lär ni få se att frekvensen för antalet inlägg per vecka kommer öka!


Valborg

Min valborg kunde inte börjat bättre. Vaknade upp bredvid pojkvännen, och sen åt vi en supergod frukost tillsammans. Efter det körde pappa oss till golfbanan, och där var vi i 2,5 timmar! Vi slog på rangen, gick 8 hål på korthålsbanan och hade puttävlingar. Det gick väldigt bra! Jag slog mycket rakare än vad jag brukar göra.

När vi blev hämtade av mamma blev det lite strul med planerna ikväll, men det löste sig som tur var! Ikväll bär det av till Rasmus för grillning. Jag kommer dock åka hem tidigt eftersom jag ska göra SAT-testet imorgon!!!

Önska mig lycka till!!!


Förra året såg valborg ut såhär, alla girlpowertjejerna tillsammans.
Idag festar vi på helt olika håll...
Jag saknar er


Kycklingsallad

Det har varit en väldigt aktiv dag. Först orientering i morse som för övrigt gick väldigt bra. Sedan hem och göra körskoletest del A innan det var dags för träning. Jag måste säga att våra träningar blir knäppare för varje gång. Där går man över alla gränser!

När jag kom hem hade syrran gjort en supergod kycklingsallad! Kyckling, ananas, körsbärstomater, gurka, sallad och paprika kunde man hitta. Riktigt gott faktiskt, ni borde prova!


Ungefär såhär gott såg det ut

(bild tagen från google)

P.S. I natt kommer mig pojkvän hem från Mallorca. Lycka!


Min spotifylista

Snacka om härlig vecka. Jag har bara en lektion kvar!!! Svenska B på torsdag.
Imorgon är det bara träning, som vanligt.
På onsdag ska alla 2:or på Sunds orientera. Kul!
På torsdag är det träning på morgonen och sedan veckans femte (hade fyra idag) lektion.
På fredag har vi studiedag!

Så det lär spenderas en hel del tid framför datorn för att jag ska ligga steget före med skolarbetet. Det kommer nämligen några jobbiga veckor längre fram, så jag har lagt upp en planering för att hinna. Visst är jag duktigt!

Och när jag sitter vid datorn går låtarna på spotify om och om igen. Här är min lista för den som vill kika: Louise

SöndagsmysErika och jag har infört en ny tradition. Varje söndag tar vi en tur runt Vellinge på våra inlines. Perfekt att få prata ut om veckan och alla tankar som snurrar, så att hjärnan rensas innan den nya veckan börjar.
Sen är det ju supermysigt också!

Skinnjacka!

Det kändes som att det bara var jag i helt universum som inte hade en skinnjacka, men igår blev det ändring på det! Jag köpte min första skinnjacka (wow!) på Vero Moda, och den är skitsnygg! Kolla själv!


Fotbollstjejerna: träningspass 1

Idag hade jag mitt första pass med fotbollstjejerna. Det var jätteroligt, och det verkade som att de tyckte att det var kul också! Jag tycker verkligen om att vara tränare och dela med sig av sina egna erfarenheter.
Jag tänkte köra 4-veckors-intervaller. Så att jag har samma träningsupplägg i fyra veckor innan jag byter. Här är första träningsprogrammet:

Uppvärmning:
Följa John
Stretching

Löpkoordination:
Armpendling
Tripping
Skipping
Indianhopp
Hälkick

Stegringslopp

Reaktionsövningar

Stafett

Nerjogging

Det ska vara mycket fokus på armarna och benen. (Knäna ska vara höga, och armarna i 90 grader och gå rakt fram). Först när de kan detta kan jag utveckla övningarna.

Trots att det var deras första pass var de jätteduktiga. I slutet förstod nästan alla hur armarna skulle vara. Det blev en lyckad första träning!

P.S. Allt i träningsprogrammet är friidrottstermer så fråga gärna om det är något ni inte förstår.

Full rulle!

...och helt plötsligt leker livet igen. Det är så bra när man har människor runt omkring en som piggar upp.
Som ni kanske märker så är bloggen inte lika uppdaterad för tillfället, men det händer otroligt mycket hela tiden så jag jag svårt att hinna med. Men snart kommer det igång lite bättre igen... hoppas jag.

Framför mig nu har jag:
- Plugg, plugg, plugg. Skolan är inte nådig nu alltså.

