Lucka 2 - Skadeglädje

"Egna framgångar är uppmuntrande, men andras misslyckande är inte heller att förakta"

- Oskar Wilde

Är det så att vi mår bra av att se andra misslyckas om vi själva vinner på det? Är vi så egoistiska att den enda sanna glädjen är skadeglädjen?

För några veckor sedan hölls ett mästerskap i friidrott för nord och mellan-Amerika, men eftersom det låg så extremt sent på säsongen var i princip alla de bästa från VM i somras inte med för de hade redan avslutat sin säsong. Undra hur det känns att vinna den tävlingen? Man får titeln "Bäst i nord och mellan-Amerika" men i själva verket är man inte alls så bra.

För att knyta ihop detta med citatet tror jag inte att man känner sig bäst förrän man har mött och vunnit över de bästa.


Kommentarer
Postat av: Bea

Alltså förlåååt, jag måste vara världens segaste på att svara på kommentarer, men om jag minns rätt så tänkte jag skriva att jag jobbar i helgen samt så är det klubbmästerskap på thaiboxningsklubben så ska vara med och hjälpa till där, blev ingen match för mig för hade ingen att möta :( ...

Men aah nu är det december :D ! När får du gå på lov?? Så skönt att få ledigt snart!

2011-12-02 @ 08:43:27
URL: http://svettlukt.se
Postat av: ella

ja precis! behöver i princip bara tänka på att sitta och kolla på kalle anka med familjen för att få en massa julkänslor haha! men sen tittar man ut och... regn -.-

2011-12-02 @ 14:40:55
URL: http://sangmyr.blogg.se/

Kommentera inlägget här!

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du någon mailadress? (publiceras ej)

Din blogg eller annan hemsida:

Lämna en kommentar:

Trackback
RSS 2.0