Planera inte framtiden, dröm om den!

Vad är det med människor och framtiden? Somliga längtar efter den, andra är rädda för den. Många är stressade för att de inte vet hur de vill att livet ska vara om några år, men måste man verkligen veta det när man är 18?

Alla människor har drömmar. Det kan vara allt från att föda ett barn, till att få ett bra jobb eller vinna ett världsmästerskap. Några av drömmarna kommer att gå i uppfyllelse, de andra förblir drömmar. Även om drömmar är realistiska eller inte är det jätteviktigt att vi faktiskt hoppas på framgång i framtiden. Att vi tror att det finns en liten liten chans att de kan gå i uppfyllelse, för det är ju våra drömmar som motiverar oss att kämpa.

Varför kämpa för höga betyg på gymnasiet om man inte vill ha en utbildning och ett jobb man trivs med? Varför träna 8 gånger i veckan om man inte drömmer om att vinna VM?

Självklart ändras drömmarna efterhand vi blir äldre. Man får andra intresse, andra mål. Det säger sig själv att man inte har samma drömmar när man är 10 år som när man är 30. Men vad gör det? Livet förändras och man påverkas. Det viktiga är att alltid ha något att se fram emot, att kämpa för. Ingen dröm är för stor eller för liten.

Så, måste vi verkligen planera livet när vi är 18 år? Nej.
Har man bara en dröm och något att sträva mot, räcker det. Sen får man se vart man tar vägen. Om några år kanske man har en helt annan dröm. Det är ju det som är så härligt med livet. Det är spontant, och man vet aldrig vad som kommer hända.

Kommentarer
Postat av: CANDY A LA TRÄNINGSFREAK

sv: tack så mycket :) rar du är

2010-05-05 @ 17:42:23
URL: http://caandydarling.blogg.se/
Postat av: w :)

jag ska snart plugga lite :)

2010-05-05 @ 20:29:49
URL: http://wiima.blogg.se/
Postat av: June

SV: Haha, nej. Men jag valde i alla fall en klänning som var min stil :) För tro mig, ALLA hade likadana klänningar!

2010-05-05 @ 22:09:38
URL: http://junesabstracts.blogg.se/
Postat av: Anonym

fint skrivet :)stämmer!

2010-05-05 @ 22:21:28
URL: http://hejmmatilda.blogg.se/
Postat av: Lasson

Förstår vad du menar men, vi måste faktiskt planera för att nå våra mål/drömmar. För är det något jag lärt mig på senaste tid är att du verkligen måste ta tag i saker du verkligen vill göra för att ske. De flesta väntar på att de ska hända. Och blir till sist en spiral där man bara sitter hemma.Där av det viktiga drömmarna du skriver om, men det krävs arbete som är den viktigaste ingrediensen för att få drömmarna att gå i uppfyllas.Annars en lyssnade text som ger svar på varför många känner ångest för framtiden :D2010-05-06 @ 15:18:07

Kommentera inlägget här!

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du någon mailadress? (publiceras ej)

Din blogg eller annan hemsida:

Lämna en kommentar:

Trackback
RSS 2.0