- Körkortet. Ja, det körs och pluggas teori för fullt. Det är ju bara en månad tills jag fyller 18!

- SAT-testet. Vill man till USA och plugga måste man göra ett engelsktest innan för att visa att man faktiskt kan engelska. Hoppas, hoppas det går bra!

- Fotbollstjejerna. Imorgon drar det igång. Friidrottsträningen med fotbollstjejerna som jag har pratat om. Det ska bli så roligt!!!

- Träningen. Bara för att man har mycket att göra betyder det ju inte att träningen blir lidande. Det är fortfarande 8 gånger i veckan. Nu har jag dessutom börjat spela golf så det blir några extra pass. Och ja, jag har träningsvärk ofta!

Sen förutom detta ska jag ta grönt kort i golf, hinna träffa min pojkvän och mina vänner, snacka med Frida på skype, sälja kvällsposten och jobba med Star for life. Det som säger att jag är lat, vet inte vad den snackar om!

Inte på humör...Jag är inte på världens bästa humör idag. Vet inte riktigt om det beror på att
- jag har idrottsprov imorgon och jag har inte börjat än.
- syrran ska ha vuxenkalas, så jag hinner inte plugga förrän ikväll.
- jag saknar min bästa vän så otroligt mycket och jag kommer antagligen inte träffa henne på 8 veckor.
- mitt liv är lite "up-side-down" just nu och att jag inte riktigt är säker på hur jag ska reda ut det.

Jaja, vad gör man? Nu kommer gästerna. Det är bara att ta det som det kommer.

Grönt kort i sikte

Jag kanske inte har berättat det, men målet denna sommaren är i alla fall att jag ska ta grönt kort i golf. Japp, det blir så när man har en golfare med 3 i hcp (det är superbra!) till pojkvän.
Det ska bli jättekul! Innan tyckte jag inte alls om golf, men nu tycker jag att det ska bli riktigt roligt.

Jag och pappa var ute på årets första pass idag, och jag är riktigt nöjd:

- Jag slog inte lika snett som jag brukar.
- Jag gav pappa en riktig match i vår puttävling (han vann med bara 1 slag)
- Jag slog bara 3 slag på hål nummer 9 på korthålsbanan. (Lycka!)

Imorgon ska jag och Philip spela. Hoppas det går ännu bättre då!

Mums med hallonsmoothie


Ursäkta outfiten men jag bara måste lägga in en bild på denna underbara hallon smoothie.
Vi har nämligen precis köpt en mixer (ja, vi är något efter i utvecklingen men dock).
MUMS!


Internationella dissar-dagen

Idag är det "Internationella dissar-dagen". I alla fall enlig mig, Erika och Jasmine. Vi lyckades väldigt bra idag på träningen, som för övrigt var en av de roligaste på länge.

Här kommer den bästa dissen:

Jasmine: "Marcel, lår och benhinnor är två helt olika saker"

Marcel: "Va?"

Jasmine: "Det är är ett lår (pekar på sitt lår), och här sitter benhinnorna (pekar på benhinnorna)"

Jag: "Och är sitter hjärnan" (pekar på Marcels huvud) "nä, just det. Här finns ingen ju ingen..."

STRIKE! Där satt den!


Saknade

Varför kan alla inte bara vara hemma samtidigt?
Först var Philip, Malin och Erika hemma med inte Frida och Hanna. Sen åkte Philip och Erika när Frida och Hanna kom hem. Även Malin åkte iväg med kom hem lika snabbt. När Erika kom hem åkte Frida och Hanna, och nu är även Philip hemma. Hängde ni med?
Måste alltid någon vara borta!? Det finns ju alltid någon att sakna.

Fast jag ska väl inte klaga. Det hade ju varit mycket värre om alla hade ÅKT samtidigt. Då kan vi snacka ensamhet...

THAILAND - del 3, I-M

I.nternet
Japp, det fanns internet på alla hotellen, så ett par gånger var jag inne och uppdaterade mig om det viktigaste som hade hänt via facebook. Ärligt talat, vad skulle vi gjort utan facebook!?

J.ättefrukttalrik
Någons lunch. Ser inte helt dum ut.


K.anotpaddling
På Krabi gjorde vi en liten utflykt som inkluderade apmatning, paddling och bad i väldigt salt vatten. Kanotpaddlingen gick jättebra. Med mig och syrran i en båt kunde ingen stoppa oss. Vi ledde den inofficiella tävlingen hela vägen, men i slutet blev det en felsväng och pappa och Marcus lyckades smita före. Dagens stackare var Kalle som tvingades (mot sin vilja) att paddla med sin pappa Lasse. Till råga på allt kom de sist. Det är inte lätt för en 9-åring att se sig besegrad av alla.


