Bäst i världen!

God morgon!
Träningen igår fick mig att tänka. För att bli bäst i världen måste man ha allt. Man måste ha alla ingridienser, något speciellt som ingen annan har. Det finns två huvudkateorier: fysisk styrka och mental styrka.
För att bli bäst krävs ett starkt psyke som inte går att rubba. Självförtroende och mentalitet är a och o för att lyckas. Tror man alltid på sig själv, och kan stänga ute konkurrenterna har man kommit långt.

Den fysiska styrkan handlar inte man om hur mycket man tar i bänkpress eller benböj. I alla fall inte i friidrott. Man måste vara allround. Snabbhet och styrka hör ihop och är en självklarhet för en friidrottare. Detta tränar man mycket på. Samma sak är det med tekniken. Det gäller att ha en bra teknik som får en framåt eller uppåt. Hur det sen ser ut spelar ingen roll. Det viktigaste är att det går fort eller blir långt/högt.

Men det finns en liten detalj till, kondition och uthållighet. Många tycker att 100m-löpare inte behöver någon kondition. De springer ju bara 100m, sen är det ju klart. Jag håller med dem att en sprinter eller hoppare inte behöver kondition för att utöva sin gren, men, de som springer 100m under 10 sekunder eller hoppar över 7 meter i längdhopp har 10 000-tals träningstimmar bakom sig. Hur ska man orka träna 7-12 pass i veckan om man inte har bra kondition? Hur ska man kunna ta sig igenom en hel uppbyggnadssäsong utan skador och överansträngningar? Det är detta som skiljer de bra från de bästa. De orkar springa ett lopp till på maxfart eller orkar hoppa ett riktigt bra längdhopp till. De får bättre kvallitet på sin träning, och blir bättre.

För att koppla detta till mig själv kan jag berätta att jag är starkare än många, och har en väldigt bra teknik. Huvudet hänger också med, och självförtroendet är oftast på topp. Men jag saknar två saker, snabbhet och kondition. Detta ska jag jobba mycket med under uppbyggnadssäsongen. Detta för att bli bättre än andra. Bäst i världen!

Kommentarer
Postat av: eleni

tack så jätte mkt :D / eleni

2009-02-19 @ 14:31:44
URL: http://fabulouseleni.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Haha.. jadu. Egentligen spelar det ju ingen roll, men om man kollar på hur utseendefixerad vår värld är så kan man ju undra. :P Springer du 100 m? Eller vad tränar du för nåt?

2009-02-19 @ 14:50:54
URL: http://lovelajsa.blogg.se/
Postat av: Marie

Hej kolla på webbshopen. Där gömmer dom sig. Kommer direkt till webbshopen genom att klicka på första bilden under annonser. Hoppas du deltar=)

2009-02-19 @ 15:08:10
URL: http://miaca.blogg.se/

Kommentera inlägget här!

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du någon mailadress? (publiceras ej)

Din blogg eller annan hemsida:

Lämna en kommentar:

Trackback
RSS 2.0