L.ouise in action
Ni vet ju hur jag är. 17 dagar utan träning är uteslutet! Träningskläderna var nerpackade trots att jag stukade foten dagen innan vi åkte. Efter fem dagar i Thailand var det dags för första joggingturen. Det var nog det värsta jag har gjort. Ni som inte förstår mig, prova att jogga tre km i 40 grader stekande sol. Usch!
Två dagar senare tänkte jag vara lite smartare och jobba på kvällen. Men det blev mörkt jättesnabbt så helt plötsligt såg jag inte var jag satte fötterna och stukade såklart andra foten.
Då tog jag en veckas ledigt innan jag körde ett styrkepass dagen innan vi åkte hem.

M.änniskor
Thailändarna är supertrevliga människor. Hjälpsamma, vänliga och så glada. Men det fanns ju inte bara thailändare på de ställena vi var. Vi var inte de enda svenskarna i Thailand om man säger så. 50 % var nog från Norden. Kul på ett sätt, men tråkigt på ett annat. Det är ju jättekul om man träffar några trevliga svenskar som man kan umgås med lite, men på samma sätt så känns det mer utomlands och semester om det inte står en skåning eller stockholmare i varje hörn.
Krabi var lite för mycket turist för mig, men Koh Lanta och Bangkok var perfekta!

Pressad?

Varför tycker så många att det är tråkigt att gå till skolan? Är det verkligen så trist eller är det bara en grej att "man ska" tycka så? Eller är det något annat?
För själv tycker jag inte att det är superjobbigt/tråkigt på lektionerna. Det är ju mest att sitta och lyssna, och ta in de lärarna säger. På gymnasiet får man dessutom välja vilket program man vill gå, och på så sätt också lektionerna. Ibland gör man ju roligare saker, som att se på film eller hålla föredrag. Rasterna är det väl heller inget fel på. Det är ju då man umgås med sina kompisar, snackar om vad man har gjort i helgen, eller ska göra kommande helg.

Jag tror egentligen inte att det är skolan man tycker illa om. Jag tror att det är pressen att lyckas är det som för många känns tungt. Det räcker inte att gå till skolan, man måste prestera något också. Och för att klara det måste man förbereda sig. Det är det vi kallar läxor. Där är problemet.
Vi människor har blivit så lata att vi vill att allt ska flyta på utan att vi lyfter ett finger. Men i skolan märks det tydligt vem som anstränger sig och inte. Det sätter press på folk, för man vill ju inte vara sämst.

Så, det är inte skolan det är fel på (i de flesta fallen), det är pressen från en själv och från andra.
Jag vet inte om vi någonsin kommer att komma ifrån det så jag antar att det bara är att acceptera det.


THAILAND - del 2, E-H

E.lefantridning
Elefantridningen var en av höjdpunkterna på hela resan. Vi åkte tuktuk dit (mer om det senare) och stannade på ett ställe där de hade tre elefanter; en mamma, en pappa och en liten elefantunge. Vi "barn" fick rida på pappan medan föräldrarna gick bredvid och lekte paparazzis.
Det var en spännande tur. Jag, lillbrorsan (Marcus) och Kalle satt i en korg på ryggen medan syrran (Emelie) satt på nacken. Det var guppigt och vingligt och i vissa fall var det så brant att vi inte trodde att elefanten skulle klara att gå upp för backen. 
Helt plötsligt står vi framför ett stup och det verkar som att elefanten överväger att ta steget ut och falla rakt ner för stupet. Vi försökte hålla oss lugna även om det inte var helt lätt och sa fraser som: "En elefant ramlar väl inte?". Vi hade rätt och klarade oss oskadda 
När turen var klar "lekte" vi lite med bebiselefanten som faktiskt trillade omkull några gånger. Söt var bara förnamnet.


F.ruktshake
Mangoshake, strawberryshake, icetea. De är nog de godaste fruktdrinkarna jag någonsin har smakat. Färskpressade frukter, krossad is och någon annan hemlig ingrediens gjorde dagarna vid poolen lite lyxigare, och billiga var dem. Jag tror inte att vi betalade mer är 16-17 kr.

Syster med en strawberryshake

G.lass
Det blev glass i stora lass om man säger så. Minst en strut varje dag och någon gång delade jag och syrran på en 1-literspaket mitt i natten, samtidigt som vi spelade kort och snackade skit. Me like!


H.avet
Jag skojar inte när jag säger att man brände sig när man doppade fötterna i havet. Det var lika varmt i vattnet som ovanför. Jag fick samma känsla som man får när man har fyllt badkaret med lite för varmt vatten så att det gör ont att hoppa i. Men jag ska inte klaga. Här i Sverige blir ju havet aldrig varmare än 17 grader.

THAILAND - del 1, A-D

Nu kommer en serie i om Thailand i fem delar. Jag tänkte köra det som ett alfabet.
Här kommer det: Louise thailändska alfabet, del 1!

A.llmänt
Thailandresan var en av de bästa resorna i mitt liv. Den innehöll allt: Bad, sol, shopping, elefantridning, nya människor, fest, skratt, kortspel och en massa roliga upplevelser. En resa jag sent kommer att glömma.
 

B.ad
Med tanke på värmen, 38 grader i skuggan, blev det en hel del bad. Poolområdena var jättefina, framförallt på Krabi. Jag är ingen badkruka. Tvärt om så älskar jag att bada och jag är hellre under än över vattnet. Semesterns vattentema var att stå på händer, så jag spenderade den mesta tiden såhär:


C.hicken cashew
Den måltiden som beställdes in flest gånger var kyckling med cashewnötter. Själv beställde jag den bara en gång, men totalt blev det nog upp mot 20 beställningar. Det roliga var att det inte ens behövde stå på menyn. Det var bara att säga att man ville ha chicken cashew så fixade dem det.

D.jur
Det hör nästan till att man ska hitta en och annan kackerlacka på hotellrummet när man är i Thailand, och visst gjorde vi det. Vi hade både kackerlackor och ödlor på besök. Hey, what are you going to do about it? Inget att hetsa upp sig för.

En söt liten gäst

"Vi fixar det"

"Oroa dig inte älskling, vi fixar det!"

Visst är det härligt att ha någon som säger att allt kommer lösa sig, att det kommer bli bra, när man själv är ett nervvrak och tror att hela världen kommer att rasa. Plötsligt är man inte alls lika spänd och orolig längre.
Man kan slappna av, låta tankarna vila.

Mitt råd: förlora aldrig en sådan vän!
Den är guld värd!


P.S. Text och bilder från Thailand kommer till helgen


GRATTIS...


...syster på 16-årsdagen!


Pannbiff med sås och potatis

Nu är jag hemma i lilla Vellinge och jag kan säga att pannbiff med sås och potatis har aldrig smakat bättre. Jag är riktigt trött på all "restaurangmat" och thaimat så mormor är verkligen dagens stjärna som hade lagat allt till oss till vi kom hem.
Nu har jag precis träffat min pojkvän i ca 2 timmar. 2 timmar låter lite men varje sekund är guld värd när man vet att det är den längsta tiden vi kommer träffas på en hel månad. Imorgon är det hans tur att åka iväg. Vi avlöser liksom varandra.

Nu ska jag ringa Malin för att bli uppdaterad om allt som har hänt medan jag har varit borta. Det finns säkert en hel del smaskiga detaljer.

Sov gott!

7 timmars väntan

Nu är jag inte i Thailand längre. Borta från värmen, solen till kyla och moln. Nu sitter jag inne på loungen på Arlanda i Stockholm och här ska jag sitta till klockan 15.10 då planet hem till Skåne går. Jag har redan varit uppe i 28 timmar så 10 till är väl inga problem. Hmm... eller snarare:

Jag står inte ut med att vänta här i 7 timmar, för att sedan sitta i ett plan i en timme innan vi tar bilen hem! Jag vill hem!

Det bästa med idag är att jag får träffa min pojkvän igen. Det blir väl en liten stund för imorgonåker han till Sydafrika. Ni vet, den resan jag inte fick följa med på för att jag skulle till Thailand. Men det är ju superkul att han får åka! Det enda som inte är kul är att vi inte kommer ses på ytterliggare 9 dagar.

Nu ska jag nog gå och käka fler chokladägg. Jag har ju helt missat påsken nu när jag jag har varit iväg. Det firar ju inte påsk i Thailand precis.

RSS 2.0